ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 24 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

0

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΗΞΗ
ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM
Θεσσαλονίκη 27-04-2020

Ενημερωτική επιστολή

Προς τον Δήμο Βόλβης
Γραφείο δήμαρχου κύριου ΔιαμαντήΛιάμα

Κοινοποίηση:
– Γραφείο πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου
– Επικεφαλής αντιπολίτευσης ΔημήτριοΣτοϊτσα
-Κοινότατα Απολλώνιας και Γραφείο προέδρουΒασίλειο Κυριακού
– Κοινότητα Μαδύτουκαι Γραφείο προέδρου Νώντα Όχονα
– Υπουργείο Τουρισμού
– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα:Λουτρά Απολλωνίας στην Κοινότητα Απολλωνίαςτου δήμου Βόλβης.

ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Κύριε δήμαρχε μετά από τις πολλές επιστολές μας προς τον δήμο για το θέμα των λουτρών Απολλωνίαςγια τις οποίες δυστυχώς δεν πήραμε κάποια απάντηση επανερχόμαστε καθώς προτεραιότητά για το Πανελλήνιο Σύλλογο μας αποτελεί η λειτουργία των παλαιών, αλλά και των νέων λουτρών της Κοινότητα Απολλωνίας του δήμου Βόλβης.
Δυστυχώς τα λουτρά Απολλώνιας και τα παλιά και τα «καινούργια» δυστυχώς έχουν βάλει λουκέτο και έχουν συσσωρεύσει μεγάλα χρέη.

Εμείς όταν πριν την καραντίνα επισκεφτήκαμε τα λουτρά διαπιστώσαμε την τέλεια εγκατάλειψη της παλιάς αλλά και της καινούργιας λουτρόπολης και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η περιοχή θυμίζει πλέον μια βομβαρδισμένηπεριοχή, με την ανοχή του δήμου, της αστυνομίας αλλά και των περίοικων.

Σήμερα με επιλογή των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων της περιοχής η «λουτρόπολη» έχει αλλάξει χρήση και φιλοξενεί 800 πρόσφυγες.
Ζητούμε, από εσάς να μας γνωστοποιήσετέ αν αληθεύει η πληροφορία ότι επιθυμείτε να φιλοξενηθούν στον χώρο άλλοι 200 πρόσφυγεςπροκειμένου να εισπράξετε κάποια χρήματα ανταποδοτικά για να πληρώσετε μέρος του χρέους προς την ΔΕΗ.
Από την πλευρά μας κύριε Δήμαρχε, από το 1983, όταν ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας οραματίστηκε την δημιουργία μίας πρότυπής λουτρόπολής και επενδυθήκαν για αυτό περισσότερα από 24 εκατομμύρια εύρω, έως σήμερα μέσω του Πανελλήνιου ΣυλλόγουΙαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προσπαθούμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση αυτού του οράματος, προκειμένου να δώσουμε μια δυναμική αναπτυξιακή προοπτική σε αυτή την περιοχή.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά της αλλεπάλληλες εξαγγελίες από όλους τους δημάρχους που υπηρέτησαν τον πρώην δήμο Απολλωνίας και το σημερινό δήμο Βόλβης, αλλά και Νομάρχες, Περιφερειάρχες και Υπουργούς που πηγαινοέρχονταν,το μόνο που έγινε κατορθωτό ήταν να απαξιωθεί μία τεράστια επένδυση και ο ιαματικός φυσικός πόρος της περιοχής.
Εμείς, για μία φορά ακόμη θέλουμε να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση και ζητούμε να εξετάσετε το όλο θέμα με γνώμονα την αναπτυξιακήπροοπτική της περιοχής και όχι μικροσυμφέροντα και αγκυλώσεις προκειμένου να λειτουργήσει η νέα αλλά πλέον και η παλιά λουτρόπολη.
Οι ελάχιστες φωνές παραγόντων της λουτρόπολης και μερικών πρώην πρόεδρων που θέλησαν να προωθήσουν την ανάπτυξή της, «χάθηκαν» στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και των μικροσυμφερόντων.

Από την πλευρά μας είχαμε προτείνει προς το παλιό διοικητικό συμβούλιο να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης της λουτρόπολης και από τους πρόσφυγες που διαμένουν στην γύρω περιοχή ως μία ανταποδοτική παροχή προς την περιοχή που τους φιλοξενεί, προκειμένου να εξασφαλιστούν έσοδα για την λουτρόπολη. Δυστυχώς κύριε δήμαρχε και αυτή η πρόταση δεν εξετάστηκε με το αιτιολογικό «ότι αν κάνουν μπάνιο και οι πρόσφυγες θα φύγουν οι πελάτες της λουτρόπολης».

Μία ακόμη πρόταση που διατυπώσαμε προς το Υπουργείο Υγείας είναι η αξιοποίηση των λουτροπόλεων Απολλωνίας και Κυλλήνης για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού μέσω της εισπνοθεραπείας.
Σας θυμίζουμε ότι στο ΦΕΚ αναγνώρισης των λουτρών Ν. Απολλωνίας 3635/Β/31.12.2014 αναφέρεται ότι (Ενδείκνυται για λουτροθεραπεία και για εισπνοθεραπεία: χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ρινοπλύσεις για παθήσεις ρινός).

Σας ενημερώνουμε, επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών (E.S.P.A.),ο οποίος έχει έδρα της Βρυξέλες και ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι συνεργαζόμενο μέλος αυτού του οργανισμού,προτείνει σε όλο τον κόσμο να επισκέπτεται τις λουτροπόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Κλείνοντας σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και αναμένουμε την απάντηση και τις δικές σας πρωτοβουλίες, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχετε εξαγγείλει.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης Μάκης Κιφοκέρης