ΠΡΟΕΔΡΙΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ 24.7.2019 ΝΑ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΆΩ ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

0

Κάθε χρόνο σχεδόν από την πτώση της Χούντας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας στέλνουν μια πρόσκληση για να εορτάσουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας «αν την έχουμε» . Στην Κύπρο αυτές της μέρες θυμούνται τα φρικτά γεγονότα αυτών των ημερών και μάλιστα μετά από 45 χρόνια και αντί και εμείς να θυμηθούμε αυτήν την Τραγωδία που η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη, κάνουμε το αντίθετο γιορτάζουμε την αποκατάσταση μετά από αυτήν την τραγωδία που και σήμερα ακόμη οι Τούρκοι μας απειλούν έχοντας στο νησί χιλιάδες στρατιώτες .

Με αυτό το σκεπτικό ποτέ δεν θέλησα να πάω σε αυτήν την προεδρική εκδήλωση και ευχαριστώ την προεδρία για αυτήν την τιμή που με κάνουν επειδή και εγώ είμαι ένας από τους πολλούς που πάλεψα ενάντια στην Χούντα με φυλακές κλπ
Για μια ακόμη φορά δεν θα πάω στην παραπάνω εκδήλωση ίσως και αυτό έπρεπε να κάνουν όλοι και θα πρότεινα να καταργηθεί αυτή η προεδρική εκδήλωση .
Να θυμίσω τι είπε ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκιάς Ετσέβιτ ότι εμείς ρίξαμε την Χούντα στην Ελλάδα μετά την ασβολή στην Κύπρο. Αυτά τα απλά για την θύμηση..