ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 26/5/2022 ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΟΣΕ VIP

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ http://WWW.LOYTROPOLEIS.COM 

                       ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 26/5/2022
Πρακτικό συνεδρίασης 26/5 2022 σε αίθουσα του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.
H  συνεδριάσεις ξεκίνησε στις  7:30 μετά μεσημβρίας ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και είναι παρόντα τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τις επιτροπές δουλειάς και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με πρώτο θέμα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης από τον τύπο σχετικά με θέματα ιαματικών πηγών.
Στη συνέχεια μπήκε στην ημερήσια διάταξη όπου τα θέματα ξεπέρασαν τα 22 με κύριο θέμα ήτανε το λουτρικό  επίδομα που ο σύλλογος απέστειλε επιστολή στο υπουργείο τουρισμού και στο γραφείο πρωθυπουργού ζητώντας τουλάχιστον το  επίδομα για το 2022 να ξεπεράσει τα 300 ευρώ για 15 λύσεις.
Άλλο θέμα  ήταν τα λουτρά της θερμής και οι νέες επενδύσεις που πιθανόν να πραγματοποιηθούν ι στα λουτρά, αλλά και  της Λέσβου άνοιγμα των λουτρών Υπάτης και πρόταση του ΟΑΕΔ για αξιοποίηση των λουτροπόλεων  στην περιοχή καμένα Βούρλα Θερμοπύλες και λοιπά.
Η συζήτηση ήταν έντονη διότι κάθε μέρα τα θέματα τρέχουν για τις 140 ελληνικές λουτροπόλεις τόνισε ο πρόεδρος και ότι πως κάθε μέρα γράφουν  τεράστια θέματα σχετικά με την καθυστέρηση ανάπτυξης του θεραπευτικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα αυτά ανακοίνωσε ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης ,ο Αντιπρόεδρος και Γραφείο τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης , ο Γενικός γραμματέας Νίκος Κωτσόπουλος ο ειδικός γραμματέας Τασούλα Αυγερινού ο ταμίας του συλλόγου Φώτης Γούναρης  τα μέλη του δ.σ. Βασιλειάδης Ανέστης και Νίκος Ματθαίου.

 τα μέλη της επιτροπής δουλειάς Ανδρέας Τσαούσης Γεωρνάς  Χρήστος ,Πελαγία Αυγερινού Αθανάσιος Κουφό Νικόλας και Άννα Ματθαίου.
Απόντες από τη συνεδρίαση τα μέλη του δ.σ. Νώντας Οχονας και Παναγιώτης Άκογλαν  Τάσος Κοκόγιας και Μάκης Κιφοκέρης  από την εκτελεστική επιτροπή δεν παρέστη κανένας.
(Επίσης στην συνεδρίαση παρών ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Γεώργιος Παπαδήμας που έκανε μία εκτενή ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψή μας στα λουτρά της Αγίας Παρασκευής. και πρόταση για την συμμέτοχη του συλλόγου μας στο φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του 2022 εφόσον μας παραχωρηθεί δωρεάν σταντ από τον παραπάνω οργανισμό, αλλά και έκδοση εφημερίδας 8σελιδη για το παραπάνω θέμα πρόσφορα του τυπογραφείου Θεόδωρου Ψαρά . )

Άλλο θέμα δεν υπήρχε και ο πρόεδρος έλυσε τη συνεδρίαση και ευχαρίστησε τον ΟΣΕ για την παραχώρηση της αίθουσας στη συνεδρίαση του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας. 

Τα πρακτικά από την ειδική γραμματέα Τασούλα Αυγερινού  

Θεσσαλονίκη 3/6/2022