ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΙΛΙΟΥ

 

Θεσσαλονίκη 18.7.2020

Προς την αρμόδια επιτροπή των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική επανάσταση
Θέμα πρόταση για εκδήλωση

Κύριε πρόεδρε

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο πανελλήνιος σύλλογος οι φίλοι των ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων  Ελλάδας έχει δραστηριότητα εδώ και 17 χρόνια με έδρα την Θεσσαλονίκη ,είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου ιαματικών πηγών με έδρα  τις Βρυξέλλες.

Στόχοι του συλλόγου μας είναι η ανάπτυξη και η προβολή του  θεραπευτικού μας τουρισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα ακόμα και  πριν την απελευθέρωση είχαμε εκατοντάδες ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα νησιά μας κυρίως στην Θεσσαλονίκη με τα λουτρά της θέρμης και αρκετά ιστορικά χιλιάδων ετών  χαμάμ.

Σήμερα από τις έρευνες που έχουν γίνει έχουμε περίπου 720 πήγες σε όλη την Ελλάδα  από αυτές βρίσκονται σε λειτουργία με κάποια  ανάπτυξη περίπου 120 ιαματικές πηγές

Εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να γνωρίζουμε τι θεραπεύει κάθε πηγή έχει αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου τουρισμού 70 ιαματικές πηγές και  μπορούνε αυτές να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος.

Πρόταση του συλλόγου μας προς την αρμόδια επιτροπή είναι να πραγματοποιήσουμε μία ημερίδα πιθανόν στη Θεσσαλονίκη με το εξής ερώτημα οι ελληνικές Λουτροπόλεις  πριν την απελευθέρωση μετά την απελευθέρωση και  η σημερινά καταστήσει σχετικά με την ανάπτυξη αυτού του τεράστιου πλούτοι

Ο σύλλογός μας δεν διαθέτει οικονομικά για μία τέτοια εκδήλωση όπου θα πρέπει να συμμετέχουν διάφοροι φορείς δήμοι ΕΟΤ Υπουργείο Τουρισμού  Λουτροπόλεις διάφοροι επιστήμονες  κλπ .

Την ευθύνη καλέσματος στην παραπάνω ημερίδα αν θέλετε  θα την έχει ο σύλλογος.

Αν η πρότασή μας γίνει δεκτή ασφαλώς θα  πρέπει να βγει και το ανάλογο  κονδύλιο

Τέλος για την δραστηριότητα του συλλόγου μας σας  ενημερώσουμε ότι επισκεπτόμαστε συχνά όλες τις Ελληνικές λουτροπόλεις και   κάνουμε προτάσεις για την αξιοποίησή  των λουτροπόλεων και κυρίως την προβολή σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τους  χώρους  συνεδριάσεων του Δ.Σ. και τις ομάδες δουλειάς  κάθε μήνα πραγματοποιούνται  σε διάφορα  ξενοδοχεία που έχουνε τουριστικό ενδιαφέρον όπως στο Μακεδονία Παλλάς στα  γραφεία του συλλόγου μας   και σε πάρα πολλές λουτροπόλεις μας  σε όλη την Ελλάδα αλλά  και στα παραρτήματα του συλλόγου μας Ριζώματα του δήμου Τρικαίων  και Κύθνο

Αυτά τα λίγα προς το παρών εν αναμονή της απάντησης και αν χρειαστεί κανονικός φάκελος  ενημέρωσης καταστατικό κλπ .

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                    ο Γενικός  Γραμματέας

Ο πρόεδρος

Αναστασιάδης Ανέστης                     Γεράσιμος Κιφοκέρης