Δελτίο Τύπου 29-05-2017

0

Θέμα: Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

Στο ρεστωράν του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεων του.

Το Δ.Σ. συνεδρίασε προς τιμής της αποκατάστασης της υγείας μέλους της διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Ανδρέα Τσαούση. Στην συνεδρίαση -γεύμα εργασίας παρέστησαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος, Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Ταμίας, Φώτης Γούναρης, ο Γραμματέας, Αχιλλέας Μεταλούλης, ο ειδικός Γραμματέας Μάκης Κιφοκέρης, ο υπεύθυνος προβολής των ελληνικών λουτροπόλεως Νίκος Ματθαίος, ο πρόεδρος και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Χρήστος Γεωρνάς και Ανέστης Βασιλειάδης κ.α.

Ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα του λουτρικού επιδόματος, επισημαίνοντας ότι για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση, μέσω του ΕΟΠΥΥ, προσφέρει στους λουόμενους το μικρό βοήθημα των 150 ευρώ για 15 λούσεις.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τον προβληματισμό τους για τη διαδικασία χορήγησης του λουτρικού επιδόματος, αλλά και το ύψος του. Πάγια θέση του Πανελληνίου Συλλόγου παραμένει η απλοποίηση της χορήγησης του λουτρικού επιδόματός, καθώς και η αύξηση του, προκειμένου να μπορούν οι ασφαλισμένοι να επισκεφτούν τις ελληνικές λουτροπόλεις.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. είναι το ζήτημα της έλλειψης παρουσίας, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, (για λογούς οικονομίας), σε πολλές λουτροπόλεις, κάτι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των λουόμενων που θέλουν να κάνουν τη λούση τους.

Τέλος το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε την πρόταση για συνάντηση με την Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες, για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας», για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα θεραπευτικού τουρισμού, καθώς στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε τις περισσότερες λουτροπόλεις στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.