Αρχική Επισκέψεις λουτροπόλεων Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για το Qatargate – Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα

Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για το Qatargate – Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα

0

Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για το Qatargate – Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή καθώς σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν.

Η κα Καϊλή θα παραμείνει για έναν ακόμη μήνα στη φυλακή (ως τις 22 Ιανουαρίου) και στη συνέχεια θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα.

Η κυρία Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών.

Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημα να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει μόνο τα αρχικά της κυρίας Καϊλή (Ε.Κ.), τονίζοντας ότι αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής της για ένα μήνα. Αναφέρεται επίσης ότι δεν θα δοθούν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές.

Δεν κατάφεραν όμως να πείσουν, τη βελγική Δικαιοσύνη.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στην εκτίμηση ότι η κα Καϊλή είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας.

Αρνητικό κλίμα και φόβοι

Αρνητικό για την Εύα Καϊλή ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο ένας εκ των δικηγόρων της, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος παρέστη το πρωί στην ακρόαση της κυρίας Καϊλή στο βελγικό δικαστήριο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εν αναμονή και πριν την επίσημη ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές, τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ο εισαγγελέας φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.

Ο Βέλγος εισαγγελέας έθεσε, δε, ακόμα και ζήτημα «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή (σ.σ. οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος) πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Διαβάστε επ