Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΜΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

ΜΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

0
  •  

    18 χρόνια δουλειάς του σύλλογο μας

             

                     ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

                                        ομιλία πρόεδρου

           ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10/2/2023 ΣΤΟ ΠΑΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

    Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι και φίλες που για μία φορά ακόμη σας ευχαριστώ εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου για την σημερινή σας  παρουσία, σε αυτή μας την εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο προκειμένου να γίνει  μία ενημέρωση αλλά και προβολή του θεραπευτικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και  σε όλο τον κόσμο.
    =============================================

    Θέλω αρχικά  να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους αδελφούς Κομπατσιάρη α.ε. που και αυτή η εκδήλωση μας  την αφιερώνουμε στον Αντώνη Γούλα που έφυγε από την ζωή εδώ και 3 χρόνια.

      Ευχαριστώ  και  το  προσωπικό του εδώ καταστήματος   και προσωπικά τον διευθυντή  κύριο   Λάζαρο Κοντόπουλο.
    =========================================================

    Επίσης να σας θυμίσω ότι σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Χαράλμπου και να πω χρόνια πολλά σε όλους που γιορτάζουν  και στην  Χαρούλα Αναστασίαδου   που σήμερα γιορτάζει και είναι παρών   και την ευχαριστούμε  για την  προσπάθεια που εδώ και 18 χρόνια μας προσφέρει.

    =====================================================

    2ον

    Σήμερα στον δικό μου χαιρετισμό θέλω να προσφέρω ενημέρωση και όχι μόνο χαιρετισμό .

     τον απολογισμό σχετικά  με την λειτουργιά του συλλόγου μας και τις αποφάσεις που πήραμε  το 2022 θα   κάνει ο Αντιπρόεδρος και γραφείο Τύπου  Αχιλλέας Μεταλούλης .

    ==============================================

    Εγώ  θέλω να κάνω μία ενημέρωση  μετά από 18 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή του συλλόγου μας  πού ακριβώς βρισκόμαστε και τι γίνεται σε κάθε Λουτρόπολη της Ελλάδας.

    ==================================================

    Και θα αρχίσω από τα νησιά μας από την Λουτρόπολη της Ρόδου όπου εκεί υπάρχει μια ιστορική ιαματική πηγή που  μας την άφησαν οι Ιταλοί. Η  θερμοκρασία του νερού είναι 19 βαθμούς και ο δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτή την ιστορική Λουτρόπολη και μάλιστα και με την  δική μας  παρέμβαση    .
    ========================================================

    2ΟΝ Έχουμε  τα λουτρά του δήμου Νισύρου πού η θερμοκρασία  του νερού είναι 49 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

     Με δική μας προσπάθεια αλλά και του δήμου, τα  λουτρά που  για πολύ καιρό ήταν κλειστά, σήμερα και με την χρηματοδότηση και από Έλληνο- Αμερικανό και του δήμου  πάμε για μεγάλη αξιοποίηση   με σύγχρονες εγκαταστάσεις .

    =================================================

    το ίδιο και στα λουτρά του Δήμου  της Κω που είναι στην θαλασσιά περιοχή  δίχως εδώ και χρόνια να υπάρχει κάποια ανάπτυξη.

     Η θερμοκρασία του νερού είναι στους  40 βαθμούς και ο κόσμος μαζί με την θαλάσσιας μπάνια   απολαμβάνει και τα ιαματικά του μπάνια εντελώς δωρεάν, προσφέρεται  για λουτροθεραπεία

    ================================================================

     3ον

    Στην  Χίο  Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν κοντά στην παραλία και παρουσιάζουν σημαντική κίνηση το καλοκαίρια  (λειτουργούν Ιούλιο – Οκτώβριο). . Προσφέρεται   για λουτροθεραπεία, η  θερμοκρασία του  νερού είναι  46 βαθμούς.

    ====================================================

    3ΟΝ Όπως  και τα λουτρά της Λήμνου που ήταν αρκετά χρονιά κλειστά και πριν 8 μήνες  με μια δημοπρασία του δήμου  δόθηκαν σε ιδιώτη επενδύτη και μάλλον το καλοκαίρι ελπίζουμε να λειτουργήσουν . η θερμοκρασία του νερού είναι 43 βαθμούς και προσφέρετε  για λουτροθεραπεία .

    ===================================================

    4ΟΝ Έχουμε τα λουτρά στην Κάλυμνο πού η θερμοκρασία  του νερού είναι 38 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία Σχετικά με τις εγκαταστάσεις δεν έχουμε μία πλήρη εικόνα το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την περιοχή.
    =======================================================

    5ΟΝ Άλλη ιστορική Λουτρόπολη είναι τα  λουτρά Ικαρίας η θερμοκρασία του νερού εκεί είναι 45 βαθμούς.

     Παλαιότερα είχαμε κάνει μια  μελέτη που δεν αξιοποιήθηκε  επί Κώστα Σοφούλη από την  ΕΤΒΑ   για  μία σύγχρονη Λουτρόπολη αλλά δεν προχώρησε.

      Σήμερα αυτή η Λουτρόπολη λειτουργεί με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις  με   ευθύνη του δήμου Ικαρίας.

