ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 21/2/2022 ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164

Θεσσαλονίκη 22/2/2022

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ομάδες δουλειάς του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2022 σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής Θεσσαλονίκης (ΤΟ ΡΕΜΑ)
Αρχικά ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης εφόσον ενημέρωσε ότι υπάρχει απαρτία και μάλιστα αρκετοί.

Η συζήτηση ξεκίνησε  με θέματα που αφορούσαν θέματα  που ήταν  εκτός ημερήσιας διάταξης
Όλα τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν περίπου 17 και εκτός ημερήσιας ήταν αλλά  πέντε τα οποία όλα πέρασαν κατά πλειοψηφία, υπήρχε μία αντίδραση σχετικά με την εκδήλωση που πρότεινε  να κάνει για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής καταστροφής που από τον δήμο δεν πήραμε καμία απάντηση  την ευθύνη ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης  να έρθει σε επαφή με το δήμο Θεσσαλονίκης για να ενημερώσει  αν θα γίνει δεκτή η πρόταση μας  η  όχι πάνω στο θέμα που συζητήσαμε.

Άλλο θέμα που ήταν  μία μάλιστα  έντονη η συζήτηση σχετικά με την  επιστολή που στάλθηκε προς την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και αφορούσε τη μη  χρηματοδότησης των  Λουτροπόλεων  της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης ενημέρωσε ο πρόεδρος την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης για την  χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων 600 χιλιάδων  ευρώ για  τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας.

Άλλη σημαντική είδηση ήτανε τα δύο εκατομμύρια που ήρθανε από Έλληνα της Αμερικής για τα λουτρά Νισύρου και την ενημέρωση από τον δήμαρχο ότι θα αξιοποιηθούν τα λουτρά το μέσα στο 2022.

Επίσης εγκρίθηκε στο σύνολο του  τα έσοδα και τα έξοδα του συλλόγου τα οποία για μία φορά ακόμη διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ ελάχιστα  τα έσοδα και πάρα πολύ μεγάλα είναι τα έξοδα που μέχρι τώρα ποτέ και κανένας κρατικός φορέας  δεν χρηματοδότησε ούτε με μία δραχμή στον  σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας.
Τα θέματα ήτανε επίσης  οι  επιστολές που πήραμε από τον ΕΟΤ  σχετικά με τα λουτρά της Ποταμιάς του Δήμου ΑΥΔΗΡΩΝ  αν ανήκουν σε κρατικό φορέα ή στο δήμο, η απάντηση ήταν ότι δεν πέρασαν ποτέ στα χέρια του δήμου τα λουτρά Ποταμιάς.
Τα υπόλοιπα θέματα με τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα λουτρά της Ρόδου ήταν ότι θα παραμείνουν στον δήμο και όχι σε άλλο φορέα  τα λουτρά της Λέσβου που πάντα δημοσιεύουν ότι θα αξιοποιηθούν γεωθερμικά αλλά και δεν το βλέπουμε, επίσης   και επιστολή από   σύλλογο που θέλουν  να αναπτύξει τα λουτρά που έχουνε κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή τους που το όλο θέμα θα το  δούμε στην επομένη συνεδρίαση με κάθε λεπτομέρεια .
Στη συνέχεια όπως πάντα υπήρχε έντονη συζήτηση σχετικά με τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπως η το θέμα της Ουκρανίας αλλά και το θέμα της υγείας που η συζητείται ξεπέρασε  πάνω από τρεις ώρες.
Το προεδρείο ευχαρίστησε τα μέλη που ήταν παρών σε αυτήν την συνεδρίαση που αρχικά ήμασταν απογοητευμένοι  ότι δεν θα έχουμε απαρτία αλλά στη συνέχεια είχαμε υπέρ απαρτία .

Παρών ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης  ο Ειδικός γραμματέας που έλειπε στη Δράμα Νίκος Κωτσόπουλος ,ο Ταμίας Φώτης Γούναρης το μέλος του δ.σ.. Τασούλα Αυγερινού το μέλος του δ.σ.. Τάσος Κοκόγιας το μέλος του Δ.Σ.. Τσικουρίκας Αθανάσιος τα μέλη της επιτροπής τουρισμού Χρήστος Γεωρνάς ο  Ανδρέας Τσαούσης η Πελαγία Γλαλβίνα ,και Αθανάσιος Κουφονικόλας  στην συνεδρίαση μας καλεσμένος το μέλος του Συλλόγου μας   Γιώργος Αρβανίτης πρώην  Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος.

Αυτή είναι  μία πρόχειρη ενημέρωση περιμένοντας ότι θα εκδόθηκε το δελτίο

τύπου με όλα  τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν από το γραφείο Τύπου του συλλόγου .

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΡΟΥ