Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

0
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Ρόδου διέγραψε τον Γ. Ιατρίδη από την παράταξή του

Με μια ξεκάθαρη δήλωση ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έθεσε χτες, εκτός παρατάξεως, τον πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γιάννη Ιατρίδη.
Συγκεκριμένα δήλωσε, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου:
«Από σήμερα δεν υπολογίζω στην ομάδα μου τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ, Γιάννη Ιατρίδη. Με τη λειτουργία του φρόντισε ο ίδιος να καταστεί ‘ξένο σώμα’ στην παράταξή μου. Όπως είχε πει και παλαιότερα, ένας μεγάλος ηγέτης: έκανε ό,τι μπορούσε για να θέσει εαυτόν εκτός της παράταξής μας. Από σήμερα, δεν τον υπολογίζω ως μέλος της παράταξής μου και περιμένω από τον ίδιο την παραίτησή του. Του ζητώ να παραιτηθεί κι ελπίζω να το κάνει, με σεβασμό στον εαυτό του».
Αναφορικά με την ΔΕΡΜ ΑΕ ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα εξεταστεί ενώ για την αντικατάστασή του, είπε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του!»
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΡΜ ΑΕ
Απαντώντας σε ερώτηση της «δ» σχετικά με το μέλλον της ΔΕΡΜ ΑΕ και τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Ρόδου, που έχει στην κατοχή της, ο κ. Καμπουράκης είπε τα εξής:
«Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις. Βλέπεις π.χ. πως ένα ακίνητο σού ανήκει και όταν πας να το ελέγξεις, διαπιστώνεις ότι δεν είναι έτσι. Αυτά είναι τα κακά τα οποία αντιμετωπίζουμε και θέλω να τα πάμε από ένα, έως και δέκα βήματα μπροστά. Είναι στην προτεραιότητά μου, η ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των αναπτυξιακών εργαλείων και εταιρειών του Δήμου, που είναι πάρα πολλά και ανήκαν στον πρώην Δήμο Ροδίων και στους πρώην Δήμους στο νησί. Δεν έχω βρει καμία από αυτές τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις, που να έχει παραδώσει απολογισμό με την έννοια του Νόμου και όπως απαιτείται. Η λύση είναι πως όλες αυτές οι δημοτικές Α.Ε. αναπτυξιακής μορφής οφείλουν να λειτουργήσουν για να προσφέρουν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κοιτάξουμε και τις Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε…»
ΣΕ… ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ‘ΧΑΜΗΛΟ’ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Ο δήμαρχος Ρόδου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πολύ χαμηλή κίνηση που καταγράφει η Ρόδος σε εμβολιασμούς ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέου λοκντάουν είτε μέσα στον Ιούλιο, είτε μετά την λήξη της τουριστικής σεζόν:
«Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η Ρόδος, έχει το μικρότερο ποσοστό από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με 37% σε εμβολιασμούς. Είναι ένας αριθμός, ο οποίος σίγουρα, ούτε ελπίδα προσδίδει ούτε χτίζει ‘τείχος ανοσίας’. Δεν επιθυμώ να είμαι αιχμηρός αλλά η έλλειψη ανοσίας και το… ξεχείλισμα ανοησίας δε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει την σημερινή κατάσταση στο ζήτημα των εμβολιασμών. Η Δημόσια Υγεία παραμένει το Νο1 ζήτημα. Το πώς προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, τον συγγενή μας, τον διπλανό μας, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, είναι το κυριότερο. Στενά συνδεδεμένα με όλα αυτά, είναι το εισόδημά μας, η εργασία μας. Άλλωστε, όλα απαιτούν θυσίες. Είναι σίγουρα θυσία το να αναλάβει κάποιος την μεγάλη ευθύνη και να πάει να εμβολιαστεί. Έχω όμως την εντύπωση ότι θα έχουμε νέα λοκντάουν με το πέρας της τουριστικής σεζόν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο ή ίσως και τον Ιούλιο ακόμη, εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς! Ανησυχώ, διότι έτσι όπως προχωράμε, θα καταγράψουμε μηδενική τουριστική χρονιά σε πολύ λίγες μέρες. Δεν είναι τυχαίο που άλλες περιοχές με το ίδιο οικονομικό αντικείμενο που έχουμε στη Ρόδο, τον Τουρισμό, έχουν φτάσει αυτή την περίοδο, πάνω από το 60%. Για μένα το θέμα των εμβολιασμών είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε με ελαφρότητα. Οι επιστήμονες έδωσαν αγώνες για το εμβόλιο. Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», είπε ο δήμαρχος. Αναφέρθηκε ακόμη, στο mega-Εμβολιαστικό Κέντρο που δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα, με άρτια στελέχωση κ.λπ. κι ενώ ξεκίνησε με υψηλά ποσοστά σήμερα μετά βίας φτάνει τους 1000 εμβολιασμούς, την ημέρα.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, προέβη εξάλλου στην ακόλουθη ανάρτηση στο facebook:
