Αρχική Ενημέρωση πολιτών Η Ρόδος στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον θαλάσσιο τουρισμό

Η Ρόδος στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον θαλάσσιο τουρισμό

0

Η Ρόδος στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον θαλάσσιο τουρισμo

Στην 52η Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ, την μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για τον θαλάσσιο τουρισμό και αθλητισμό, που θα διεξαχθεί στο Düsseldorf της Γερμανίας θα λάβει μέρος το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με δικό του περίπτερο, εκπροσωπώντας τα νησιά μας και τις επιχειρήσεις-μέλη του, συνεχίζοντας τις δράσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας στην οποία και έχει επενδύσει.
Η παρουσία του Επιμελητηρίου στην 52η Διεθνή Εκθεση ΒΟΟΤ αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην διεθνή έκθεση Grand Pavois της Γαλλίας το 2022, που αποτελεί μια από τις πέντε σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού στον κόσμο.iamatikes-piges-agistrou-sidirokastrou
Η Διεθνής Εκθεση του Düsseldorf, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 21 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 του ίδιου μήνα, αφορά σε όλο το φάσμα της θαλάσσιας αναψυχής (σκάφη και εξοπλισμός θαλάσσης όλων των ειδών και κατηγοριών, θαλάσσια σπορ, κλπ) καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες γύρω από αυτή (θαλάσσιες μαρίνες, θαλάσσιος τουρισμός, κλπ). Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, σε καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια 108.000 τ.μ., χωρισμένο σε 14 τομείς προϊόντων.
Οι εκθέτες, ανέρχονται σε περίπου 2.000 από 73 χώρες του κόσμου και το σύνολο των επισκεπτών ξεπερνούν τις 250.000! Περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι τύπου από διάφορες χώρες καλύπτουν κάθε χρόνο την έκθεση και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις που εκτείνονται σε μια εκθεσιακή επιφάνεια που φτάνει τα 220.000 τ.μ.
Στόχος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είναι να προβληθούν τα Δωδεκάνησα ως ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τον θαλάσσιο τουρισμό που αποτελεί ισχυρό πυλώνα στον τομέα των ταξιδίων, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία του συμπλέγματος των μικρών και μεγάλων νησιών του νομού.
Με έμφαση στο τρίπτυχο «yachting, sailing, water sports», και με βάση το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα είναι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενες και συνδεδεμένες με τον θαλάσσιο τουρισμό, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου επενδύει στην ανάπτυξη και ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού.
Στην 52η Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ, θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο τρίγλωσσος οδηγός yachting που εξέδωσε το ΕΒΕΔ το 2022, με τη συμμετοχή του 80% των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.
Ο οδηγός εκδόθηκε αρχικά σε 10.000 αντίτυπα αλλά υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή, παρέχοντας αναλυτικό πληροφοριακό υλικό στους εν δυνάμει επισκέπτες των νησιών μας αφού χρησιμοποιείται ως ένα επιπλέον εργαλείο προβολής σε όλες τις δράσεις του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που φορέας αναλαμβάνει οργανωμένα να εκδώσει και να διανείμει έναν πλήρη οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για τους λάτρεις του yachting που προτιμούν τα νησιά μας για τις διακοπές τους, για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο που περνούν στα Δωδεκάνησα.
Ο Οδηγός Yachting απευθύνεται στο σύνολο του τουριστικού κοινού των Δωδεκανήσων, με πληροφορίες σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό, πλην της κρουαζιέρας. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες στους αναγνώστες του σχετικές με το yachting, αλλά και την ιστιοπλοΐα, την κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ για κάθε νησί όπως επίσης και πληροφορίες ως προς την διατροφή, την ιστορία, τις καιρικές συνθήκες και τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας
Ο Οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε επισκέπτη ο οποίος επιθυμεί να ανακαλύψει τον κάθε προορισμό που επισκέπτεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, το χρόνο που επιθυμεί να περάσει στο κάθε νησί και να έχει μια εικόνα για το κάθε νησί ώστε να γνωρίζει πριν το επισκεφθεί τι μπορεί να του προσφέρει τόσο ως επισκέπτη όσο και ως μέλος πληρώματος σκάφους.
Παράλληλα εμπεριέχονται πληροφορίες για τις διαθέσιμες μαρίνες, τα αγκυροβόλια, τις εταιρείες που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, το πιθανό κόστος καθώς περιλαμβάνει και έναν κατάλογο επιχειρήσεων ανά νησί.
Μέσω του Οδηγού Yachting προβάλλονται τα Δωδεκάνησα ως οργανωμένος προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό αλλά και το κάθε νησί ξεχωριστά και παράλληλα υπάρχει μια σειρά προτάσεων για προτεινόμενες διαδρομές για εβδομαδιαία ή διβδόμαδα ταξίδια με σκάφος, δραστηριότητες στον προορισμό σχετιζόμενες με τη θάλασσα και φυσικά προβάλλονται οι εταιρείες που έχουν εγγραφεί, διευκολύνοντας τον πελάτη να επιλέξει το νησιωτικό μας σύμπλεγμα έναντι άλλων.
Είναι σημαντικό να ληφθεί υπ΄όψιν πως είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται οδηγός ο οποίος έχει άμεση σχέση με θαλάσσιο τουρισμό και στόχο έχει να παρακινήσει και να ενημερώσει τους επισκέπτες που είτε βρίσκονται, είτε σκοπεύουν να επιλέξουν τα Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους, σχετικά με τις επιλογές που έχουν, απολαμβάνοντας στο έπακρο την θάλασσα και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτήν. Ο συγκεκριμένος Οδηγός είναι έτσι δομημένος που μέσα σε λίγες μόνο σελίδες μπορεί να πειστεί ο αναγνώστης να συμπεριλάβει τα Δωδεκάνησα στις επιλογές του.
Η έκδοση του Οδηγού Yachting, αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με την συμβουλευτική εταιρεία ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού BoatsAdvisor Hub&Events.
Ο θαλάσσιος τουρισμός σε όλες του τις μορφές, προσελκύει επισκέπτες υψηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου και συμβάλλει καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Αιγαίου και του κάθε νησιού ξεχωριστά, όπως αποτυπώνεται και στον Οδηγό Yachting που θα εκδοθεί το αργότερο έως τον Απρίλιο που ανοίγει ουσιαστικά και η τουριστική σεζόν.
Οι μαρίνες των νησιών της Δωδεκανήσου, οι τουριστικοί λιμένες, τα καταφύγια τουριστικών σκαφών και τα αγκυροβόλια σκαφών αναψυχής, αποτελούν τη βάση για τη στρατηγική χάραξη νέας θαλάσσιας πολιτικής και λήψης μέτρων ώστε να καταστεί ανταγωνιστικό το ελληνικό yachting, που συνεχώς κερδίζει έδαφος και καθιερώνεται ανάμεσα στις ταξιδιωτικές συνήθειες των επισκεπτών μας.