ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΩΝΤΑ ΟΧΟΝΑ

0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-04-2020

Οι «Πράξεις για τη Μακεδονία» στηρίζουν
τις δομές αστεγίας του δήμου Θεσσαλονίκης

Η Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» συνεχίζεί τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς, (η αρχή έγινε με την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας),
με την προσφορά τροφίμων στις δομές αστεγίας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Με πρωτοβουλία του κοινωνικού λειτουργού Δημήτρη Κνή και του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Χρήστου Παπαστεργείου, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα τις δομές αστεγίας του δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων) προσέφερε 350 κούτες με κρουασάν (με περισσότερες από 4500 ατομικές συσκευασίες), για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, λόγω της πανδημίας του Covid 19.
Η Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» ευχαριστεί και δημόσια την εταιρία OhonosSnack και ιδιαιτέρα τον κ. Νώντα Όχονα για την προσφορά του, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών κ. Ανέστη Αναστασιάδη για την παρέμβαση του, καθώς και τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Χάρη Αηδονόπουλο για την άμεση συνεργασία του.
Ευχαριστούμε, επίσης τους εργαζόμενους των δομών, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και υποστηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προσφέροντας τους όλα τα βασικά μιας στοιχειώδους ποιότητας ζωής και τους εκφράζουμε τα συγχαρητήρια για το έργο που γίνεται στις στεγαστικές δομές.
Εκφράζουμε, τέλος την θέση μας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει άμεσα να εντάξει και στον επόμενο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2021-2027, τις υφιστάμενες δομές αστέγων, που λειτουργούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.
Το Υπνωτήριο Αστέγων, είναι το σπίτι εκατοντάδων συμπολιτών μας και το σύνθημα που βλέπεις στους τοίχους της δομής είναι «Μένουμε Υπνωτήριο».
Θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες υποστήριξης σε κοινωνικές δομές και άλλων δήμων. Καλούμε, όσους μπορούν, να συμβάλλουν.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.com