    Προσφέρεται για  λουτροθεραπείες.
    =======================================================

    6ΟΝ Έχουμε τα Λουτρά μπροστά στην παραλία του δήμου  της Μήλου Η θερμοκρασία του νερού  είναι 40 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

     Σχετικά με τις εγκαταστάσεις είναι κάπως καλές.

       λειτουργεί χειμώνα, καλοκαίρι.
    ==========================================================

    7ΟΝ Πάμε στα λουτρά της Κύθνου που η θερμοκρασία του νερού είναι 52 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία

    4ον

    Η παραπάνω Λουτρόπολη βρήκε νέο επενδυτή ισραηλινών επενδυτών και νομίζουμε ότι σε δυο χρόνια θα έχουμε μία σύγχρονη Λουτρόπολη .

    Σε  αυτή την λουτρόπολη υπήρχε μία δική μας προσπάθεια για πολλά χρόνια μέσω του (ΤΑΙΠΕΔ) που   επιτέλους να πάρει τον δρόμο της  αξιοποίησης

     Η Προσπάθεια αυτή ήταν και  του δήμου της Κύθνου και της αντιπολίτευσης με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου  μας Δημήτρη Βασάλο
    =====================================================

    8ΟΝ Έχουμε έξω από την Αθήνα τα λουτρά του δήμου Γλυφάδας η θερμοκρασία είναι  34 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

     είναι μία λίμνη  της  περιοχής  και νομίζουμε  ότι αξίζει τον κόπο να παραμείνει και να λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι για θέματα που αφορούν την Υγεία και την ανάπτυξη της περιοχής.
    =======================================================

    9ΟΝ Κάπως κοντά στον Πειραιά έχουμε τα λουτρά Μεθάνων Η θερμοκρασία του νερού είναι 30 βαθμούς και προσφέρεται αποκλειστικά για λουτροθεραπεία η Λουτρόπολη είναι  σαν επιχείρησε κλειστή εδώ και χρόνια και μόνο τα καλοκαιριά είναι ανοικτή ένα μέρος της ιαματικής πηγής από ένα τοπικό ξενοδοχείο..
    =========================================================

    10ΟΝ Έχουμε τα λουτρά του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας στην Πελοπόννησο με θαυμάσιες εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

     Η θερμοκρασία του νερού είναι 32 βαθμούς, η Λουτρόπολη  δουλεύει χειμώνα-καλοκαίρι.

     Και την ευχαριστούμε για την πρόσφορα στην εκδήλωση μας.

     Στην περιοχή έχουμε και μία ιαματική πηγή  για ποσιθεραπεία, ανήκει στον δήμο  καθώς οι  επισκέπτες,  μπορεί να πίνουν  νερό  εντελώς δωρεάν για τα νεφρά και όχι μόνο
    =========================================================

    11ΟΝ Πάμε στην Αιδηψό με εκατοντάδες ξενοδοχεία  που είναι η  πιο ιστορική Λουτρόπολη της Ελλάδας έχει εγκαταστάσεις που ανήκουν στο (ΤΑΙΠΕΔ παλιά στο ΕΟΤ) αλλά  αυτή η λουτρική μονάδα λειτούργει  μόνο τα καλοκαίρια.

    Επίσης   υπάρχουν  ιδιωτικές επενδύσεις που είναι ανοιχτά χειμώνα καλοκαίρι Η θερμοκρασία του νερού είναι  από 50 έως 70 βαθμούς.

     Η λουτρόπολης προσφέρετε για  λουτροθεραπεία.
    ========================================================

    12ΟΝ Πάμε στα Καμένα Βούρλα μία Λουτρόπολη με ξενοδοχειακές μονάδες και  κλίνες  που ξεπερνούν τις 200 και 300 με Σημαντική  το ξενοδοχείο  Γαλήνη( 5 αστέρων ) .

     Για αρκετό καιρό είχαμε προβλήματα από πλευράς εγκαταστάσεων με Το  ΤΑΙΠΕΔ.
    Σήμερα έχει γίνει ένας  καινούργιος διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ και Η Λουτρόπολη ξαναπέρασε σε ιδιωτικά χέρια με το ξενοδοχείο Γαλήνη και  με την ίδιο επενδύτη  Μήτση με νέες επενδύσεις 16 εκ ευρώ.  Η θερμοκρασία του νερού  σε όλη την πόλη είναι από 40 έως 50 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.
    ===========================================================

    13ΟΝ Δίπλα στα Καμένα Βούρλα έχουμε τα λουτρά Θερμοπυλών η θερμοκρασία του νερού εκεί είναι 41 βαθμούς.

     Η μονάδα αυτή είναι  εδώ και χρόνια  κλειστή .

    Η προσπάθειά μας να μπορέσει να αξιοποιηθεί εδώ και τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής δεν έδωσε και πολλά αποτελέσματα.

      Η πληροφορία είναι ότι μέσα στο 2023 θα μπει σε διεθνή διαγωνισμό, η αξιοποίηση αυτής της ιστορικής Λουτρόπολης

    Προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

    Σήμερα οι τουρίστες και κάτοικοι όλων των περιοχών  κάνουν δωρεάν τα μπάνια και με την παρουσία μεταναστών.
    ========================================================

    14ΟΝ Έχουμε πάλι στην περιοχή τα Λουτρά Υπάτης του δήμου Λαμίας Η θερμοκρασία του νερού είναι  33 βαθμούς η Λουτρόπολη  είναι ανοιχτή τα  καλοκαίρια  από τον Μαϊ  έως τα τέλη του Οκτώβρη προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

     Στον χώρο έχουν γίνει αρκετές ημερίδες και οι κάτοικοι και τα ξενοδοχεία της περιοχής αυτό που ζητούν είναι η Λουτρόπολη να δουλεύει χειμώνα-καλοκαίρι .

