ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23/8/2022

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΒΟΙΑ ΣΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ

Έφυγε για πάντα ο φίλος και σύντροφος και για πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης Αντώνης Νικολακάκης δάσκαλος και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντώνης με την συντρόφισσα του την Έφη πριν διοριστούν δάσκαλοι ασχολήθηκε με τις ιαματικές πηγές όταν εγώ ήμουνα πρόεδρος στο σύνδεσμο δήμων ιαματικών πηγών.

Για πρώτη φορά είχαν  κάνει ένα τουρ σε όλη την Ελλάδα και φωτογράφισαν όλες τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας και θυμάμαι μου είχαν κάνει μια έκθεση στο πώς θα πρέπει να αναπτυχθούν από δω και πέρα οι ιαματικές πηγές.

Ο Αντώνης Νικολακάκης έντονα πολιτικό πρόσωπο ήταν για πολλά χρόνια στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και στην τοπική οργάνωση της Τούμπας.

Πολλές φορές έγινε κριτική επειδή πέρασε από  το γραφείο του Άκη .

Ο  Αντώνης έκτοτε δεν θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική και μου απάντησε ότι μετά την υπόθεση του Άκη δεν θέλω να αναμειχθώ στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης ήταν εδώ και χρόνια  διορισμένος σε σχολείο της Εύβοιας μαζί με την Έφη απέκτησαν  και ένα γιο και τώρα βρίσκεται στην Αγγλία είχανε χωρίσει σαν ζευγάρι αλλά ήταν πάντα φίλοι με την Έφη..

Πριν τρεις μέρες ήρθε εδώ στη Θεσσαλονίκη όπου δίπλα είναι τα γραφεία του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών όπου και βρίσκονται οι γονείς του ο πατέρας του πέθανε εδώ και χρόνια και ήταν η μάνα η κυρία Θάλια  και η αδερφή του Χρυσούλα  με τα δύο παιδιά.

Μου είπε Ανέστη ήρθα για μία εβδομάδα γιατί η αδερφή μου η Χρυσούλα πήγες στο Πήλιο με τα παιδιά και έτσι έγινε.
Πριν φύγει από Θεσσαλονίκη με χαιρέτησε και μου είπε ότι πάω με κάποιους φίλους για να πιούμε  ουζάκι εδώ στη Θεσσαλονίκη  σε μία ταβέρνα της Διαγόρα.

Ο Αντώνης δεν είχε πρόβλημα με την υγεία του ήτανε πάρα πολύ καλά εκείνο πάντως που τον βασάνιζε ήταν η οργανωτική δουλειά του ΠΑΣΟΚ αν μπορών οι νέοι στις  νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις να  μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους που είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτές τις εποχές.
Τον ρώτησα αν θα βγει στη σύνταξη στα 60 του και μου είπε όχι ακόμα γιατί αγαπώ  το επάγγελμα του Δασκάλου έχω πάρα πολύ δουλειά να κάνω στο σχολείο μου και θέλω ακόμα να παραμείνω σε αυτή τη θέση σαν διευθυντής.

Μία μικρή ιστορική αναδρομή σαν  φίλος του που τον γνώρισα από μικρό παιδί εδώ στη γειτονιά που έτρεχε στην τοπική οργάνωση της Τούμπας στις  οργανώσεις στην ίδρυση του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλο στην Αθήνα για πολλά χρόνια και για πολλά χρόνια δάσκαλος και διευθυντής τα σχολεία που άφησε εποχή.

Είναι δύσκολο για μένα να κάνω αυτά τα σχολεία γιατί κανονικά έπρεπε εμείς να φύγουμε και όχι τα νέα παιδιά ο Αντώνης ο γελαστός δεν θα μας έρθει ξανά   στο γραφείο εδώ.

 Με ρώτησε πώς πάνε οι ιαματικές πηγές και αν θέλει βοήθεια του είπα όταν πάρεις σύνταξη  θα σε έχουμε εδώ για πάντα και όχι στην  Εύβοια.

Να στείλω Τα συλλυπητήριά μου στη μάνα του τη Θάλια την  Χρυσούλα και  στον σύζυγό της εκείνο που  πάντα θα  με στεναχωρεί όσο θα ζω είναι πώς θα βλέπω αυτή τη μάνα την  χαροκαμένη που κάθε μέρα περνάει μπροστά από τα γραφεία του συλλόγου.

Αντώνη φίλε σύντροφε ένα μεγάλο αντίο για αυτά που προσέφερε και το άδικο είναι ότι ενώ ήσουν όρθιος και ξαφνικά μας έφυγες
Ανέστης Αναστασιάδης