Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σχετικά με το θάνατο του ζευγαριου

0

Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σχετικά με το θάνατο του ζευγαριου

Πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου -serrespost

Απάντηση από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σχετικά με το θάνατο του ζευγαριού

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, Ανέστης Αναστασιάδης, τοποθετήθηκε αναφορικά με το θλιβερό συμβάν του θανάτου  του ζευγαριού στα Λουτρά Σιδηροκάστρου.

Ακολουθούν όσα δήλωσε:
“Πολλές φορές από την ίδρυση του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας τονίσαμε ότι η κάθε λουτρόπολης είναι και ένα μικρό Nοσοκομείο και ένα Nοσοκομείο χρειάζεται το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό.

Για αυτό που έγινε στα λουτρά Σιδηροκάστρου ακόμη δεν ξέρουμε τους λόγους. Εκείνο που πάντα χρειάζεται είναι πως για να μπει ένας λουόμενους πρέπει να τον δει ο γιατρός της λουτρόπολης και να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό του πελάτη.

Επίσης όταν μπαίνει να κάνει μπάνιο θα πρέπει να προσέχει κάθε στιγμή η κατάλληλη λουτρονόμος που να έχει και την κατάλληλη εκπαίδευση και όχι ο κάθε δήμαρχος να διορίζεται για λόγους ψηφοθηρικούς και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Πολλές φορές βλέπουμε να έρχεται στα λουτρά λεωφορείο να σταματούν στα λουτρά και κατευθείαν να μπαίνουν και να κάνουμε μπάνιο δίχως κανένα έλεγχο. Ένα άλλο που συμβαίνει με τους γιατρούς που σχετικά με το αντικείμενο είναι εντελώς άσχετοι και αυτό αφορά τα πανεπιστήμια που εδώ και χρόνια δεν ενδιαφέρονται για το παραπάνω θέμα.

Τόσα χρόνια καμία κυβέρνηση το όλο θέμα δεν το είδαν με την πρέπουσα σοβαρότητα. Όλο μεγάλα λόγια και τίποτα παραπάνω.

Δίπλα μας σχεδόν όλες οι βαλκανικές χώρες έχουνε κάνει τεράστια επένδυση και άρτιο προσωπικό και εμείς εδώ κάνουμε πειράματα με διάφορες (Εταιρείες της πλάκας Α.Ε.) και δίνουμε προθεσμία τέσσερα η και δέκα χρόνια για τάχα μελέτες και μετά ανάπτυξη.

PROS DHMARXO XIOY
TO SHMA TOY DHMOY

Το ίδιο κάνουν και οι διάφοροι δήμαρχοι εδώ και χρόνια όταν πλησιάζουν οι εκλογές θυμούνται ότι έχουν και λουτρά στην περιοχή τους. Χάσαμε δύο συνανθρώπους μας γιατί απλά δεν κάναμε εδώ και χρόνια το αυτονόητο που κάνουν όλοι στην Ευρώπη μιας και είμαστε ευρωπαϊκή χώρα.

Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας στέλνει τα συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων που ήρθαν να κάνουν το μπάνιο και φεύγουν έτσι άδικα. Το σημερινό προσωπικό της λουτρόπολης είναι αναστατωμένο γιατί όπως με ενημέρωσαν δεν περιμέναν να συμβεί στην στγκεκριμένη λουτρόπολη τέτοιο περιστατικό.

Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω… τα λέμε εδώ και χρόνια ας ελπίσουμε με αυτό το γεγονός κάτι να αλλάξει . Η κυρία Υφυπουργός Τουρισμού να πηγαίνει στον κάθε δήμο για λόγους ψηφοθηρικούς και να μας ενημερώνει ότι τάχα σε λίγες μέρες για να λειτουργήσει η λουτρόπολη θα έχετε το (Eιδικό Σήμα Λειτουργίας) και μάλιστα δίχως ντροπή.”

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