    Πρόταση είναι να γίνει  αξιοποίηση ευρωπαϊκών προδιαγραφών έχει γίνει ανάθεση μελέτης σε ομάδα μελετητών και την

      διαχείριση την έχει το ΤΑΙΠΕΔ
    ===========================================================

    15ΟΝ Στην περιοχή έχουμε τα Λουτρά Πλατύστομου του δήμου Μακρακώμης Σήμερα τα λουτρά αυτά είναι κλειστά εδώ και δύο χρόνια.

     Η θερμοκρασία είναι περίπου 35 βαθμούς τα Λουτρ τα  είχε ιδιώτης και  για δικούς του  λόγους χρεοκόπησε  και σήμερα τα λουτρά ανήκουν στον ΤΑΙΠΕΔ .

     Ο σύλλογός μας επανειλημμένα κάνει καταγγελία για αυτήν την απαράδεκτη προσπάθεια και από πλευράς του δήμου Μακρακώμης αλλά και του υπέρ-ταμείου  που μία ιστορική Λουτρόπολη με  επενδύσεις εκ Ευρώ  παραμένει κλειστή.
    ========================================================

    16ΟΝ Έχουμε τα λουτρά Σμοκόβου του δήμου Σοφάδων, η θερμοκρασία του νερού, είναι 40 βαθμούς προσφέρεται για λουτροθεραπεία και εισπνο- θεραπεία

    Η Λουτρόπολη λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι Στην περιοχή υπάρχουν 2  ξενοδοχεία  με καλές  λουτρικές εγκαταστάσεις πισινές κλπ

     Τους ευχαριστούμε για την πρόσφορα τους
    =======================================================

    17ΟΝ Επίσης έχουμε  τα λουτρά πηγή Κρεμαστών  του δήμου Αμφιλοχίας η θερμοκρασία του νερού είναι 36 βαθμούς προσφέρεται σύμφωνα με την αναγνώριση για λουτροθεραπεία .=================================================

    18ΟΝ Άλλη Λουτρόπολη είναι Η πηγή «κόκκινο Στεφάνι» του δήμου Θέρμου η θερμοκρασία είναι 18 βαθμούς και η χρήση είναι για λουτροθεραπεία.

     Προσπαθούν εκεί να γίνουν νέες επενδύσεις δεν ξέρουμε αν τα καταφέρουν ο δήμος και η περιφέρεια,
    ===========================================================

    19ΟΝ Έχουμε τα  λουτρά του δήμου Αγρινίου, η θερμοκρασία του νερού εκεί παλαιότερα που την είχαμε επισκεφθεί είναι 16 βαθμούς χρειαστεί να ζεσταίνετε   το νερό.

     και τα έξοδα .

    7ον

    προσφέρεται  για λουτροθεραπεία και ύδρο κινησιοθεραπεία.
    ======================================================

    20ΟΝ Έχουμε στο δήμο Μεσολογγίου μία Λουτρόπολη της Αγίας Τριάδας αναγνωρίστηκε και αυτή από το Υπουργείο Τουρισμού προσφέρεται  για πηλοθεραπεία αλλά δεν μας λένε την  θερμοκρασία του νερού Η αλήθεια είναι ότι δεν την έχουμε επισκεφθεί αυτή την λουτρόπολη.
    =========================================================

    21ΟΝ Έχουμε την  Λουτρόπολη στην Πελοπόννησο όπως  Τα Λουτρά Ηραίας του δήμου Γορτυνίας, λειτουργούν χειμώνα καλοκαίρι και προσφέρονται για λουτροθεραπεία .

     Σχετικά με τη θερμοκρασία δεν έχουμε στοιχεία  του νερού έχουμε όμως  ενδείξεις και αντενδείξεις αυτής της ιαματικής πηγής,  όπως και όλες οι Ελληνικές λουτροπόλεις.
    =======================================================

    Ιαματικά Λουτρά – Καϊάφας – Λουτρόπολη

    Οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, στον Νομό Ηλίας στην Πελοπόννησο   έχουν ενταχθεί  στα προγράμματα του ΕΣΠΑ για παραπέρα ανάπτυξη . η θερμοκρασία του νερού είναι στους 34 βαθμούς και η λειτουργιά της λουτρόπολης είναι από τον Μάιο έως τέλος του Οκτώβριου. Την έχουμε επισκεφτεί και κάναμε αρκετές προτάσεις είναι μια θαυμάσια περιοχή αν και γνωρίζουμε με τις μεγάλες πυρκαγιές  που έχουν γίνει στην περιοχή    Αφεντικά είναι τα ΕΤΑΔ Α.Ε.

    ===========================================================

    22ΟΝ Έχουμε τα λουτρά Κυλλήνης τα οποία ανήκουν σε συγκρότημα μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων crek otel , η Η Λουτρόπολη προσφέρεται για λουτροθεραπεία Εισπνό-θεραπεία αλλά και πηλοθεραπεία .

