ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΤΡΟΙΖΙΝΙΑΣ -ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΙΑΜΑΤΙΚΏΝ ΠΗΓΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 THESSALONIKI
Προς την εταιρεία ακινήτων δημοσίου ΕΤΑΔ ΠΟΛΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
ΒΛΑΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων γραφείο δημάρχου Πολλάλης Σπυρίδων
Θέμα :
Τα σημερινά λουτρά Μεθάνων που εδώ και χρόνια παραμένουν Θεόκλειστα και άλλες ιαματικές πηγές που ανήκουν διοικητικά στον ΕΤΑΔ

Γραφείο προέδρου της εταιρείας ακινήτων ΕΤΑΔ ΠΟΛΥΖΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αξιότιμε Πρόεδρε,
σας αποστέλλουμε την παρούσα με την ευχή ότι θα καταφέρετε, εν μέσω αυτης της «πολεμικής» περιόδου, να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για τις λουτροπόλεις της περιοχής σας και ιδιαίτερα για αυτή των Μεθάνων.
Ο Σύλλογός μας εδώ και δεκαέξι (16) χρόνια, σε συνeεργασία με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο στις Βρυξέλλες, αγωνίζεται για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.
Στόχοι του συλλόγου είναι η προβολή και η ανάπτυξη όλων των λουτροπόλεων της χώρας. Προσπαθούμε να πείσουμε αφενός τους Δημάρχους ότι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών είναι προς όφελος της περιοχής τους και αφετέρου τους Περιφερειάρχες και την Κεντρική Διοίκηση ότι θα πρέπει οι χρηματοδοτήσεις αυτών να αποτελέσουν πρώτιστη προτεραιότητα, μιας και η χώρα μας είναι από τις πλέον πλούσιες του κόσμου στον τομέα αυτό.
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε κάτι σχετικό με την αξιοποίηση των λουτρών Μεθάνων, μολονότι υφίσταται αναγνώρισή τους «ΦΕΚ 1313, τεύχος β, 2019», η οποία προφανώς από μόνη της δεν αρκεί για την περαιτέρω πορεία αυτής της τόσο όμορφης λουτρόπολης.
Με την παρούσα επιστολή, δεν αγνοούμε την παρούσα κατάσταση και την ύφεση που έρχεται. Ωστόσο, η άνοδος της οικονομίας θα έρθει μέσα από την κατασκευή νέων υποδομών από τις οποίες θα προκύψουν σε πρώτο χρόνο προσωρινές θέσεις εργασίας και σε δεύτερο χρόνο μόνιμες θέσεις εργασίας και έσοδα. Με την παρούσα, ζητάμε από τον αρμόδιο κρατικό φορέα να μας ενημερώσει εάν στα πλάνα του υπάρχει κάτι σχετικό με τη συγκεκριμένη λουτρόπολη.
Επίσης, θέση του Συλλόγου μας από την ίδρυσή του, είναι η αξιοποίηση των λουτροπόλεων μέσω δημοτικών Επιχειρήσεων. Μάλιστα, έχουμε σχηματίσει την άποψη ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων η λειτουργία των λουτρών υπό δημοτικών επιχειρήσεων είναι καλύτερη των αντίστοιχων υπό τη λειτουργία ιδιωτών. Εάν, λοιπόν, δεν βρεθεί κάποιος υποψήφιος ιδιώτης, για τις ιαματικές πηγές της περιοχής, ο Δήμος δεν θα πρέπει να διστάσει να διεκδικήσει να αναλάβει τη λειτουργία τους.
Κύριε πρόεδρε κι άλλες πηγές που ανήκουν στη δική σας αρμοδιότητα, όπως τα Λουτρά Αβδήρων και λουτρά Γεννισέας, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εντός πανέμορφων τοποθεσιών και συνδυάζουν υψηλή θερμοκρασία νερού, παρουσιάζουν άθλια τριτοκοσμική εικόνα.
Σήμερα, με το πρόβλημα της υγείας που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι δυνατό να ζητήσουμε εδώ και τώρα την άμεση επίλυση κάθε προβλήματος. Εφόσον περάσει αυτή η καταιγίδα για την υγεία του πλανήτη, ελπίζουμε και θα περιμένουμε δική σας πρόσκληση για μία συνάντηση προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για την αξιοποίηση των ως άνω λουτροπόλεων, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων, όπως των Λουτρών Θερμοπυλών. Ο κόσμος, με όσα βλέπει, στεναχωριέται και μέσω μηνυμάτων λέει ότι θα μπορούσε μία ολόκληρη Αθήνα να κάνει τα μπάνια της σε μια σύγχρονη λουτρόπολη Θερμοπυλών, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε στέκι προσφύγων με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο θεραπευτικός τουρισμός.
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.. του συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. κοινοποιείται στο γραφείο Υπουργού Τουρισμού
Δημάρχου Τροιζηνίας
και Περιφέρειες
e-publicrealestate@.gr,