Απευθύνω και σήμερα έκκληση στους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας για μαζικούς εμβολιασμούς κατά του Covid-19. Δυστυχώς, τα πράγματα στη Ρόδο δεν πάνε καθόλου καλά, γιατί έχουμε το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών σε όλο το Νότιο Αιγαίο και σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας. Το ποσοστό των 36%-37% των εμβολιασμένων στο νησί μας, είναι ένας αριθμός που ούτε ελπίδα μας προσδίδει, ούτε χτίζεται το τείχος ανοσίας που επιθυμούμε.
Η δημόσια υγεία είναι το νούμερο ένα αλλά και στενά συνδεδεμένο με την εργασία, το εισόδημα και το ψωμί μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλό χωρίς θυσίες, και θυσία είναι να αναλάβει κάποιος την ευθύνη και να προσέλθει για να εμβολιαστεί.
Κάποιοι ονειρεύονται, έχω την εντύπωση, πως τα lockdowns θα γίνουν με το πέρας της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Όμως, όπως οδηγούνται τα πράγματα σήμερα στο νησί μας, πάμε για lockdown τον Ιούλιο και σε μηδενική τουριστική χρονιά σε πολύ λίγες ημέρες. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας με το ίδιο βιοποριστικό αντικείμενο, τον τουρισμό, το ποσοστό των εμβολιασμών αγγίζει το 65% του πληθυσμού.
Ο καθένας από εμάς στην περιοχή μας έπραξε το καθήκον του. Δημιουργήσαμε ένα αξιοπρεπές εμβολιαστικό κέντρο με άριστη υγειονομική φροντίδα, με συνθήκες σεβασμού των συμπολιτών μας και ταχύτατη εξυπηρέτηση.
Οι 700 ή έστω 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα δεν επαρκούν και πρέπει να φτάσουμε τους 3.000-4.000. Αυτή την στιγμή η ευθύνη είναι στα χέρια του κάθε συμπολίτη μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Δεν πρέπει να στερήσουμε το ψωμί στους 40.000-45.000 Ροδίτες που προσήλθαν και εμβολιάστηκαν.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Αιχμηρός και κατηγορηματικός αναφορικά με το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, εμφανίσθηκε ο δήμαρχος Ρόδου ξεκαθαρίζοντας πως ενάμιση χρόνο τώρα καταβάλλει μια πολύ σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση την οποία παρέλαβε: «Εδώ και ενάμιση χρόνο, παλεύω για να μπορέσω να αντιμετωπίσω αυτό που συνέβη με την καθαριότητα. Ασφαλώς και είναι απαράδεκτη η σημερινή κατάσταση, από πλευράς καθαριότητας. Όμως, σε ό,τι με αφορά, απαράδεκτη είναι και η κατάσταση με τις χρεώσεις της καθαριότητας μέχρι και χθες! Το κοστολόγιο που επιβαρύνει όχι τον Δήμο, αλλά τον Ροδίτη, το κάθε νοικοκυριό κ.λπ. είναι θέμα που μας απασχολεί. Για μένα, η σύμβαση που υπήρχε με τον ιδιώτη (η αποκομιδή των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και όλων των υπηρεσιών που συνδυάζουν και συνθέτουν την καθαριότητα και την ευπρέπεια του νησιού) είναι ξεκάθαρα παράνομη διότι παραβίασε ρητές και ξεκάθαρες διατάξεις, προχωρώντας σε μια αποικιοκρατική εξέλιξη 140 σελίδων, στην οποία ο Δήμος Ρόδου, είχε πάντα ‘άδικο’. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά όλοι μαζί, κι εγώ προσωπικά με τους συνεργάτες μου και μέσα και έξω από δικαστήρια τόσο στη Ρόδο όσο και εκτός, για να βρούμε τι συμβαίνει. Η σύμβαση είναι μειοδοτική: αύξησε παρανόμως το κόστος από την αρχική διακήρυξη στην πρώτη πρόσθετη σύμβαση κατά 780 – 800.000 ευρώ, αυθαίρετα, παράνομα και… προδοτικά. Και το λέω αυτό διότι ‘αλυσόδεσε’ τον Ροδίτη σε υπηρεσίες τις οποίες δεν αντικατοπτρίζονται ούτε στα κόστη που εμφάνιζαν. Κι εγώ, δεν ντρέπομαι να κοιτάξω τους συμπολίτες μου στα μάτια, διότι η θέση μου είναι η εξής: θα ντρεπόμουν εάν είχα κλείσει τα μάτια και είχα προχωρήσει στη συνέχιση του χθες με υπηρεσίες οι οποίες χρέωναν το 2020 το ίδιο, με το 2019! Ξεκαθαρίζω: ο Ροδίτης ΔΕΝ εκβιάζεται, ΔΕΝ θα μείνει σε ομηρία και αξίζει καλές υπηρεσίες με εύλογη τιμή χρέωσης!»

Σχολιασμός Άρθρου