     την επισκεφτήκαμε αυτή τη Λουτρόπολη και  λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι.

     οι εγκαταστάσεις είναι  Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ελπίζουμε κάποτε αυτή η λουτρόπολη  να λειτουργήσει  χειμώνα-καλοκαίρι  για το καλό της υγείας και την ανάπτυξη της περιοχής
    Η Λουτρόπολης είναι μέσα σε ένα καταπράσινο δασος πανό από 200 στερέματα μαζί με τα τεραστία ξενοδοχεία

    8ον ========================================================

    23ΟΝ Στην Άρτα έχουμε εκεί τη μοναδική Λουτρόπολη πηγή Χανόπουλου ανήκει σε ιδιώτη επενδυτή αφοί Καραπάνου α.ε. η θερμοκρασία του νερού είναι 17 βαθμούς.

     οι  εγκαταστάσεις από πλευράς ξενοδοχειακών μονάδων είναι καλές και εκεί Υπάρχει πρόβλημα σχετικά   με το ειδικό σήμα λειτουργίας κλπ
    Ήθελα εδώ να τονίσω ότι τα Λουτρά για  να είναι νόμιμα και να λειτουργούν χρειάζεται το ειδικό σήμα Λειτουργίας από το Υπουργείο Τουρισμού και όσοι δεν το έχουν δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
    ====================================================

    24ΟΝ Πάμε στην  Μακεδονία τα λουτρά –Λασπόλουτρα  Κρηνίδες του δήμου Καβάλας, Η θερμοκρασία του νερού είναι 29 βαθμούς και προσφέρονται για λουτροθεραπεία και πηλοθεραπεία.

    Η λουτρόπολη μπήκε στα προγράμματα του espa  για παραπέρα ανάπτυξη για να μπορούν να  λειτουργία όλο χρόνο.
    =======================================================

    25ΟΝ Έχουμε τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας που  εδώ για αρκετά χρόνια είναι κλειστά, νέος επενδυτής από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας είναι Ο πρώην δήμαρχος της Δράμας κ Χαρακίδης .

    Αρχικά υπάρχει μία έγκριση ενός ποσού τριών εκατομμυρίων από το Υπουργείο Εσωτερικών και τώρα εκκρεμεί ‘Η μελέτη στο Υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσει να αρχίσει η επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Ελπίζουμε μετά από τους μεγάλους αγώνες που κάναμε σαν σύλλογος ότι αυτή η λουτρόπολη θα δώσει ζωή σε όλη την περιοχή. Σήμερα πολλοί  περαστικοί κάνουν τα μπάνια τους δωρεάν..
    ====================================================

    26ΟΝ Έχουμε επίσης τα λουτρά θερμών Νιγρίτας τα οποία ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε προσπάθεια να παραχωρηθούν στο δήμο δύο φορές μία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο δήμος δηλώνει ότι αδυνατεί να Τα  αξιοποιήσει διότι χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ.

     Σήμερα η Λουτρόπολη λειτουργεί μόνο τα καλοκαίρια αν και έγινε προσπάθεια από πλευράς του συλλόγου μας να λειτουργήσει χειμώνα-καλοκαίρι η θερμοκρασία του νερού  είναι 45 βαθμούς και προσφέρεται μόνο για λουτροθεραπεία
    ===========================================================

    27ΟΝ Πάμε στα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης επένδυση 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα και αυτή η Λουτρόπολη εδώ και χρόνια είναι κλειστή  και η καταστροφή της νέας μονάδας  ξεπερνάει το 70%.

     Η παλιά Λουτρόπολη και αυτή έχει κλείσει για λόγους χρεοκοπίας την επισκεφτήκαμε  πάνω από 10 φορές κάναμε καταγγελίες στο δήμο της Βόλβης που είναι υπεύθυνοι 100%.

    Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε κάτι καινούργιο να γίνεται σε αυτή την ιστορική μεγάλη μονάδα της περιοχής  με  τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί.
    Η θερμοκρασία του νερού είναι 55 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία και εισπνο-θεραπεία .

    Σήμερα γίνετε ερευνά από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια με εντολή του Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την καταγγελία του συλλόγου μας για αυτήν την καταστροφή
    =======================================================

    28ΟΝ Πάμε στα λουτρά του δήμου Λαγκαδά που   λειτουργούν χειμώνα καλοκαίρι μεγάλες λουτρικές  εγκαταστάσεις Η θερμοκρασία του νερού είναι 39 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

     Ο δήμος πήρε απόφαση για προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για νέες επενδύσεις

    Στόχος είναι το ύψος της επένδυσης που θα γίνει να φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ και ο δήμος να εισπράττει ενοίκιο κάθε έτος τής τάξεως των 210.000 ευρώ.

    ==========================================================

    29ΟΝ Πάμε στο δήμο Σιντικής   στα λουτρά Αγκίστρου Η θερμοκρασία του νερού είναι 37 βαθμούς έχει θαυμάσιες εγκαταστάσεις με αρκετά ξενοδοχεία όπως τα ξύλινα σπίτια ψάρια  restaurant κλπ

     Προσφέρεται για λουτροθεραπεία ,Από πλευράς των κατοίκων που είναι μέτοχοι όλοι αυτής της λουτρόπολης ,γίνεται προσπάθεια να γίνει μία μεγάλη πισίνα για τη νεολαία, γιατί υπάρχει αντιπαράθεση-  ανταγωνισμός από πλευράς των ιαματικών πηγών της Βουλγαρίας.
    =========================================================

    30ΟΝ Πάμε στα λουτρά Αριδαίας του δήμου Αλμωπίας Τα γνωστά λουτρά Πόζαρ η θερμοκρασία του νερού είναι 37 βαθμούς έχει αρκετές καλές εγκαταστάσεις στη Λουτρόπολη και πάρα πολλά ξενοδοχεία .

    και από ότι γνωρίζουμε κάθε χρόνο  η  επισκεψημότητας  ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια λούσεις.

    Στα προηγούμενα χρόνια έγινε μία προσπάθεια να γίνει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο και να είναι  η Λουτρόπολη των Βαλκανίων αλλά  δεν τα καταφέραμε.
    Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και ξενοδόχους της περιοχής που μας προσφέρουνε κάποιες  προσφορές  στην εκδήλωσή μας όπως και άλλες λουτροπόλεις.
    ===========================================================

    31ΟΝ Έχουμε επίσης τα  ανθρακούχα Νερά    της Σουρωτής Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία είναι 19 βαθμούς, Αρχικά αυτή η ιαματική πηγαίνει ήταν  σε ιδιώτη επενδυτή κάναμε αγώνα για να περάσει  στην κοινότητα Σουρωτής όπως και έγινε  για πολλά χρόνια.

      Εδώ και τρία χρόνια  ξαναγύρισε πάλι σε ιδιωτικά χέρια του Ιβάν Σαββίδη , είναι μία ιστορική ιαματική πηγή εδώ και 100 χρόνια που έδωσε και δίνει δουλεία σε  εργαζόμενους δουλεία που  ξεπέρασαν πάνω από 120  και Σήμερα  συνεχίζει να είναι πρόεδρος ο Γιώργος Λόλας ιδρυτής μαζί με εμάς αυτής της προσπάθειας
    ==========================================================

    32ΟΝ  Επίσης υπάρχουν στην περιοχή τα ανθρακούχα νερά τα   Δουμπιά. Η θερμοκρασία είναι 17 βαθμούς και προσφέρεται  για λουτροθεραπεία αλλά και για πόση θεραπεία Σήμερα είναι εργοστάσιο εμφιάλωσης αυτού του νερού
    ========================================================

    33ΟΝ Τα  λουτρά της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής πού η θερμοκρασία  του νερού είναι 34 βαθμούς και προσφέρεται  για λουτροθεραπεία οι εγκαταστάσεις είναι  ευρωπαϊκών προδιαγραφών με εκατοντάδες  ενοικιαζόμενα δωμάτια και αρκετά ξενοδοχεία.

    είναι δίπλα στην θάλασσα, και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα είναι και το ξενοδοχεία mirizio spa βουλγάρικων συμφερόντων με ιαματικό νερό και Η θερμοκρασία 32 βαθμών  .Τα λουτρά της αγίας Παρασκευής   είναι ανοιχτά χειμώνα καλοκαίρι.

    ========================================================

    34ΟΝ  Τα λουτρά της Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης στα 500 στρέμματα  που για πολλά χρόνια είναι κλειστά από την εποχή του Παπαγεωργόπουλο, και μέχρι σήμερα  παραμένουν αναξιοποίητα και δεν ξέρουμε αν ποτέ θα  ξανανοίξουν

    Εμείς σαν σύλλογος εδώ και 17 χρόνια δίνουμε τη μάχη να αξιοποιηθεί αυτή η η λουτρόπολη και  προτείναμε εκεί  να γίνει και το Νοσοκομείο Παίδων αλλά δεν εισακουστήκαμε

    Σήμερα με την  συνεργασία του δήμου Θέρμης και του δήμου Θεσσαλονίκης γίνεται μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί αυτή η Λουτρόπολη με ιδιωτικά κεφάλαια.

      Η θερμοκρασία του νερού δεν ξέρουμε αν θα  ξεπερνά τους 35 βαθμούς με παλιές γεωτρήσεις που έχουν γίνει  προσφέρεται για  λουτροθεραπεία.

      Αυτή Η  μονάδα  δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από το αρμόδιο Υπουργείο τουρισμού.
    =========================================================

    35ΟΝ Έχουμε τα Λουτρά στο Λουτροχώρι της Σκύδρας η θερμοκρασία του νερού είναι 21 βαθμούς έχει αναγνωριστεί  ο δήμος ακόμα δεν έχει κάνει κάποια ανάπτυξη.

     Παλιά αυτή την είχε και δεν ξέρουμε σήμερα ποιος την έχει την είχε ο   παπάς και η Παπαδιά της περιοχής και μας έλεγε ότι τα λουτρά είναι μάσα στο οικόπεδο του άρα είναι δικέ τους .

      Μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε μία νέα προσπάθεια από πλευράς του δήμου Σκύδρας .

    Προσφέρεται για λουτροθεραπεία στην περιοχή υπάρχουν κι άλλες ιαματικές πηγές από την επίσκεψη που είχαμε κάνει σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και των πόλεων Ελλάδος .
    ===========================================================

    36ΟΝ Στην περιοχή της Φλώρινας έχουμε τα Λουτρά  Λιμνοχωρίου στο Αμύνταιο, Η θερμοκρασία του νερού είναι εκεί 28 βαθμούς τα λουτρά αυτά είναι κλειστά  τα έχουμε επισκεφθεί και κάναμε και διάφορες προτάσεις  στο δήμο αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι σοβαρό από πλευράς του δήμου.

