ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΚΙΝΟ ΝΕΡΟ ΚΛΠ

0

Ε. Λιακούλη σε περιοδεία στα παράλια του νομού : «Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί!»

Περιοδεία  στα παράλια του Δήμου Αγιάς, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  κ.Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντηθεί με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες, αλλά και για να επισκεφθεί τις δομές υγείας της περιοχής, το τέως βασιλικό κτήμα Πολυδενδρίου,  τις Ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού καθώς και τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, για τα οποία έχει παρέμβει κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις και επίκαιρες συζητήσεις .

Συγκεκριμένα, στο δημοτικό αναψυκτήριο «Πλατάνια», στη Βελίκα, συναντήθηκε  με φορείς, συλλόγους,  προέδρους και μέλη τοπικών συμβουλίων των παραλίων  Αγιάς , καθώς και με φίλους και παραθεριστές που συναντήθηκαν  με  τη βουλευτή,  προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας, ζητήματα της περιοχής αλλά και προβλήματα της καθημερινότητάς τους, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους .

Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τη βουλευτή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην κατάσταση των παραλίων και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από την δημοτική αρχή και τους φορείς να λειτουργήσουν όλα ομαλά, μέσα στην πανδημία, προκειμένου να φιλοξενηθούν άψογα οι παραθεριστές.

Στη συνέχεια,  η κ. Λιακούλη πραγματοποίησε ομιλία και ανέπτυξε την πολιτική κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία, τις νέες προκλήσεις και προβληματισμούς για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  καθώς και τις μεγάλες δυσκολίες του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ασκώντας κριτική για τις επιλογές της Κυβέρνησης , αλλά και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για κάθε θεματική ενότητα .

Η  βουλευτής ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκομένους, για τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για θέματα που αφορούν ειδικά την περιοχή και τα παράλια Αγιάς, τονίζοντας την πρωταρχικής σημασίας καθημερινή και  απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων , που υποστελεχωμένα και χωρίς τα απαραίτητα πληρώματα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καλούνται να  αντιμετωπίσουν  πλήθος κόσμου, λουόμενων αλλά και μόνιμων κατοίκων, με τις ανάγκες να πληθαίνουν ειδικά κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα, η κ. Λιακούλη, αναφέρθηκε στο ζήτημα της άρδευσης των κτημάτων της περιοχής και στην αναγκαιότητα αρδευτικών έργων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα αξιοποίησης τους πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Πολυδένδρι, που  η ίδια με ενέργειές της έχει προτείνει, αφού με κοινοβουλευτική της ερώτηση ακριβώς ένα χρόνο πριν (25-07-2020), έφερε στη δημοσιότητα  και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το επείγον θέμα της ανάπλασής του, αποσπώντας την απάντηση της Υπουργού, ότι θα δρομολογηθεί άμεσα η αυτοψία στο δάσος και η δρομολόγηση της αξιοποίησής του, τονίζοντας ότι πρέπει να συντονιστεί όλος ο νομός στην προσπάθεια το Πολυδένδρι να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης με το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η βουλευτής αναφέρθηκε στο επίσης μείζον ζήτημα αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών στο Κόκκινο νερό, με την δημιουργία ιαματικού τουρισμού , με υποδομές και πόρους, με σκοπό  εκτός από τη θεραπευτική τους ιδιότητα να αναδειχθεί και η σπουδαιότητά τους στη συμβολής της ψυχικής υγείας των ανθρώπων. Τέλος αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η δομή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στην  περιοχή, τονίζοντας ότι ο Ανθρωπισμός είναι ταυτόσημος με τη Δημοκρατία μας .

Η εκδήλωση έκλεισε, με συζήτηση που προκάλεσαν ερωτήματα των πολιτών , αλλά και παρεμβάσεις εθελοντικών φορέων που έθεσαν θέματα, για τα οποία η  κ.Λιακούλη δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγιάς κ.Αντώνης Γκουντάρας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Ντάγκας Νίκος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες .