ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14/9/2022

Προς το Υπουργείο τουρισμού αρμόδιο γραφείο περιβαλλοντικών μελετών.
ΘΕΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Όπως γνωρίζετε τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας είναι κλειστά εδώ και αρκετά χρόνια.

Εδώ και τρία περίπου χρόνια με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας έγινε προκήρυξη και υπάρχει ανάδοχος για την ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης,

Πολλές φορές σαν Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος κάναμε παρεμβάσεις σχετικά με τη μελέτη που υπάρχει από τους αφοι  Χαρακίδη να περπατήσει αυτή η ιστορία.

Ζητήσαμε να ενημερωθούμε τι γίνεται με αυτήν την επένδυση διότι όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται για την λουτρόπολη που είναι θεόκλειστη  και πήραμε από τον ανάδοχο  την απάντηση ότι υπάρχει η μελέτη η οποία  στάλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Υπουργείο Τουρισμού και περιμένουνε από  την απάντηση.

Θα θέλαμε για μία φορά ακόμα από την αρμόδια υπηρεσία όσο είναι δυνατόν συντόμευση αυτής Της  έγκρισης  προκειμένου να αρχίσουν τα έργα για μία ιστορική Λουτρόπολη που θα δώσει ανάπτυξη σε ολόκληρης περιοχής

Ο κόσμος κάθε  μας ενημερώνει  και διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση.

Δεν ξέρουμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας αν αυτή την επιστολή την απευθύνουμε στην αρμόδια υπηρεσία κι αν πράγματι ο φάκελος είναι εκεί.
Δεν ζητούμε( απάντηση)  γιατί αυτό  καταντήσει είδος πολυτέλεια από τα διάφορα Υπουργεία,  αυτό που θέλουμε είναι  τη συντόμευση αυτής της έγκρισης  της παραπάνω  μελέτης.

Ελπίζουμε ότι όλοι οι υπάλληλοι αυτής της υπηρεσίας θα δώσουνε ότι είναι δυνατόν   για να μπορέσει αυτή η ιστορική Λουτρόπολη να βρει το δρόμο της προκειμένου  να γίνει η παραπάνω ανάπτυξη μιας και από το Υπουργείο Εσωτερικών και Μακεδονίας Θράκης υπάρχει πρώτη έγκριση χρηματοδότησης με ένα ποσό περίπου των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αν το επιθυμεί  θα περιμένουμε μία απάντηση.

Φιλικά για το Δ.Σ.. του συλλόγου

Ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης

Ο Β, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος μελετών του συλλόγου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Γεράσιμος Κιφοκέρης

Υ.Γ.  Κοινοποιείται μέσα ενημέρωσης