ΞΕΕ – ΕΛΙΤΟΥΡ: Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

0
 

Πηγή: Eurokinissi

Μνηµόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ.

Σκοπός του, η καλύτερη δυνατή συνέργεια των δύο πλευρών για την αναπτυξιακή πορεία του Τουρισμού Υγείας της χώρας, την δημιουργία πακέτων για τους Τουρίστες Υγείας στο νέο διεθνές περιβάλλον και την ανάδειξη της υπεροχής της Ελλάδας στις υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας, Θερμαλισμού και Ευεξίας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο στόχοι της σημαντικής και στρατηγικής, αυτής, συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως αναφέρονται και στο κείμενο του  σύμφωνου, είναι η συμμετοχή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και στην φιλοξενία Ταξιδιωτών Υγείας, Ιατρικών Τουριστών και Τουριστών Θερμαλισμού,  από πλευράς του Ξ.Ε.Ε., και η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος του ελληνικού Τουρισμού Υγείας προς όφελος των εμπλεκόμενων  φορέων και της εθνικής οικονομίας, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, ως μεγαλύτερου φορέα συνεργατικής δράσης εθνικής εμβέλειας για τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ΕΛΙΤΟΥΡ αποβλέπει στην υποστήριξη της επίτευξης των στόχων του μνημονίου, με την διασφάλιση, από πλευράς του, του συντονισμού και της συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων υγείας του εξωτερικού με αντίστοιχους εταίρους από το εσωτερικό για ευρύτερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, «την ώρα που ο  παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Τουρισμός  Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά, επιδιώκοντας να ανατάξουν στοχευμένα και αποφασιστικά την υγεία και την ευεξία των ταξιδιωτών μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας», όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι ίδιες οι συνθήκες της διεθνούς αγοράς και η εξέλιξη παγκοσμίως του Τουρισμού Υγείας υπαγορεύουν την αναγκαιότητα μιας τέτοιας συνεργασίας όπως αυτή που υπογράφεται  με το μνημόνιο ΕΛΙΤΟΥΡ-Ξ.Ε.Ε. «Οι Τουρίστες Υγείας, και οι οικογένειες που ταξιδεύουν για να λάβουν υπηρεσίες Υγείας, Θερμαλισμού και Ευεξίας, έχουν πολλές προφανείς ανάγκες,  όπως την αποτελεσματική μεταφορά, τη διαμονή, την εξυπηρέτηση τροφίμων, το shopping  και τις τουριστικές δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και τα άυλα αγαθά, όπως χαρακτηρίζονται, και αφορούν ακριβώς στην κουλτούρα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας: περιλαμβάνουν την εμπειρία πριν από την άφιξη και  την εμπειρία της φιλοξενίας μέχρι την αναχώρηση. Συνεπώς, ένας σοφά σχεδιασμένος προορισμός Τουρισμού Υγείας οφείλει να κατανοεί τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των Τουριστών Υγείας,  να σχεδιάζει υπηρεσίες, προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα για να ανταποκριθεί.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός  δήλωσε ότι με βάση το Μνημόνιο Συνεγασίας,  η Εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: την από κοινού δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες την προβολή και ανάδειξη μέσα από κοινές δράσεις των υπηρεσιών ευεξίας που παρέχονται από τα ξενοδοχεία μέλη του Ξ.Ε.Ε.Την δυνατότητα εγγραφής των ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες ευεξίας ως μέλη στην ΕΛΙΤΟΥΡ  και την δυνατότητα πιστοποίησης των ξενοδοχείων αυτών από την ΕΛΙΤΟΥΡ, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών απο την ΕΛΙΤΟΥΡ σε ξενοδοχεία που έχουν ήδη ή επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας και την προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας και των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας και τις εκδηλώσεις του Ξ.Ε.Ε. και μέσα από κοινά κανάλια επικοινωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