Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΗΣΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΗΣΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

0

Επιστολή του προέδρου του συλλόγου Ιαματικών Πηγών στον δήμαρχο Ρόδου

Επιστολή του προέδρου του συλλόγου Ιαματικών Πηγών στον δήμαρχο Ρόδου

Ανοικτή επιστολή στον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη απέστειλε ο πρόεδρος του συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος κ. Ανέστης Αναστασιάδης ζητώντας να υπάρξει συνεργασία με τον σύλλογο έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι ιαματικές πηγές στο νησί μας.

Στην επιστολή σημειώνεται:
«Κύριε δήμαρχε,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ως πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας ότι παρακολουθούμε τη δραστηριότητα του δήμου σε καθημερινή βάση από τη  «Ροδιακή» εφημερίδα.

Ο σύλλογός μας εδώ και 18 χρόνια αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού σε όλους τους τομείς, όπως λουτροθεραπεία, θέρμανση χώρων, και θαλασσοθεραπεία  κ.λπ.

Κύριε Δήμαρχε, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν είναι δυνατόν σχετικά με τα  λουτρά του δήμου Ρόδου περιοχή Κοσκινού που κατά καιρούς αρκετά μέλη του συλλόγου μας αλλά και  εγώ προσωπικά επισκεφθήκαμε τα Λουτρά τα οποία εδώ και χρόνια είναι κλειστά.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα Λουτρά με τη σημερινή τους μορφή έχουν αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου  Τουρισμού.

Επίσης ο κόσμος  επισκέπτεται τον χώρο σαν  τουριστικό  χώρο  παρά  σαν Λουτρόπολη, όπως τις σημερινές  λουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν τα Λουτρά ανήκουν στον δήμο της Ρόδου ή στο υπουργείο Πολιτισμού ως είδος τουρισμού. Πάντα δική μας προσπάθεια ήταν και είναι πώς αυτό το όμορφο κτήριο στη Ρόδο θα μπορούσε να συνδυάσει ιαματικό τουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό μιας και γειτνιάζει η Λουτρόπολη με τη θάλασσα.

Δεν ξέρουμε  ακόμη αν υπάρχει κάποια μελέτη αξιοποίησης ή αν έχουν γίνει κάποιες γεωτρήσεις κι αν στο μέλλον θα λειτουργήσει σαν Λουτρόπολη.

Απλά ερωτήματα βάζουμε στον Δήμαρχο  της Ρόδου αν είναι δυνατόν να έχουμε μία απάντηση για να μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στην προβολή αυτής της λουτρόπολης από πλευράς μελέτης και οικονομικά θέματα σε  διάφορα προγράμματα κ.λπ.

Θα περιμένουμε την απάντησή σας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Αναστασιάδης Ανέστης».