Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗ

0

Πλειοδότης για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας του Ξενία Ιαματικών Πηγών Κύθνου

  • Χθες – 15:58

Το 2015 ήταν η απαρχή της προσπάθειας του Δημάρχου Κύθνου κ. Γαρδέρη Σταματίου και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Πιτσιόρλα για την ανεύρεση επενδυτή, με σκοπό την αξιοποίηση του Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου και των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Κύθνου.

Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επιχειρηματία εκ Κύθνου, ώθησε το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκινήσει την διαγωνιστική διαδικασία. Έπειτα από μακροχρόνια πορεία ωρίμανσης και προσπαθειών του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, αποτέλεσμα ήταν υλοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη πλειοδότη.

Μετά από δυο άκαρπους διαγωνισμούς και κατόπιν ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ , είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσουμε ότι την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021,αναδείχθηκε πλειοδότης. Πρόκειται για τον επιχειρηματία ισραηλινής καταγωγής κ. Avraham Ravid που διαθέτει κατοικία στην Κύθνο και είναι λάτρης του νησιού. Σε επιστολή που μας παρέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του αναφέρονται τα εξής:

«O επιχειρηματίας Ισραηλινής καταγωγής κ. Avraham Ravid αναδείχθηκε πλειοδότης στις 22/07/2021 σε διαγωνιστική διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα EAuction του Δημοσίου Διαγωνισμού που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ για την μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια του Ξενοδοχείου Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου, στην περιοχή Λουτρά.

Ο Κος Avraham Ravid , λάτρης της Ελλάδας και κυρίως της νήσου Κύθνου πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ξενία ως και τις δυο Ιαματικές Πηγές ,              ΄΄ Κάκαβος ΄΄ και  ΄΄Άγιοι Ανάργυροι΄΄, με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο σεβόμενος πάντα την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μεγάλους αρχιτέκτονες ChrHansen και Er.Ziller ως και τις ομορφιές και τις ανάγκες της περιοχής.

Το νέο Ξενία θα δώσει νέα πνοή στο νησί δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στους κατοίκους.

Ο Κος Avraham Ravid και η σύζυγος του Michal προσδοκούν στην αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και της Πολιτείας για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα αναδείξει την Κύθνο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη πλειοδότη που θα διαχειριστεί το ιστορικό κτίριο του Ξενία Λουτρών Κύθνου, καθώς και τις Ιαματικές Πηγές, είναι υψίστης σημασίας για την τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή υπήρξε συμπαραστάτης, με κάθε τρόπο και μέσο, όλων των προσπαθειών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, λαμβάνοντας υπόψη την νέα ώθηση που θα δοθεί στην ανάπτυξη της Κύθνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαλλοτρίωση από το Δήμο Κύθνου του οικοπέδου ΟΤ29 Λουτρών Κύθνου, που βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου του Ξενία και η δημιουργία θεματικού πάρκου, θα συμβάλει στη συνολική ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής.

Προσδοκία της Δημοτικής Αρχής με την υλοποίηση των έργων είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση αλλοεθνών και εγχώριων τουριστών . Επιπλέον στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του νησιού και η ενίσχυση της ντόπιας οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης Σταμάτιος και η Δημοτική Αρχή εύχονται καλή δύναμη και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια και ευελπιστώντας να αναδειχθεί η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα της Κύθνου, ως τουριστικός προορισμός.

 

Ετικέτες: