ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ 8.7.2020

0

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΙΛΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

Δελτίο Τύπου 12-07-2020

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε την Πέμπτη 9-07-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ βιβλίου που πραγματοποιείται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά τα μέλη του Δ.Σ., με επικεφαλής τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη, Φώτης Γούναρης και Ανέστης Βασιλειάδης επισκέφτηκαν το φεστιβάλ βιβλίου και αντάλλαξαν απόψεις με την ψυχή του φεστιβάλ Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Πανελλήνιου Συλλόγου.
Ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και των επιτροπών εργασίας του Πανελληνίου Συλλόγου στο καφέ του Βασιλικού θέατρου.
Αρχικά ο πρόεδρος έκανε μία ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ιαματικό τουρισμό και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος.
Όπως ανακοίνωσε ξεκίνησε τη λειτουργία του το ξενοδοχείο Makedonia palace και θα μπορεί στο εξής το Δ.Σ. του συλλόγου να συνεδριάζει εκεί.

Λειτουργεία λουτρών
Ενημέρωσε, επίσης ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Ιούλιου το ξενοδοχείο Grecotel των λουτρών Κυλλήνης, αν και για λόγους υγείας δεν θα λειτουργήσουν τα λουτρά. Ενώ για τα λουτρά στα Καμένα Βούρλα ενημέρωσε ότι το ξενοδοχείο Γαλήνη άρχισε να λειτουργεί στις 7 Ιουλίου αλλά δεν θα λειτουργήσουν τα λαϊκά λουτρά, όμως όσοι λουόμενοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τα μπάνια τους στην ιαματική πισίνα του ξενοδοχείου.
Ενημέρωσε, επίσης, ότι αντιπροσωπεία του συλλόγου από τους Αλέξανδρο Αναστασιάδη και Λίνα Αντωνιάδου επισκέφθηκαν τα λουτρά της Λήμνου, όπου διαπίστωσαν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι κλειστά και δημιουργήσαν ένα βίντεο για τη σημερινή κατάσταση των λουτρών για την οποία το Δ.Σ. θα ενημέρωση τον δήμο και το Υπουργείο Τουρισμού
Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε ότι τα λουτρά Σμοκόβου εγκαινιάστηκαν πριν 5 ημέρες και στο εξής θα λειτουργούν κανονικά. Ενώ στα λουτρά του Πόζαρ που λειτουργούν κανονικά η παρουσία λουομένων είναι ελάχιστη και ζήτησαν από το Πανελλήνιο Σύλλογο να προβάλει το θεραπευτικό τουρισμό και όχι μόνο το θαλάσσιο όπως κάνει η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ενημέρωσε στη συνέχεια ότι τα λουτρά του δήμου Περαχώρας της Κορίνθου λειτουργούν. Επίσης τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική λειτουργούν και μάλιστα με επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στα λουτρά των Κρηνίδων τα οποία άρχισαν να λειτουργούν κανονικά και μάλιστα εγκρίθηκε και κονδύλιο από Ευρωπαϊκά προγράμματα και τα επόμενα δύο χρόνια τα λουτρά θα αποκτήσουν εγκαταστάσεις με κλειστές υποδομές και θα λειτουργούν πλέον όλο το χρόνο.
Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι λειτουργούν κανονικά τα λουτρά Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου, ενώ μέχρι στιγμής δεν μας ενημέρωσαν για την ημερομηνία που θα αρχίσουν να λειτουργούν τα λουτρά της Υπάτης και τα λουτρά Αμμουδάρας στην περιοχή της Καστοριάς. Την απόφαση να μην λειτουργήσει έλαβε το ξενοδοχείο Miraggio thermal στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, το οποίο διαθέτει και ιαματική πηγή.
Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε, ακόμη ότι δόθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας στα λουτρά Αγκίστρου Σερρών και αναγνωρίστηκε μία νέα πηγή σε ξενοδοχείο στα λουτρά Αιδηψού. Μέχρι σήμερα τόνισε «έχουν αναγνωριστεί 70 ιαματικές πηγές, ενώ δεν γνωρίζουμε αν οι πηγές που σήμερα λειτουργούν έχουνε πάρει όλες το ειδικό σήμα λειτουργίας».

Ημερήσια διάταξη
Στην συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο του δήμου Βόλβης Αθανάσιο Κυριακού και την συζήτηση για τα λουτρά της Απολλωνίας. Μετά από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεχιστούν οι επαφές με τους παράγοντες του δήμου και στην επόμενη συνεδρίαση να καλεστεί και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Στοϊτσας για μία πλήρη ενημέρωση του συλλόγου.
Αναλύθηκε η επιστολή που στάλθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και το δήμαρχο Μακρακώμης σχετικά με τα λουτρά Πλατυστόμου, όπου εδώ και δύο χρόνια είναι κλειστά και μέλη του Δ.Σ. να επισκεφτούν τα λουτρά Πλατυστόμου.
Ακολουθήσε συζήτηση για την επιστολή που στάλθηκε στο δήμο Σιντικής και αφορούσε τα προβλήματα το δύο λουτροπόλεων Σιδηρόκαστρου και Αγκίστρου. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων τονίζεται το πρόβλημα με την μη λειτουργία του ξενοδοχείου των λουτρών Σιδηροκάστρου. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε ότι δύο τοπικά κανάλια και πολλά έντυπα κάνανε ρεπορτάζ για το παραπάνω θέμα, αν και δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση από το δήμο αλλά και ούτε από τους δύο υπουργούς που κοινοποιήθηκε.
Το Δ.Σ. ανέλυσε τις επιστολές που στάθηκαν στο δήμο Χίου και στο δήμο Μήλου, ο οποίος μας πληροφόρησαν ότι και οι δύο λουτροπόλεις θα λειτουργήσουν.
Το Δ.Σ. αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του πρόεδρου να συμμετέχει ο σύλλογος στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης της Ελλάδας με μία ημερίδα για τις λουτροπόλεις πριν την απελευθέρωση μετά την απελευθέρωση και τη σημερινή κατάσταση.
Αναλύθηκε η επιστολή που στάλθηκε στον ευρωπαϊκό σύνδεσμο σχετικά με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών λουτροπόλεων και αναλύθηκε η συνέχεια της συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο.
Συζητήθηκε, επίσης το θέμα της επίσκεψης στα Καμένα Βούρλα και το ξενοδοχείο Γαλήνη και αποφασιστικέ αν όλα πάνε καλά η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Αυγούστου.
Αποφασιστικέ, επίσης, η επιστολή για το δήμο Κύθνου να σταλεί μετά την επιστροφή στο νησί του πρόεδρου του παραρτήματος Δημήτρη Βασσάλου. Εξετάστηκε, ακόμη η επίσκεψη αντιπροσωπείας του συλλόγου στα λουτρά της Κύθνου.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας στο καφέ του βασιλικού θεάτρου.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.com