ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2/3/2023

0

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .WWW.LOYTROPOLEIS.COM THL 2310905164 Anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Δελτίο Τύπου 16-3-2023

Το ζήτημα της ακύρωσης του διαγωνισμού του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και ειδικότερα της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβούλιου και των ομάδων εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο βασικός λόγος της ακύρωσης του διαγωνισμού είναι η υπέρβαση του κόστους κατασκευής. Σημείωσε, μάλιστα ότι ειδικά για την περίπτωση του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, το κόστος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο με δεδομένο ότι απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή οδού πρόσβασης, καθώς και των βασικών δικτυών.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου ήταν και παραμένει ενεργή το νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ Νοσοκομείο να γίνει στα λουτρά της Θέρμης, με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ιαματικού νερού για θεραπευτικές χρήσεις.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και των ομάδων δουλειάς, ενημερωθήκαν, για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου στο χωριό Περιστέρα του δήμου Θέρμης και τα εγκαταλελειμμένα λουτρά της Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική για μια ακόμη φορά.

Ενημερώθηκε από τον κ. Αναστασιάδη για την επιστολή από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών, η οποία δημοσιεύτηκε στο site του ευρωπαϊκού συνδέσμου.

Συζήτησέ, ακόμη την επιστολή προς την εφημερίδα τα Γεγονότα σχετικά με τον θάνατο του πρώην Νομάρχη Πέλλας και το ιστορικό για το πέρασμα της ιαματικής πηγής Λουτρακίου (Πόζαρ) από τον ιδιώτη στην τοπική αυτοδιοίκηση επί των ημερών του.

Κλείνοντας, ενημερώθηκε για τον απολογισμός, της ετήσιας εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο Noesis της Θέρμης. Συζήτησε, ακόμη τον απολογισμό δράσης του 2022 και εξέφρασε τη θετική του γνώμη για την προβολή της εκδήλωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εξέφρασε, ακόμη τη σύμφωνη γνώμη του για την επιστολή προς τους Αφοι Κομπατσιάρη και Νώντα Όχονο σχετικά με την προσφορά τους για την πραγματοποίηση της ετησίας εκδήλωσης.

Καθώς και για τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου για το 2022, από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm