ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΡΜΑΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2021 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7Μ.Μ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ.. και οι ομάδες δουλειάς αλλά και οι πρόεδροι των παραρτημάτων Ριζώματα – Κύθνου – Καμένα Βούρλα όπως προσέλθουν στην τακτική συνεδρίαση του συλλόγου πού θα πραγματοποιηθεί ΣΤΟ

Θερμαΐς, Θέρμη ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.την Τετάρτη 8/9/2021 και  ώρα  7 μ.μ. η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική για λογούς καλής λειτουργιάς του συλλόγου και εμβολιασμένων για λογούς υγείας –μάσκες κλπ  

  • ….
  • ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ
  • 1ΟΝ θέμα είναι αν υπάρχουνε θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης από το γραφείο του προέδρου για ενημέρωση.
    =======================================================
  • 1ΟΝ θέμα  Επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τη χρηματοδότηση το Λουτρό Ελευθέρων Καβάλας.
    Και άμεση απάντηση από το ίδιο Υπουργείο ότι το όλο θέμα αρχικά έγινε δεκτό και γύρω στις 21 του Σεπτέμβρη περιμένουμε την τελική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή για την χρηματοδότηση του λουτρόπολης  Ελευθερών Καβάλας.
  • 2ΟΝ χρηματοδότηση των λουτρών Νισύρου από τον Έλληνα της διασποράς στις Ηνωμένες πολιτείες κύριο Νίκο Ανδριώτη το ποσόν των δύο εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της παραπάνω λουτρόπολης.
    Το όλο θέμα ξεκίνησε από τον σύλλογο μας που ζητούσαμε από Έλληνα της διασποράς τον κύριο Κατσιματίδη εκατομμυριούχο   πού είναι και κάτοικος της Νισύρου και έφυγε 6 ετών μια  χρηματοδότηση την  παραπάνω Λουτρόπολη.
    Και αν τα αυτού Η επιστολή μας δημοσιεύτηκε στον τύπο της Νέας Υόρκης και βρήκε ανταπόκριση από τον κύριο Ανδριώτη Νίκο με το ποσόν των δύο εκατομμυρίων δολαρίων η ευρώ για την ανάπτυξη της λουτρόπολης
  • 3ο θέμα ο δήμος της Κύθνου επίσημα ανακοινώνει μέσω του κυρίου δημάρχου την ανάπτυξη λουτροπόλεις  από το νέο επενδυτή που αγόρασε τα Λουτρά με το ποσόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ και ήδη μας ανακοινώνουν ότι θα αρχίσουν σε λίγο τα έργα ανακαίνισης( σχετικά δημοσιεύματα.)
  • 4ο θέμα είναι το δελτίο τύπου που απέστειλε το προεδρείο προς τα μέσα ενημέρωσης και στους δήμους της περιοχής σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό όλων των κατοίκων που δίνουν τη μάχη για την επιβίωση και την μη καταστροφή της κάθε περιοχής ένα μέρος της ανακοίνωσης.
  • 5ο) θέμα αρκετές εφημερίδες με πρώτη την εφημερίδα τα Γεγονότα  ΤΟΥ δήμο Αλμωπίας δημοσιεύει το δελτίο τύπου του συλλόγου μας της τελευταίας συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
  • 6ΟΝ Επιστολή του προέδρου προς τον δήμο Θεσσαλονίκης γραφείο δημάρχου και προέδρου δημοτικού συμβουλίου και παραχώρηση ενός stand στην παραλία προκειμένου να συνεδριάζει το δ.σ. του συλλόγου.
    Απάντηση από το Γενικό γραμματέα του δήμου κύριο Φωτόπουλο σχετικά με την παραχώρηση ενός γυάλινου περιπτέρου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης γράφει ώστε να πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες η συνεδρίαση του συλλόγου μας  ενημερώνει ότι τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοιου 19 στο σύνολο της επικράτειας καθώς και οι ανάγκες χρήσης το γυάλινο περιπτέρων από τις υπηρεσίες του δήμου μας καθιστούν αδύνατη την παραχώρηση τους στη διάθεσή σας για μελλοντική συνεργασία καταλήγει
  • Η επιστολή του γενικού γραμματέα προς τον σύλλογο μας.
  • 7ΟΝ ) λασπόλουτρα στις Αλυκές Κίτρου Πιερίας δημοσιεύματα του τύπου εδώ υπάρχουν τα γνωστά θεραπευτικά λασπόλουτρα μπροστά σε λίγους όμως διότι πολλοί ούτε καν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ  τους και μάλιστα εντελώς δωρεάν λέει το δημοσίευμα για τα λασπόλουτρα της περιοχής που και εμείς σαν σύλλογος δεν γνωρίζουμε.
  • Η  λάσπη είναι θεραπευτική για το σώμα αλλά και τον οργανισμό μας και καθώς λένε κατάλληλα για θεραπεία η ανακούφιση τέλος πάντων των αρθριτικών μας ΚΛΠ
  • 8ΟΝ ) πρεμιέρα παρουσιάσεων για τη μεγάλη έκθεση του θεματικού τουρισμού πραγματοποιήθηκαν σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Η έκθεση είναι προγραμματισμένη για τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο EXPO center για το θεματικό τουρισμό στην Αθήνα.
  • 9ΟΝ ) εταιρεία ακινήτων δημοσίου τακτικό διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία προς τον σκοπό ανάδειξης αναδόχου για την περιοχή υπηρεσιών εκπόνηση μελέτης εκτίμησης εύλογης αξίας για λόγους διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς γράφει ο τύπος και μεταξύ αυτών γράφει στον τομέα αυτόν θα υπάρχουν τουριστικά ακίνητα 134 και περιλαμβάνει τουριστικά περίπτερα πρώην Ξένια camping marinas για άλλους αλλά και ιαματικές πηγές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί
  • 10ΟΝ )  δημοσίευμα από εφημερίδα της Λαμίας Στέφανος Σταμέλλος σχετικά με τη χρηματοδότηση της Λουτρόπολης Νισύρου  και προτείνει να υπάρχουν και τέτοιοι χρηματοδότες από Έλληνες του εξωτερικού για τα λουτρά  της περιοχής όπως είναι τα Λουτρά Θερμοπυλών καμένα Βούρλα κλπ  να (διαβαστεί το σχετικό δημοσίευμα από την γραμματεία.)
  • 11)  Λιακούλη βουλευτής του κινήματος αλλαγής επισκέφθηκε τις ιαματικές πηγές Κόκκινου Νερού ειδικότερα Η βουλευτής του νομού διαπίστωσε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών όσο και ο περιβάλλων χώρος δεν έχουν αξιοποιηθεί ώστε να συντελέσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής καθώς γραφειοκρατικά εμπόδια και εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών δεν επιτρέπουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Πρόταση για επίσκεψη στην παραπάνω περιοχή Κόκκινο νερό και Ριζώματα
  • 12ον ) επιστολή-απάντηση σχετικά με την χρηματοδότηση του συλλόγου μας από την τράπεζα alpha bank.
    Που γράφει τα εξής αγαπητέ κύριε Αναστασιάδη ευχαριστούμε για την ηλεκτρονική σας επικοινωνία ευχαριστούμε για την ηλεκτρική σας επικοινωνία και απολογούμαστε για την καθυστέρηση της ανταπόκρισης ελπίζουμε γραφή στην επιστολή ότι το αίτημα σας έχει διευθετηθεί σε διαφορετική περίπτωση και σε συνέχεια του μηνύματος σας  παραθέτουμε τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση της τράπεζας μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας για χορηγία στο οποίο αναφέρεστε.
    Εδώ υπάρχει μία εξήγηση αν το αίτημά μας έχει διευθετηθεί αλλά δεν μας λέει αν εγκρίθηκε κάποιο προσόν προς την Εθνική τράπεζα που έχουμε το λογαριασμό του συλλόγου θα πρέπει να κάνουμε έρευνα.
  • 13) έχουμε δύο δημοσιεύματα το 1 φορά από την Καβάλα μας ενημερώνει νέα εποχή για την πηλοθεραπεία των Κρηνίδων και κάτω λέει το δημοσίευμα οι νέες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν στην παραπάνω ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ  των κρηνίδων το δεύτερο δημοσίευμα είναι από την Εταδ σχετικά με την φιλοξενία πυρόπληκτων στα λουτρά της Αιδηψού.
  • 14) Σαμοθράκη έναρξη λειτουργίας μονάδας ιαματικής θεραπείας γράφει το δημοσίευμα.
    Ο δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ιαματικής θεραπείας για υδροθεραπεία από την 3Η  Αυγούστου και μέχρι 12 Οκτωβρίου η μονάδα ιαματικής θεραπείας θα λειτουργεί καθημερινά σε δύο βάρδιες από τις 7 έως τις 11 προ μεσημβρίας και 18 έως 22.
  • 15) Ζαχαράκη υφυπουργός τουρισμού απαντάει σε ρωτήσει βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα λουτρά στον Μύτικα και γράφει το δημοσίευμα ότι δεν έχει προβληθεί αίτημα στο Υπουργείο τουρισμού.
    Έως σήμερα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου τουρισμού αίτημα αναφορικά με την αναγνώριση φυσικών πόρων ως ιαματικών στην ευρύτερη περιοχή της Μύτικα ή το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας  για αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πόρων εμπίπτει στην αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης ήταν η απάντηση
  • 16) συνάντηση του Υπουργού τουρισμού χάρη Θεοχάρη με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου στα λουτρά της Αιδηψού και γράφει παρακάτω ανακοίνωση τη διαβεβαίωση ότι έχει ήδη αναλάβει προσωπικά την προώθηση πλέγματος μέτρων για την άμεση στήριξη όλων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα στην Εύβοια γενικότερα αλλά και στην Αιδηψό ειδικότερα υπογράμμισε ο υπουργός τουρισμού στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με τοπικούς εκπροσώπους του κλάδου παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας Ηλία Μπουρμά.
  • 17) επιστολή από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλλες που μας ενημερώνει σχετικά με κάποια Λουτρόπολη πού βρίσκεται ΣΤΑ 950 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κρυμμένος τα δασικά βουνά της περιοχής νότια της περιοχής του Καυκάσου με το πρόσφατο ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο σε hotel , είναι παρακρατώ το θέρετρο 152 διαφορετικά είδη δωματίων με πρότυπα 4  αστέρων φημίζεται για τη μοναδική του τοποθεσία τα οικολογικό  καθαρό περιβάλλον και τις φυσικές πηγές ζεστού και κρύου μεταλλικού νερού 4 διαφορετικές ιαματικές πηγές και μία ιαματική πηγή βρίσκονται στην πράσινη δασική μας έκταση 60 στρεμμάτων η οποία μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες και παρακάτω λέει και τις θεραπευτικές ενδείξεις που έχει παραπάνω Λουτρόπολη.

    18) Τέλος το μεγάλο θέμα που θα πρέπει να
    συζητηθεί είναι οι χρονιάτικη  εκδήλωση του συλλόγου μας που με δύο επιστολές που στείλαμε στους αδελφούς Κομπατσιάρη Α.Ε. και ζητούσαμε την χρηματοδότηση αυτής της εκδήλωσης η οποία έγινε αποδεκτή για 100 άτομα εντελώς δωρεάν.

  • Και με την συμπλήρωση ενός έτους που έφυγε από κοντά μας ο Αντώνης Γούλας που για πολλά χρόνια ήταν σπόνσορας των εκδηλώσεων μας
  • Το θέμα της συζήτηση είναι αν θα γίνει εκδήλωση και δεν θα  υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με την υγεία. 2ον  οι προσκλήσεις Το κόστος της κάθε προσκλήσεις . 3ον αν θα γίνει λαχειοφόρο αγορά κλπ  ημερομηνία εκδηλώσεις όπως γνωρίζετε είναι 15 του Οκτώβρη 2021.Ημερα Παρασκευή
  • Επίσης και επιστολή του προέδρου προς διάφορες Λουτροπόλεις σχετικά με προσφορές για την εκδήλωση μας.
  • Ο πρόεδρος
  • Αναστασιάδης Ανέστης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1/9/2021