ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΞΑΝΟΔΟΧΕΙΟ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM  2310905164 THESSALONIK

Προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού .

Κύριο  Θάνο Αλέξανδρο                  Θέμα:

(Το νέο ξενοδοχεία στα λουτρά Σιδηροκάστρου)

Θέλουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το νέο ξενοδοχείο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα  προγράμματα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Το ξενοδοχείο αυτό όπως γνωρίζετε ενώ τα χρήματα ξοδεύτηκαν και ποτέ δεν παραδόθηκε και ούτε ποτέ δεν λειτούργησε.

Σήμερα με ευθύνη της κάθε διοίκησης της  λουτρόπολης αλλά  και του δήμου Σιντίκης  το ξενοδοχείο αυτό έχει μία καταστροφή ένα  40% και αναρωτιόμαστε αν ποτέ ενδιαφέρεται  η περιφέρεια για αυτήν την κατάσταση .

Επειδή αυτά τα  χρήματα  δόθηκαν από προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το δικό μας ερώτημα είναι  ποιος  έχει  την  ευθύνη  για το όλο έργο; Η αρμόδια υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφέρειας Ο εργολάβος του έργου η ο δήμος ; To ποσόν από ότι ξέρουμε που ξοδεύτηκε  ξεπέρασε τις 600 χιλιάδες ευρώ.

Εμείς σαν σύλλογος όποτε και αν επισκεφτήκαμε την παραπάνω λουτρόπολη το  θέμα συζήτησης ήταν αυτό το ξενοδοχείο που ξοδεύτηκαν τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ, γιατί το άφησαν και κάποιοι το κατέστρεψαν;

Από ότι μάθαμε η Περιφέρεια ζητάει πίσω τα χρήματα αυτά, εφόσον το ξενοδοχείο δεν παραδόθηκε και δεν λειτουργήσει.

Δική μας ερώτηση είναι οι εξής;  θα λειτουργήσει αυτό το ξενοδοχείο και αν όχι ποιος έχει την ευθύνη για τα χιλιάδες ευρώ που ξοδευτήκαν ;

Η δική μας πρόταση πάντα ήταν και είναι  σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας αυτό το κόσμημα που είναι στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα πρέπει να  λειτουργήσει.

Για όλα αυτά  τα θέματα ζητούμε μία απάντηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες   υπηρεσίες που έβαζαν τις υπογραφές τους για την παραπάνω  χρηματοδότηση του ξενοδοχείου.

Η Επιστολή  κοινοποιείται  και στο δήμο Σιντίκης όχι για ενημέρωση αλλά μήπως  και δώσει και αυτή μία απάντηση για το όλο  θέμα μια και από ότι μάθαμε το όλο θέμα βρίσκεται  και στα δικαστήρια.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ..                                       Θεσσαλονίκη 6/5/2021

του συλλόγου

ο Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης                       Ο  Γραμματέας

Μάκης Κιφοκέρης

Κοινοποιείτε  Γραφείο Νιόβης Παυλίδου