ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΣΚΗΝΟΥ

0
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM  2310905164

ΠΡΟΣ                                                             αριθμός προτ. 137

Δήμαρχο Ρόδου Κύριο Αντώνη  Kαμπουράκη

Πλατεία Ελευθερίας 1,

2ON  Αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

dimotologio@rhodes.gr

Κύριε δήμαρχε                     Θεσσαλονίκη 10/11/2021

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας ότι παρακολουθούμε την δραστηριότητα του δήμου σε καθημερινή βάση από την Ροδιακή εφημερίδα.

Ο σύλλογός μας εδώ και 18 χρόνια αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού σε όλους τους τομείς  όπως λουτροθεραπεία  , θέρμανση χώρων, και θαλασσοθεραπεία  κλπ

Κύριε Δήμαρχε θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν είναι δυνατόν σχετικά με τα  λουτρά του δήμου Ρόδου περιοχή Κοσκινού που κατά καιρούς αρκετά μέλη του συλλόγου μας αλλά και  εγώ προσωπικά επισκεφθήκαμε τα Λουτρά τα οποία εδώ και χρόνια είναι κλειστά.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα Λουτρά με τη σημερινή της μορφή έχουν αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου  Τουρισμού.

Επίσης ο κόσμος  επισκέπτεται τον χώρο σαν  τουριστικό  χώρο  παρά  σαν Λουτρόπολη όπως τις σημερινές  λουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν τα Λουτρά ανήκουν στον δήμο της Ρόδου ή στο Υπουργείο πολιτισμού σαν είδος τουρισμού

Πάντα δική μας  προσπάθεια ήτανε και είναι  πως αυτό το όμορφο κτίριο στη Ρόδο θα μπορούσε να συνδυάσει ιαματικό τουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό μιας και γειτνιάζει η Λουτρόπολη με τη θάλασσα

Δεν ξέρουμε  ακόμα αν υπάρχει κάποια μελέτη αξιοποίησης η αν έχουν γίνει κάποιες γεωτρήσεις κι αν στο μέλλον θα λειτουργήσει σαν Λουτρόπολη .

Απλά ερωτήματα βάζουμε στον Δήμαρχο  της Ρόδου αν είναι δυνατόν να έχουμε μία απάντηση για να μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στην προβολή αυτής της λουτρόπολης από πλευράς μελέτης και οικονομικά θέματα σε  διάφορα προγράμματα κλπ.

Θα περιμένουμε την απάντησή σας

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