ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-06-2021

«Πράξεις για την Μακεδονία»:«Επίσκεψη στο Δήμο Κασανδρείας και τα λουτράτης Αγίας Παρασκευής».

Το Δήμο Κασσάνδρας και τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκαν ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας και αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της Χρήστος Παπαστεργίου και ο συντονιστής της Χρόνης Μακρίδης. Τους υποδέχτηκε η δήμαρχοςΚασσάνδραςΑναστασία Χαλκιά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικήςκοινότηταςΑ. Παρασκευής Λεωνίδας Ζώλης.

Η κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για τα θέματα του δήμου Κασσάνδρας και, ιδιαίτερα, για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, μεσώπρογραμμάτων, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολίτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεωντων ιαματικών λουτήρων και η λειτουργική́ τους επάρκεια, αναλύθηκαν οι επιμέρουςπροσπάθειες που γίνονται για την περαιτέρωανάπτυξή τους, ώστε να αποτελέσουνσημαντικό́ πόλοιαματικού́ τουρισμού́ και ευεξίας και τονίστηκε η μοναδική τους θέση, εκπληκτικής ομορφιάς.

Ο κ. Παπαστεργίου αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του ιαματικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο και στην αναγκαιότητα επενδύσεων με την συμβολή της Περιφέρειας και των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας. Ο ιαματικός τουρισμός τόνισε είναι αναπτυξιακό εργαλείο σε κάθε περιοχή που υπάρχουν πηγές και είναι σημαντικό να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για να δοθεί η δυνατότητα συμβάσεων με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού, κυρίως των κεντρικών και βόρειων χωρών της Ευρώπης. Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας παρουσίασε σχετικές προτάσεις και παραδείγματα.

Όσον αφορά για τα ζητήματα της ύδρευσης, της αποκομιδής των απορριμμάτων, της αποχέτευσης και του φυσικού αερίου έγινε αναφορά στο ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για υψηλών προδιαγραφών διαβίωση και τουρισμό, χωρίς να έχουν λυθεί τέτοια θέματα βασικών υποδομών, αλλά  και υπηρεσιών, όπως της υγείας, που το επιτείνει η ανεπαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε θερμά την Δήμαρχο και τους συνεργάτες της, δεσμεύτηκε να θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αναπτυξιακά ζητήματα της Κασσάνδρας και, φυσικά, την αναγκαιότητα δημιουργίας προγραμμάτων συνεργασίας με τους δήμους που έχουν ιαματικές πηγές, ώστε αυτές να είναι και αναπτυξιακές πηγές.

Ο κ. Απόστολος Πάνας, μεταξύ άλλων, έκανελόγο για υψηλώνπροδιαγραφώνεγκαταστάσεις, έθεσε το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού και την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (ΙΠΕ), το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά, τονίζοντας πως πλήττει τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταργεί κάθε έννοια αποκέντρωσης, ενώ παράλληλα ευνοείται η δήμευση των περιουσιών που ανήκουν στους Δήμους.

Κατόπιν η κ. Δήμαρχος και ο κ. Λειβαδιώτης ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την συνεργασία τόσο τον επικεφαλής της παράταξης Πράξεις για την Μακεδονία Χρήστο Παπαστεργίου, όσο και τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολο Πάνα.

 

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση ή την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm