ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΑΣ

0

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Ροβιές- Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ 04/08/2021 – 17:48

Φωτιές στην Ελλάδα

Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, καθώς πριν από λίγο παραδόθηκαν στις φλόγες και οι Ροβιές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να “τρέχουν” με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.

Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα. Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Το μεσημέρι, οι αρχές είχαν δώσει νέα εντολή για εκκένωση οικισμών.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του «112» προς τους κατοίκους των οικισμών Κούλουρος και Μαρούλι να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς την Ιστιαία