    Στον ίδιο δήμο έχουμε το ιστορικό ανθρακούχο ιαματικό νερό  είναι το ΞΕΝΟ νερό και είναι δημοτική  μονάδα εμφιαλώσεις
    ==========================================================

    37ΟΝ Πάμε στο δήμο Άργους Ορεστικού εκεί έχουμε τα Λουτρά Αμμουδάρας τα έχουμε επισκεφθεί επανειλημμένως έχουνε γίνει καλές εγκαταστάσεις από την παλιά  Νομαρχία  η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή 18 βαθμούς θερμαίνεται με διάφορους μηχανισμούς προσφέρεται για εισπνο θεραπεία κέρινο -θεραπεία αλλά και  λουτροθεραπεία
    Θέλουμε εδώ να ενημερώσουμε πως αν δεν υπάρχει το λουτρικό  επίδομα για 15 μέρες με  το ποσόν από 300 έως 500 ευρώ δύσκολα θα μπορέσουμε να αντέξουν οικονομικά αυτές οι λουτροπόλεις  σε όλη την Ελλάδα.
    ===========================================================

    39ΟΝ Πάμε στον Αμάραντο του Δήμου Κόνιτσας έχουμε ΤΑ   Ατμο-λουτρά η θερμοκρασία 32 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία  με  καλές εγκαταστάσεις.

     Από πλευράς της περιφέρειας τώρα γίνεται μία προσπάθεια για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής και των δύο εκεί λουτροπόλεων ΟΠΩΣ  και ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ  ΠΙΞΑΡΙΑΣ  που ανήκει σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ .

    τα Λουτρά Αμάραντου όπως τόνωσα πιο πάνω  είναι Ατμόλουτρα,

     Προς το παρόν τα έχει ένας ιδιώτης επενδυτής.

     τα έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένως.
    =======================================================

    40ΟΝ Έχουμε και τα λουτρά της Κιβωτού του δήμου Γρεβενών μία Λουτρόπολη που η θερμοκρασία είναι 14 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία   για να μπορέσουμε να θερμαίνουν αυτό το νερό χρειάζονται έξοδα

    Προσωπικά την έχω επισκεφτεί αυτή την λουτρόπολη και ελπίζω ότι αν δεν υπάρχει το  λουτρικό  επίδομα όπως σε όλη την Ευρώπη που αφορά την υγεία και την ανάπτυξη δύσκολο θα μπορέσουν οικονομικά και αναπτυξιακά να αντέξουν οι Ελληνικές λουτροπόλεις
    ========================================================

    41ΟΝ Έχουμε επίσης λουτρά στην Πρέβεζα μπροστά στην παραλία εκεί τα λουτρά άνοιξαν και έκλεισαν οι δήμαρχοι κατά καιρούς μας είπαν ότι θα τα  αναπτύξουν έχουν κάνει μελέτες μάλλον δίχως αποτελέσαμε. Η θερμοκρασία  19 βαθμούς και προσφέρεται για λουτροθεραπεία.

    ==========================================================

    42ΟΝ Πάμε στο δήμο Τρικκαίων παλιά Τρίκαλα μία θαυμάσια πόλη  ανεβασμένη τουριστικά και εκεί υπάρχει Η  κοινότητα Ριζώματα που έχει μία πηγή η οποία δεν αξιοποιήθηκε είναι το δικό μας παράρτημα εκεί με διοικητικό συμβούλιο η θερμοκρασία του νερού είναι 23 βαθμούς έχει γίνει μία μελέτη για μία Λουτρόπολη ευρωπαϊκών προδιαγραφών αλλά εμείς τονίσαμε ότι δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

    Και τώρα το  εκεί το διοικητικό συμβούλιο προτείνει ότι η γεώτρηση που βρίσκεται 500 μέτρα από την κοινότητα να μεταφερθεί σε ένα σχολείο παλιό προκειμένου να αξιοποιηθεί το ιαματικό νερό της περιοχής.

    Ο γραμματέας του συλλόγου μας Νίκος Κωτσόπουλος την  επισκέφτηκε την κοινότητα  και εμείς έχουμε επαφές συχνά  μιας και είναι Το παράρτημα του συλλόγου μας και ελπίζουμε  ο δήμαρχος Τρικαίων να κάνει κάτι και σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ
    =========================================================

    43ΟΝ Έχουμε τα λουτρά του δήμου Ανδήρων στην Ξάνθη  με θερμοκρασία νερού στους 60 βαθμούς λειτουργεί  με δυο μικρές πισίνες και με έναν  υπάλληλο. Την επισκεφτήκαμε αρκετές φορές , κάναμε προτάσεις και δεν ξέρουμε τώρα προεκλογικά αν δήμος κάνει κάτι

    =======================================================

    44ΟΝ Έχουμε και τα λουτρά Τραιαννούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης μια ιστορική λουτρόπολη που και αυτή με την οικονομική κρίση εδώ και δυο χρόνια είναι κλειστή

    Ο δήμος μας δικαιολογήθηκε ότι έκλεισε γιατί δεν είχε (ειδικό σήμα λειτουργιά) και εδώ και 4 μήνες έχει το (ειδικό σήμα λειτουργιάς )και να δούμε αν θα λειτουργήσει είναι δημοτική  επιχείρηση , η θερμοκρασία  είναι 51 βαθμούς και προσφέρεται   για λουτροθεραπεία.

    =========================================================

    44ΟΝ Έχουμε τα λουτρά στο Παρανέστη   Δράμας μέσα στα καταπράσινα δάση της περιοχής.

     Η θερμοκρασία του νερού  στους 56 βαθμούς έχει γίνει η αναγνώριση της ιαματικής πηγής και ποτέ δεν αξιοποιήθηκε κατά καιρούς  οι διάφοροι κυνηγοί με τα χαμόσπιτα τους που είχαν κατασκευάσει  έκαναν τα δικά τους μπάνια .

    Σήμερα ο δήμος αν καταλάβαμε καλά ψάχνει επενδύτη αλλά δεν έχει γίνει κάποια μελέτη προκειμένου να την δημοπρατήσει  , εμείς την επισπευτήκαμε σαν σύλλογος δυο φορές κάναμε προτάσεις προς όλους αλλά τίποτε το σοβαρά σε αυτήν την θαυμάσια λουτρόπολη που από το Παρανέστη  απέχει  25 χιλιόμετρα μέσα στο Δάσος.

    ===================================================

    45ΟΝ Το ίδιο συμβαίνει  και στην Σαμοθράκη όπου τα λουτρά υπό-λειτουργούν ο δήμος κάνει προσπάθεια να τα λειτουργήσει με τις υπάρχουσες  εγκαταστάσεις αν και ενδιαφέρονται  κάποιοι ιδιώτες να πάρουν  το ιαματικό νερό αλλά χρειάζεται μελέτη για αυτήν την μεταφορά ιαματικού νερού σε άλλο φορέα.

    Η θερμοκρασία του νερού είναι  46 βαθμού και προσφέρετε για λουτροθεραπεία.

    ========================================================

    46ΟΝ Έχουμε τα Λουτρά  στην Μυτιλήνη , λουτρά του Κόλπου του Γέρας 20 χιλιόμετρα  έξω από την Πόλη , έχει καλές εγκαταστάσεις τα έχει νοικιάσει   ο δήμος σε Ιδιώτη και η λουτρόπολη δουλεύει χειμώνα- καλοκαίρι η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 40 βαθμούς και προσφέρεται   για λουτροθεραπεία.

    Όπως και τα Λουτρά Ευταλούς στην Λέσβο και αυτά που  τα είχε εδώ και χρόνια ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών  είναι κλειστά εδώ και χρόνια.

    ===========================================================

    47ΟΝ Επίσης τα  λουτρά Πολιχνίτου  με 70 βαθμούς θερμοκρασία  για πολλά χρόνια αυτή η λουτρόπολη λειτουργούσε με έναν ιδιώτη και εδώ και 3 χρόνια είναι κλειστή.

     τώρα ο νέος δήμος Δυτικής Λέσβου την έβγαλε στο σφυρί και μάλλον  αν δεν υπάρχουν προβλήματα τα  έχει  περάσει  σε ιδιωτικά χέρια. Όπως και τα λουτρά  Λυσβορείου σε μια μεγάλη ιδιωτική  εταίρα .

    Προσφέρεται για λουτροθεραπεία..

    ===========================================================

    Τέλος να πάμε και λίγο στην Κρήτη εκεί έχει μία ιαματική πηγή στο δήμο Καντάνου Αυτόν τον ιστορικό δήμο τον έχω  επισκεφτεί προσωπικά το Υπουργείο δεν μας λέει την  θερμοκρασία του νερού δεν έχει γίνει ακόμα κάποια μορφή  ανάπτυξης

    ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

    Να κλείσουμε αυτή την ενημέρωση με Τά Λουτρά Σιδηροκάστρου που η θερμοκρασία του νερού είναι 44 βαθμούς έχει καλές ΛΟΥΤΡΙΚΕΣ  εγκαταστάσεις.
    Τα λουτρά  Σιδηροκάστρου τα έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένως και είναι θαυμάσια.

      Έχει γίνει μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα η οποία ποτέ δεν  λειτούργησε.

     η Περιφέρεια ζητά πίσω τα  500.000 ευρώ για την μονάδα που χρηματοδότησε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και που ποτέ δεν λειτούργησε . Ευχαριστούμε για την πρόσφορα τους
    ======================================================

    Θέλω να τονίσω  ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί γύρω  στις  85 ιαματικές πηγές από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου τουρισμού.

      Εκκρεμούν κι άλλες περίπου 30 με 40 αιτήσεις που έχουν γίνει από διάφορους δήμους, και να θυμίσω ότι το παλιό ΙΓΜΕ μας  ενημέρωσε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περίπου 720 ιαματικές πηγές.
    =========================================================

    Αυτή είναι μία  ενημέρωση για τα  τόσα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας.

     Προσωπικά από το 1983  είμαι ο   ιδρυτής του Συνδέσμου δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας με δημάρχους και κοινοτάρχες της εποχής  και  πρόεδρος για 8 ολόκληρα χρόνια με 50 δήμους από όλη την Ελλάδα .

