ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΩΝ

0

Θέμα: Ίδρυση παραρτήματος στην Κοινότητα Ριζώματα του δήμου Τρικκαίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Οι Φίλοι των Ιαματικών Πηγών και των Λουτροπόλεων Ελλάδος» στην 2η τακτική του συνεδρίαση για το 2020 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη,την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη συζήτησε το αίτημα 44 πολιτών από την Κοινότητα Ριζώματα του δήμου Τρικκαίων για την ίδρυση παραρτήματος στην περιοχή με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής ιαματικής πηγής.

Ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης εισηγούμενος το 3ο θέμα της ημερήσια διάταξης
ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με το αίτημα που υποβλήθηκε προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο από 44 πολίτες από την κοινότητα Ριζώματα του δήμου Τρικκαίων για τη δημιουργία παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου στην περιοχή τους. Σκοπός του παραρτήματος θα είναι η ανάπτυξη της ιαματικής πηγής της Κοινότητας Ριζώματος του δήμου Τρικκαίων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και τις εξηγήσεις της νομικού συμβούλου τουΠανελλήνιου Συλλόγουτο Δ.Σ. εξέφρασε την συμπαράσταση του στην νέα προσπάθεια που γίνετε για την ανάπτυξη της ιαματικής πηγής της Κοινότητας Ριζώματα και του θεραπευτικού τουρισμού και αποφάσισε τα εξής:

Α) Οι 44 αιτούντες από την κοινότητα Ριζώματα γίνονται μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου εφόσον με τις αιτήσεις τους συμφωνούν με τους σκοπούς του συλλόγου και του Παραρτήματος στην περιοχή.

Β) Η ετήσια συνδρομή των νέων μελών παραμένει στα 10 ευρώ τον χρόνο, τα οποία στην πρώτη συνεδρίαση θα πρέπει να εισπράξει ο ταμίας του Παραρτήματος και να διατεθούν για τους σκοπούς του.

Γ) Ως προσωρινός διαχειριστής των θεμάτων του Παραρτήματος ορίζεται το μέλος του συλλόγου μας Ευάγγελος Γκανάς μέχρι την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. του Παραρτήματος.
Πρόεδρο –Αντιπρόεδρο-Γενικό Γραμματέα -ειδικό Γραμματέα –Ταμία –και μέλος σχετικά με πολιτιστικά και τουριστικά θέματα και τρία μελή εξελικτικής επιτροπής .

Δ)Το Παράρτημα δεν χρειάζεται να αποκτήσει ΑΦΜ καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Α.Φ.Μ. του Πανελληνίου Συλλόγου.

Ε) Το Παράρτημα θα πρέπει να διατηρεί βιβλίο πρακτικών, βιβλίο εσόδων και εξόδων όπου θα καταγράφονται τα έσοδα και έξοδα που θα προκύπτουν και μπλοκ αποδείξεων – βιβλίο μελών του συλλόγου και βιβλίο πρακτικών.

ΣΤ) Τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος θα είναι υπεύθυνά για τα λειτουργικά έξοδα του παραρτήματος και την ενημέρωση του Ταμία του Πανελληνίου Συλλόγου.

Ζ) Το παράρτημα θα συνεδριάζει υποχρεωτικά μία φορά το μήνα με βάση την ημερήσια διάταξη που θα ετοιμάζει το προεδρείο της Παραρτήματος αλλά και θέματα που θα στέλνονται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο.

H) Για την εύρυθμη λειτουργία του παραρτήματος εξουσιοδοτείτε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδηςκαι η νομική σύμβουλος Κωνσταντίνα Κυριακού να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τονπροσωρινό διαχειριστή του Παραρτήματος και το Δ.Σ. που θα εκλεγεί.

Θ) Το προεδρείο του ΠανελλήνιουΣυλλόγου θα ενημερώνει το Παράρτημα για όλες του τις ενέργειες και τις δράσεις που αναπτύσσει και αντίστοιχα οπροσωρινός διαχειριστής του Παραρτήματος και το Δ.Σ. που θα εκλεγεί σχετικά με τις ενέργειεςκαι τις δράσεις που αναπτύσσει.

Ι) Τέλος ο προσωρινός διαχειριστής του Παραρτήματος Ευάγγελος Γκανάς ορίζεται υπεύθυνος για την προκήρυξη εκλογών για την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. του Παραρτήματος, της εξελεγκτικής επιτροπής και την λειτουργεία όποιων άλλων γραφείων επιθυμούν.

Μετά την διαλογική συζήτηση και τη διατύπωση των 10 σημείων η απόφαση έγινε ομόφωνα αποδεκτήαπό όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης Μάκης Κιφοκέρης

Τα μελή . Αχιλλέας Μεταλούλης-Νώντας Όχονας –Νίκος Κωτσόπουλος –Γούναρης Φώτης –Νίκος Ματθαίος –Βασιλειάδης Ανέστης –Τσικουρίκας Θανάσης –Αυγερινού Αναστασία –Άκογλαν Παναγιώτης

Υ.Γ. Αναγνώριση Ιαματικής Πηγής δήμου Τρικκαίων –Ριζώματα-Παναγιά Φεκ Αναγνώρισης- 3047/Β/2018