Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ

0

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 48 ΧΡΟΝΙΆ ΜΕΤΆ:

οαγώνας για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑσυνεχίζεται!

Τα συνθήματα και τα μηνύματα εκείνου του αγώνα είναι επίκαιρα όσο ποτέ.Η αντιδικτατορική πάλη έδειξε το δρόμο του αγώνα ενάντια στην  αμερικανοκίνητηΧούντα των συνταγματαρχών.

Η σημασία της εξέγερσης του Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο και της συμβολής τωναγωνιζόμενων φοιτητών/τριών στην πτώση της δικτατορίας χαράχτηκε ανεξίτηλαστη συλλογική μνήμη, έγινε σύμβολο των λαϊκών αγώνων.

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974καλεί το λαό και τη  νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και χρέους στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, τηρώντας τα αναγκαίαυγειονομικά μέτρα.

Να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και όλους/ες τους αγωνιστές/τριες εκείνων των ημερών,με την προσωπική και συλλογική παρουσία μας στις εκδηλώσεις, να διατρανώσουμε την πίστη μας στους καλούς αγώνες για τις δημοκρατικές ελευθερίες και αξίες, στην αγωνιστικήμαςπορείακαι αξιοπρέπεια.

17/11/2021:

Στην Αθήνα:

Συμμετέχουμε στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβείαενάντια στους εξοπλισμούς,στους πολέμους, για τη λευτεριά και την Ειρήνη.

Στη Θεσσαλονίκη:

-11.30π.μ.: Τιμάμε τη μνήμη όσων δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Έκτακτο Στρατοδικείο, που έδρευε στο πρώην περίπτερο της Πολωνίας στη ΔΕΘ (κοντά στη βόρεια πύλη)

-12.00΄: Καταθέτουμε το στεφάνι τουΣ.Φ.Ε.Α. 1967-1974στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

18.00΄μ.μ. :Συμμετέχουμε με το πανό του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 στην πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο, που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Αθήνα 14/11/2021