    Επίσης μετά τον σύνδεσμο  ιδρύσαμε  τον   Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών  πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας από το  2004 μέχρι σήμερα

      το 1995 με έδρα της Βρυξέλες ιδρύσαμε τον ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών πηγών με την συμμέτοχη  23 κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης και για 4 χρόνια αντιπρόεδρος αυτού του οργανισμού.

    Μέσα από αώτους  τους οργανισμούς  δώσαμε άγονες για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων αλλά και για τις ευρωπαϊκές λουτροπόλεις που είναι υπέρ-αναπτυγμένες  που σήμερα σαν σύλλογος συνεργαζόμαστε με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο που για εικονικούς λογούς δεν μπορούμε να έχουμε επαφές σε όλα τα συνέδρια που πρόσφατα έγινε στην Λισαβόνα

    ===========================================================

    Έχω την εντύπωση εγώ και τα μέλη του διοικητικού μας  συμβουλίου του συλλόγου μας κάναμε ότι μπορούσαμε και μάλιστα δίχως οικονομική ενίσχυση από κανένα κρατικό η δημοτικό φορέα τα μοναδικά μας έσοδα είναι από αυτές τις χρονιάτικες εκδηλώσεις και μερικές προσφορές από τον Αναπληρωτή μας πρόεδρο Νώντα ΄Όχονο και Σεραφείμ Όχονο

     Σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει  δισεκατομμύρια ευρώ  επενδύσεις στον  θεραπευτικό τουρισμού με ΠΟΥ σήμερα επισκέπτονται τις ιαματικές πήγες πάνω από  20 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο   σε αυτές τις χώρες στην Κίνα στις ιαματικές πήγες εργάζονται πάνω από 50 εκ κινέζοι

     Στην Ελλάδα μείναμε στα  μεγάλες λόγια  ότι η Ελλάδα έχει τις καλύτερες ιαματικές πηγές αλλά εκεί μέναμε.
    =========================================================

    Έχουνε γίνει πολλές ημερίδες από επιστημονικούς φορείς με τη συμμετοχή διαφόρων Υπουργείων, δήμων αλλά όλα αυτά ήταν μεγάλα λόγια.
    Δεν ξέρω θέλω  να κλείσω όπου στα τόσα χρόνια που δώσαμε μάχες με τους τρεις μεγάλους αυτούς οργανισμούς  και αγώνες για τις ελληνικές λουτροπόλεις δεν   καταφέραμε αυτό που θέλαμε όπως όλη η Ευρώπη.

     Ακόμη και τα βαλκάνια τα έχουν υπέρ-αναπτύξει, σχετικά με την Ελλάδα  την ευθύνη την έχουν  όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν αυτά τα χρόνια από τότε που εμείς αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη αυτού του πλούτου.

    Και  όχι μόνο για την Υγεία αλλά για την ανάπτυξη την καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως τα εκατοντάδες θερμοκήπια που δεν τα κάναμε εκτός από ελάχιστα

    Οι κυβερνήσεις  κάτω από δική μας πίεση  και άλλον φορείων  έκαναν κατά καιρούς  κάποιος νόμους για τις ιαματικές πήγες  που αλλά ελάχιστα  λειτούργησαν
    ==========================================================

    Σήμερα γίνονται  μεγάλες προσπάθειες να μπουν νέοι επενδύτες σε αυτόν τον χώρο,  ενώ εμείς λέγαμε αυτές τις ιαματικές πηγές να τις αξιοποιήσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες αλλά όπως φαίνεται κυρίως με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και δημάρχους που ανήκουν στο ίδιο  χώρο ,  είναι    να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές και όχι σε δημοτικές επιχειρήσεις γιατί τα λουτρά θα πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι οι έλληνες και όχι μερικοί αυτός  ήταν και είναι ο στόχος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος
    Αυτά

    ·         Σας ευχαριστώ  ο πρόεδρος  Αναστασιάδης Ανέστης


     Μια ενημέρωση για τα όργανα του συλλόγου μας

    Πρόεδρος  Ανέστης Αναστασιάδης . Αναπληρωτής πρόεδρος Νώντας Όχονος . Αντιπρόεδρος και γραφείο Τύπου Αχιλλέας Μεταλουλης – Β Αντιπρόεδρος και γραφείο ανάπτυξης Μάκης Κιφοκέρης .

    Γ. Γραμματέας ο Νίκος Κωτσόπουλος -ειδικός Γραμματέας Τασούλα Αυγερινού .Ταμίας Φώτης Γούναρης . Νίκος Ματθαίου υπεύθυνος προβολής των λουτροπόλεως ,Βασιλειάδης Ανέστης για όλα τα μέσα μεταφοράς , Γεωρνάς Χρήστος  μέλος του Δ.Σ. Άκογλαν Παναγιώτης υπεύθυνος εμφιάλωσης και μέλος του Δ.Σ. Γεώργιος Παπαδήμας   πρόεδρος της επιτροπές Τουρισμού και Αθανασίος  Τσικουρίκας μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Τάσος Κοκόγιας Νομικός μας . επιτροπη τουρισμου Ανδρεας Τσαουσης -πελαγια Γλαβινα -αννα Ματθαιου -Μπαντης βασιλης και Αθανασιος Κοφουνικολας .προεδρος της επιτροπης τουρισμου Παπαδημας Γεωγιος