Ξεσηκωμός στα Λουτρά για την εκμίσθωση των Ιαματικών Πηγών – Δύο παραιτήσεις από το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ

0

Ξεσηκωμός στα Λουτρά για την εκμίσθωση των Ιαματικών Πηγών – Δύο παραιτήσεις από το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ

Να ενημερωθούν και να εισακουστούν οι προβληματισμοί και οι προτάσεις των κατοίκων της περιοχής ζητά το συμβούλιο της Κοινότητας Λουτρού, από τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη και το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ, που χωρίς κανένα διάλογο όχι μόνο με την τοπική κοινωνία, αλλά ούτε καν με το δημοτικό συμβούλιο, προκήρυξαν διαγωνισμό για την εκμίσθωση των ιαματικών λουτρών, από τον οποίο προέκυψε ένας προσωρινός ανάδοχος

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που ζητούν ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, η οποία, σε μία ακόμη επίδειξη αλαζονείας και αντιδημοκρατικότητας, αποφάσισε να παραχωρήσει σε ιδιώτη ένα σημαντικό κεφάλαιο της δημοτικής μας περιουσίας, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με καμία πλευρά.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας, από τον πρόεδρο Χρήστο Μιχαηλίδη αναφέρθηκε πως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τη δημοπρασία από την ΤΙΕΔΑ προς την κοινότητα  και τους κατοίκους του χωριού. Όπως τόνισε, «οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης είναι γνωστές από την αρχαιότητα  για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και όσο λειτουργούσαν (αρκετές δεκαετίες) ήταν το σήμα κατατεθέν της περιοχής και προσέλκυαν χιλιάδες κόσμο τόσο από την περιοχή μας αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα».

Το συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε τελικώς ομόφωνα να ζητήσει επίσημα ενημέρωση από το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ και να εισηγηθεί  τους παρακάτω όρους με σκοπό να συμπεριληφθούν στο κείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο της εκμίσθωσης των Ιαματικών Πηγών Τραϊανούπολης:

1.Πλην του εξειδικευμένου προσωπικού όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα προσληφθούν από τον ανάδοχο να είναι κατά σειρά προτεραιότητας κάτοικοι από την Κοινότητα Λουτρού , κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης και τέλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

2.Κατά την περίοδο της ανακαίνισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων να προτιμηθούν συνεργεία και επαγγελματίες κατά σειρά προτεραιότητας από την περιοχή της Κοινότητας Λουτρού της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης και τέλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Καϊσας κερνάει, Ζαμπούκης πίνει…

3.Οι μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Λουτρού να έχουν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στην χρήση του Ιαματικού νερού (Ποσι-θεραπεία- Υδροθεραπεία) και 50% έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους της Δ.Ε. Τραϊανούπολης.

4. Την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση στις 12 Μαΐου έκαστου έτους (παραμονή της εορτής Αγίας Γλυκερίας) του προαυλίου χώρου στην Κοινότητα Λουτρού ή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού για Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΤΙΕΔΑ κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο να παρευρίσκονται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρού κ. Μιχαηλίδης Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος και ο Σύμβουλος κ. Νώτης Κωνσταντίνος.

Από την πλευρά της, η ΤΙΕΔΑ αφού ενέκρινε το πρακτικό της εκμίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών στην εταιρεία TSAXD O.E.  με ποσό εκμίσθωσης 4.200 ευρώ το μήνα, σε απόφασή της αναφέρει ότι προσκαλεί τον προσωρινό πλειοδότη να προσκομίσει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης ώστε να υπογραφεί η σύμβαση. Παράλληλα, σημειώνεται στην ίδια απόφαση ότι σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο και έπειτα από την εξέταση φακέλου του προσωρινού πλειοδότη θα συζητηθούν οι όροι του συμφωνητικού σύμφωνα και με τα αιτήματα της κοινότητας του Λουτρού. Δηλαδή, αφού θα έχει γίνει όλη η διαγωνιστική διαδικασία, αφού θα έχουν πέσει οι πρώτες υπογραφές, η ΤΙΕΔΑ, θα καταδεχθεί να συζητήσει για τη συμφωνία με την Κοινότητα Λουτρού εκ των υστέρων και προφανώς για τα μάτια του κόσμου…!

Επιπλέον το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ ενέκρινε μετά από σχετικό αίτημα τις παραιτήσεις των Στέλιου Βραχιόλογλου και Δημήτρη Μερκούρη από μέλη της ΤΙΕΔΑ,  για ηθικούς και πολιτικούς λόγους, όπως αναφέρεται. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να ορίσει νέα τακτικά μέλη στο ΔΣ της εταιρείας (όταν με το καλό συνεδριάσει…)