Αρχική Δελτία τύπου ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΑΦΈΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΑΦΈΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

0

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιαματική πηγή Ριζώματος

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιαματική πηγή Ριζώματος

Επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, για την ανάπτυξη του ιαματικού πόρου του Ριζώματος, ενός χωριού που βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ από τα Τρίκαλα.

Πρόκειται για την μοναδική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στην περιοχή του νομού Τρικάλων, η οποία μάλιστα διαθέτει την υψηλότερη συγκέντρωση υδρόθειου από πλήθος άλλων γνωστών ιαματικών πηγών στη χώρα, η κατοχύρωση της οποίας από το υπουργείο Τουρισμού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κρούση των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών προς τον Δήμο Τρικκαίων που είναι και ο ιδιοκτήτης του ιαματικού κοιτάσματος, αφορά επενδυτικό σχέδιο ύψους 2 εκ. ευρώ υπό μορφή ΣΔΙΤ με τον Δήμο.

Τον Δεκέμβριο του 2018, σε ειδική δημόσια εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala AE είχαν αναφερθεί στις δυνατότητες ανάπτυξης της ιαματικής πηγής.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε περιγράψει ως ιδεατή μια επένδυση που θα συνενώνει σε ένα τρίγωνο, τα Μετέωρα, τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος και τους πρόποδες του Κόζιακα με το “Σχέδιο Ασκληπιός”».

Όπως εξηγούσε τότε, ο Δήμος Τρικκαίων για να επιτύχει την αναγνώριση και την κατοχύρωση της πηγής, προχώρησε με άλματα – πατώντας στην προεργασία των προηγούμενων δημοτικών αρχών Τρικκαίων και Παραληθαίων – αδειοδοτώντας τον πόρο, στηριζόμενος σε επιστημονική μελέτη από εξειδικευμένη εταιρεία για τις ιδιότητες των νερών.

Σήμερα το μόνο που υπάρχει από πλευράς υποδομής στην ιαματική πηγή του Ριζώματος είναι ένας σωλήνας από τον οποίο τρέχει ανεκμετάλλευτο το ιαματικό νερό.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στη γύρω περιοχή υπάρχουν μεγάλες δημοτικές εκτάσεις που  μπορούν να αξιοποιηθούν για την φιλοξενία της επένδυσης.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

* Η φωτογραφία είναι από την ιαματική πηγή της Σατούρνια, στην Τοσκάνη της Ιταλίας