Αρχική Επισκέψεις λουτροπόλεων Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

0

Ξεκινά η προσπάθεια «ανάστασης» για τα Λουτρά Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση

 04/04/2022 21:20 0

Ξεκινά η προσπάθεια «ανάστασης» για τα Λουτρά Θέρμης
Φωτογραφία αρχείου

Δημήτρης Λαζόπουλος

Προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης, τα οποία ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης και εντοπίζονται στον δήμο Θέρμης, υπογράφουν οι δύο δήμοι με στόχο την αξιοποίησή τους, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης άναψε σήμερα, Δευτέρα, το «πράσινο φως» για την εν λόγω σύμβαση.

Τα Λουτρά Θέρμης, μία έκταση 500 στρεμμάτων, παραμένουν εγκαταλειμμένα από το 2009, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να τα χαρακτηρίζει σήμερα ως «πλούτο» του δήμου και «πολύτιμο πετράδι».

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης και στην πράξη απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων και κυκλοφοριακών μελετών από τον δήμο Θέρμης, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση.

Οι δυνατότητες αξιοποίησης των Λουτρών Θέρμης και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν θα καταδειχθούν μέσα από μια μελέτη που θα αναθέσουν από κοινού οι δύο δήμοι, ενώ θα διερευνηθεί αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

«Ο ιαματικός τουρισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Είναι σημαντικό κοντά στις υπόλοιπες προσπάθειές μας για τη Θεσσαλονίκη να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη και αυτού του πραγματικού πλούτου που έχουμε στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Δήμαρχος Θέρμης: «Να φροντίσουμε να διατηρήσουμε στην ιδιοκτησία μας την έκταση, γιατί η έκταση χωρίς τον πόρο, ο οποίος είναι δημόσιος, ίσως να χαθεί»

Από την άλλη, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, επισήμανε ότι «η αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης θα γίνει από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση αυτού του ιαματικού φυσικού πόρου, που εδώ και χρόνια έχει χάσει την πλουτοπαραγωγική του ιδιότητα» και ξεκαθάρισε ότι «ο δήμος Θέρμης δεν ζητάει τίποτα». Ακολούθως υπογράμμισε ότι «μας πιέζει ο χρόνος» και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν τα Λουτρά Θέρμης είχαν ένα πολύ ισχυρό brand name, τέτοιο που για να κλείσει ένας πολίτης μία επίσκεψη στα Λουτρά για τον Σεπτέμβριο, έπρεπε να προνοήσει από τον Απρίλιο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε κάλεσμα να διευθετηθούν και άλλα θέματα με εκτάσεις του δήμου Θέρμης σε περιοχές που συνορεύουν με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τούμπαλιν.

«Ο δήμος Θέρμης θα βοηθήσει γιατί πολλά πράγματα θα περάσουν από τις υπηρεσίες, την πολεοδομία. Σχεδιάζουμε τα κυκλοφοριακά. Θα έχουμε πολύ πιο εύκολη πρόσβαση τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθήσουμε με τις υπηρεσίες μας και τις απόψεις μας αν θέλουν να ακούσουν και βλέπω ευήκοα ώτα» για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν μέσα στον χώρο των Λουτρών, συνέχισε ο δήμαρχος Θέρμης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, παραπέμποντας σε μία φράση του επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «Η Πόλη Ανάποδα Δύναμη Ανατροπής», Κωνσταντίνου Ξενόπουλου. «Να φροντίσουμε να διατηρήσουμε στην ιδιοκτησία μας την έκταση, γιατί η έκταση χωρίς τον πόρο, ο οποίος είναι δημόσιος, ίσως να χαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θέρμης.