ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/1/2023

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM

Δελτίο Τύπου 23-1-2021

Την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση για το 2023 πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην ταβέρνα «Ψαρού» στη Θεσσαλονίκη. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτρόπων Δουλειάς καθώς και φίλοι του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του συλλόγου την περασμένη χρονιά (2022), και ενημέρωσε για την κατάστασή που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, σε σχέση με τα προβλήματα που τις απασχολούν.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ Αχιλλέα Μεταλούλη για τις εξελίξεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λουτρά της Θέρμης, καθώς και τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δημητριάδης για το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ακόμη για την επίσκεψη του προέδρου της alpha bank Βασίλη Ράπανου τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου και το αίτημα που του υποβλήθηκε για οικονομική ενίσχυση των δράσεων προβολής του Πανελληνίου Συλλόγου. Ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε και πολλά δημοσιεύματα από εφημερίδες της επαρχίας, οι οποίες προβάλουν τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου

Το Δ.Σ. συζήτησε αναλυτικά το θέμα της αναγνώρισης της ιαματικής πηγής Λισβορίου Λέσβου και των λουτρών Παντελίδη Νισύρου, καθώς και την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επένδυση στις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου. Ανέλυσε, επίσης τα δεδομένα για τις γεωτρήσεις στα νησιά Λέσβου -Κιμώλου και Νισύρου.

Το Δ.Σ. ανέλυσε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολιτεία» σχετικά με τέσσερις λουτρόπολεις της Ελλάδας, τα λουτρά Σαμοθράκης, Πόζαρ, Καλλιθέα και Κόκκινο Στεφάνι Μυρτιάς, καθώς και την ενημέρωση για την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου σχετικά με τα Λουτρά Καλλιθέας για την ανανέωση για 12 έτη της μίσθωσης του υπάρχοντος εργολάβου.

Ιδιαίτερη ευχαρίστηση προκάλεσε στο Δ.Σ. δημοσίευμα για τη γεωθερμία στην Ελλάδα, όπου αναφέρεται ως «δωρεάν ενέργεια στα σπλάχνα της γης» και στην προκειμένη περίπτωση στην περιοχή των λουτρών Τραϊανούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Καθώς και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την έρευνα για τον εντοπισμό γεωθερμικού δυναμικού στο νησί της Ικαρίας, από επιστημονικό κλιμάκιο της Ελληνικής αρχής γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. ανέλυσε δημοσίευμα με θέμα τι είναι «η θεραπεία θερμικού σοκ και γιατί τα θερμά λουτρά και σάουνα κάνουν καλό στην υγεία, και άλλο δημοσίευμα σχετικά με τα spa στην Μεγάλη Βρετανία, ως μέσω αναζωογόνησης στις μητροπόλεις της Βρετανίας από το 1512 και μέχρι σήμερα.

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Δ.Σ. του συλλόγου για το 2023. Καλωσορίζοντας  τους παραβρισκόμενους ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου και τους στόχους του για τη νέα χρόνια (επισυνάπτεται η ομιλία).

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε το μέλος της διοίκησης Μάκη Κιφοκέρη για την προσφορά του γιατί πάντρεψε πρόσφατα τον γιο του, καθώς, επίσης, και την Πελαγία Γλαβίνα για την προσφορά της, καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. και κυρίως τα επαρχιακά που προβάλουν την δουλεία του Πανελληνίου Συλλόγου.

Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης έκοψε την πίτα, με την ευχή   τα κομμάτια της πίτας που κόπηκαν για τα παραρτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου στην Κύθνο, στα Ριζώματα Τρικάλων και στα Καμένα Βούρλα, του χρόνου να είναι περισσότερα. Το φλουρί της πίτας έπεσε στον πρόεδρο του Δ.Σ. Ανέστη Αναστασιάδη.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση για την οργάνωση της ετησίας εκδήλωσης κοπής της πίτας του συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Noisis στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

Απολογισμός χρονιάς 2022

Του Ανέστη Αναστασιάδη

 

Δεν θέλω να κάνω αναλυτικό απολογισμό για όλα γιατί πρέπει να παρουσιάσεις  λεπτομέρειες που δεν έχει αξία αν κάποιος τα διαβάσει

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν χρόνια του Τουρισμού καταρχήν και δεύτερον το θέμα της υγείας που ακόμα τρέχει στον κάθε συνάνθρωπό μας και στον εαυτό μας

Να πω και μερικά για τον πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας που είμαι πρόεδρος εδώ και χρόνια.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Η συνεργασία με τους δημάρχους που στην επικράτεια τους έχουν ιαματικές πηγές ήταν και είναι πάρα πολύ δύσκολα να έχει επαφή όπως και με το Υπουργείο Τουρισμού που είναι υπεύθυνη για τις ιαματικές πηγές.

