ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ 8/11/2021 ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ -ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164

Δελτίο Τύπου 10-11-2021

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά την τελευταία συνεδρίαση του, παρουσία και μελών των Επιτροπών Εργασίας, στο εντευκτήριο του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμης ο Θερμαϊκός, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης συζήτησε 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 8 εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές λουτροπόλεις και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη (Λουτρά Ελευθέρων, λουτρά Κύθνου, λουτρά Νισήρου), την εξαγγελία του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για έξι (6) τουριστικά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και θερμές πηγές (σε Αιδηψό και Καμένα Βούρλα), τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης κ.α. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της πανδημίας του Covid 19 και των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει το τέταρτο κύμα στην λειτουργία των ελληνικών λουτροπόλεων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε, επίσης την πρόταση του προέδρου για την κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου στο νομό Θεσσαλονίκης στην περιοχή των λουτρών Θέρμης, κυρίως για λόγους γειτνίασης με το αεροδρόμιο, αλλά και την κοντινή απόσταση από την μονάδα φιλοξενίας συγγενων καρκινοπαθών που λειτουργεί στην περιοχή της Πυλαίας.

Ακολούθησε, αναλυτική συζήτηση για τις διαπιστώσεις σχετικά με την εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου στο πλανητάριο (Noisis) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, τις εκλογές και τη συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. στο παράρτημα του Ριζώματος του δήμου Τρικκαίων, την έκφραση συγχαρητηρίων στον πρόεδρο Βαγγέλη Γκανά, και ενημέρωση για τον θάνατο του μακαριστού Γιάννη Πλαγάκου  πατέρα του Γιώργου Πλαγάκου  πρόεδρου της εκτελεστικής επιτροπής και μέλους του Πανελληνίου Συλλόγου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που εκπρόσωποί του πολιτικού κόσμου της χώρας ανταποκρίνονται στις δημοσιές παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου και υλοποιούν πολιτικές πρωτοβουλίες με ανάλογο περιεχόμενο. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού με θέμα την ανάπτυξη των λουτροπόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας από  την Ελληνική Λύση, και την παράταση στη λειτουργία των λουτρών Καϊάφα μέχρι τέλος Οκτωβρίου μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ανδρέα Νικολοπούλου.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε, επίσης, τις εξαγγελίες για τις συζητήσεις με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία υδατοδρόμιων σε λιμάνια και σε λίμνες της Βόρειας Ελλάδας (περίπτωση Βόλβη) για την προσαπογείωση υδροπλάνων.

Συζήτησε, ακόμη τον απολογισμό του απερχόμενου Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με το έργο που άφησε και τη συνάντηση του δημάρχου Λαμιεών με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τα θέματα ανάπτυξης των ιαματικών πηγών της περιοχής

Το σώμα ενημερώθηκε για την ενημερωτική επιστολή από τον Ευρωπαϊκό Συνδέσμου Ιαματικών πηγών με έδρα της Βρυξέλες, τις πληροφορίες σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου και την επίσκεψη του προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αποφάσισε, τέλος, να επισκεφτεί την τουριστική έκθεση philoxenia που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 12-14 Νοεμβρίου 2021.

 

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm