ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

0

photos kopi pitas 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 231090516

Προς δήμο Παρανεστίου Δράμας.

Δήμαρχο: Αναστάσιος Καγιάογλου

Καλημέρα σας κύριε δήμαρχε.

Από την ημέρα της εκλογής σας ως δήμαρχος δεν τα καταφέραμε να σας επισκεφτούμε σαν Πανελλήνιος Σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με όλο το προεδρείο.

Εδώ και δύο χρόνια κύριε δήμαρχε υπάρχει το πρόβλημα της υγείας και η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών είναι και ένα πρόβλημα που αφορά και αυτό  την υγείας, την  ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Με αυτούς τους στόχους εδώ και 17 χρόνια παλεύουμε για το μεγάλο αυτό θέμα.
Τα δικά σας λουτρά στο Παρανέστι  κύριε Δήμαρχε  παραμένουν   εδώ και χρόνια  υπό αμφισβήτηση αν ποτέ αναπτυχθούν. Γνωρίζεται  ότι έγινε αναγνώριση της Ιαματικής Πηγής  από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού.

Το θέμα κύριε δήμαρχε  με τα  μεγάλα προβλήματα που έχει ο δήμος σας    αν σήμερα  σκέφτεται  να τα  αξιοποιήσει και αν τα λουτρά έχουν   πέρασαν στην αρμοδιότητα του δήμου.

 

Ένα άλλο θέμα είναι  και αν η Περιφέρεια μαζί με το δήμο μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτήν την  Λουτρόπολη στο Παρανέστι Δράμας.

Όπως γνωρίζετε παλαιότερα σχεδόν όλο το προεδρείο του συλλόγου μας έχει επισκεφτεί  τρεις φορές την παραπάνω Λουτρόπολη  όπου  διαπιστώσαμε την κατάντια της λουτρόπολης με το διάφορα παραπήγματα  αλλά και τις εγκαταστάσεις που είχε κατασκευάσει η παλιά Νομαρχία και παρέμειναν ανεκμετάλλευτες .

Επίσης το θέμα είναι  αν μπορεί να ξεκολλήσουν  από την δασική υπηρεσία και η παράγκες που ήταν το μεγάλο θέμα και  αν μπορούν  να φύγουν από το χώρο των λουτρών εδώ και τώρα με την συμπαράσταση  ασφαλώς της περιφέρειας και της δασικής υπηρεσίας εκτός αν έφυγαν.
Θέλουμε επίσης να σας τονίσουμε  ότι από πλευράς τοποθεσίας αυτή η λουτρόπολη  είναι ότι  ωραίο έχει η  Ελλάδα μέσα στο καταπράσινο δάσος με την ομορφιά που διαθέτει αυτός ο τόπος.
Και όμως με αυτά τα προτερήματα δεν προχώρησαν  μέχρι σήμερα τίποτε .

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν μέχρι σήμερα σκεφτήκατε να κάνετε κάτι  για αυτό το μεγάλο θέμα για την περιοχή για  την ανάπτυξη της λουτρόπολης,  ή αν για διάφορους λόγους δεν μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί.
Κατά καιρούς ακούσατε από την Περιφέρεια της περιοχής σας ότι σκέφτονται να αναπτύξουν  τις λουτροπόλεις που ανήκουν στην δική της περιοχή όπως τα λουτρά  ( Παρανεστίου Θερμά) ΤΑ λουτρά Σαμοθράκης και τα Λουτρά Τραϊανούπολης αλλά η Περιφέρεια μας ενημερώνει  μέσον του τύπου της περιοχής  πως  δεν υπάρχουν μελέτες για να ενταχτούν σε κάποιο πρόγραμμα.
Εμείς κατά καιρούς κάναμε προτάσεις  κυρίως για τα λουτρά του δήμου Παρανεστίου ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις εφόσον φύγουν όλα τα  παραπήγματα θα μπορούσε με λίγα χρήματα αυτή η μονάδα να λειτουργήσει.
Υπάρχει  βέβαια και το μεγάλο πρόβλημα της προσβάσεις προς  τα λουτρά  διότι το υπάρχον οδικό δίκτυο δεν είναι  αυτό που θα βοηθήσει την κατάσταση με τις διάφορες κατολισθήσεις που κατά καιρούς συμβαίνει η και μεγάλο κομμάτι μη  ασφαλτόστρωσης .
Μετά από όλα αυτά καλούμε σας καλούμε Κύριε   δήμαρχε, το δημοτικό συμβούλιο, και όλες τις παρατάξεις σε συνεργασία και με την Περιφέρεια να κάνουμε κάτι για να αναπτύξουμε  στην   πιο όμορφη Λουτρόπολη από πλευράς τοποθετήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η επιστολή αυτή εκτός από το δήμο κύριε δήμαρχε στέλνετε και στα μέσα ενημέρωσης και στα διάφορα Υπουργεία μπας και βοηθήσουν  αυτήν την ακριτική λουτρόπολης.
Κύριε δήμαρχε αν κάπως ηρεμήσουν τα πράγματα  από πλευράς Υγείας να είστε  σίγουρος ότι θα σας  επισκεφτούμε και θα τα πούμε από κοντά και αυτό που πάντα λέμε  εμείς είναι  πες, πες, κάτι γίνεται.
Σας  ευχαριστούμε που μας ακούσατε θα περιμένουμε κάποια απάντηση σας.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης.

Υ.Γ. Μ.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