Και επίσης είναι και δύσκολο σχετικά με τις διάφορες μελέτες που γίνονται προκειμένου να γίνουν κάποιες επενδύσεις.

Το χειρότερο που αντιμετωπίζουμε στα χρόνια που πέρασαν ενώ προσπαθούμε να κάνουμε επενδύσεις αντίθετα αρκετές Λουτρόπολη σήμερα είναι κλειστές μιας και μεσολάβησε η οικονομική κρίση, συνέχεια το θέμα της υγείας που χτύπησε το θεραπευτικό τουρισμό αλλά και η δυνατότητα να μην υπάρχουν επενδυτές πάνω σε αυτό τον τομέα εκτός από ελάχιστους.

Ο σύλλογός μας παρά που είχαμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες συνέχιζε να  είναι παρών με καθημερινά δελτία μέσα και έξω από την Ελλάδα για μία σωστή ενημέρωση  για αυτό τον πλούτο  της χώρας μας.

Συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλες  αλλά  δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σαν σύλλογός για λόγους οικονομίας σε διάφορα συνέδρια όπως αυτό που έγινε πρόσφατα στην Σλοβακία

Προσπαθούμε να βρούμε χώρους για συνεδρίαση και τα  καταφέραμε συνεδριάσαμε τέσσερις φορές στη Θέρμη Θεσσαλονίκης τρεις φορές στο Καφέ του Βασιλικού θεάτρου- τρεις φορές συνεδριάσαμε στα λουτρά της Θέρμης στο χώρο των 500 στρεμμάτων προκειμένου να προβάλουμε την ανάπτυξη του κάτι που δεν έγινε.

Συνεδριάσαμε  δύο φορές σε αίθουσα του ΟΣΕ σε Vip  αίθουσα και  τελευταία μας Συνεδρίαση για λόγους ιστορικούς ήτανε στα γραφεία του συλλόγου στην Ιβήριδος  9  και αυτό το αποφεύγαμε στα γραφεία του συλλόγου μας διότι ο χώρος είναι μικρός

Αυτά είναι τα μερικά θέματα που έχουν γίνει το 2022 και  Ελπίδα μας είναι ότι το 2023 αν (ζούμε βέβαια) να είναι καλύτερο από αυτό του 2022

Αυτά τα λίγα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όταν  παρών στις συνεδριάσεις και με  έξοδα δικά μας γιατί ποτέ δεν πήραμε καμιά δεκάρα από κανέναν φορέα και αυτό οφείλεται, βέβαια όπως μας  ενημερώνουν διάφοροι  Υπουργοί και δήμαρχοι με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπέρ-ταμείο που δεν επιτρέπει στα Υπουργεία να χρηματοδοτούν συλλόγους αλλά εφόσον μόνο κάνουν κάποια εκδήλωση.

Επισκεφθήκαμε τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής μία αντιπροσωπεία του συλλόγου και κάναμε και προτάσεις σχετικά με την προβολή στους δρόμους των λουτροπόλεων από πλευράς σημάτων κλπ, τα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης όπου αυτά είναι κλειστά και που ξοδεύτηκαν 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα.

Επισκεφθήκαμε το παράρτημα στα Ριζώματα του Δήμου Τρικαίων με το Γραμματέα μας Νίκο Κωτσόπουλο και ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης επισκέφθηκε βουλγαρικές ιαματικές πήγες προκειμένου να έχουμε μία άποψη το τι συμβαίνει και στη γειτονιά μας.

Πήραμε θέση σχετικά με τα Λουτρά Σιδηροκάστρου που χαθήκαν δυο συνάνθρωποι μας μέσα στα λουτρά

Επίσης στην τελευταία μας συνεδρίαση  αποφασίσαμε  να κάνουμε τη χρονιάτικη  δική μας εκδήλωση το 2023 στις 10:00 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή στο Πλανητάρια θέρμης NOESI και είστε καλεσμένοι όλοι με  μία προσφορά εδώ και χρόνια των αδελφών Κομπατσιάρη Α.Ε. στη μνήμη του Αντώνη Γούλα που μας έφυγε εδώ και δύο χρόνια από τη ζωή.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ .

 

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm