ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

0

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COManestis_anastasiadis@yahoo.gr

Θεσσαλονίκη 2310905164 -6948948426

Ενημερωτικό δελτίο τύπου
Σχετικά με την επίσκεψη στα λουτρά Αγίας Παρασκευής Κασσάνδρας Χαλκιδική

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας την αποτελούσαν  ο  πρόεδρος  Ανέστης Αναστασιάδης, ο  πρόεδρος  της επιτροπής τουρισμού Γεώργιος Παπαδήμας, ο  Γενικός  Γραμματέα Νίκος Κωτσόπουλος και το μέλος της επιτροπής προβολής και τουρισμού Νίκος Ματθαίου .

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της λουτρόπολης, ήρθε σε επαφή με το προσωπικό, ενώ  δυστυχώς δεν ήταν παρόντες ο πρόεδρος της λουτρόπολης και εκπρόσωποι του δήμου αν και είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψή μας.

Θέλουμε να τονίσουμε από αυτήν την επίσκεψη τα εξής:

1ονΔεν έχει ενημερωτικές πινακίδες προς  την  Λουτρόπολη παρά μόνο μία   πινακίδα όταν φτάνεις κοντά στα λουτρά και αυτό αφορά και  την Περιφέρεια και το δήμο.

Πρέπει να μπουν μερικές πινακίδες πριν την λουτρόπολη, τουλάχιστον στα 30 χιλιόμετρα, αν θέλουμε να προβάλλουμε τον θεραπευτικό τουρισμό.
2ΟΝΑυτό που εμφανίζει σήμερα, όχι οι λουτρικές εγκαταστάσεις  αλλά η κοινότητα της Αγίας Παρασκευής από πλευράς έργων υποδομής, είναι απαράδεκτο και αν θέλουμε να έχουμε μία Λουτρόπολη ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα πρέπει να έχουμε και γύρω από την Λουτρόπολη  εγκαταστάσεις σοβαρές και όχι τριτοκοσμικές

3ΟΝ  ΟΙ   εγκαταστάσεις της λουτρόπολης μπορούμε να πούμε ότι είναι άψογες σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα από πάσης πλευράς.

4ΟΝ . Η Λουτρόπολη είναι στην άκρη της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και συνδυάζει ιαματική πηγή και θάλασσα και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για το θεραπευτικό τουρισμό της Ελλάδας.

Από πλευράς προσωπικού διαπιστώσαμε ότι με τη σημερινή κατάσταση η λειτουργία  είναι κάπως καλή αλλά δεν ξέρουμε αν στο μέλλον θα υπάρχει γιατρός στη Λουτρόπολη αλλά και άλλο προσωπικό

Σκοπός της επίσκεψής μας είναι πάντα η ενημέρωση των προβλημάτων από πλευράς της διοίκησης   προς τον σύλλογο μας και ενημέρωση από πλευράς του συλλόγου για τα τρέχοντα θέματα πανελλαδικά  κάτι βέβαια που συχνά δεν ισχύει από τους διοικούντες.

Είναι εσκεμμένη τακτική  που την  αποδίδουμε και στο δήμο Κασσάνδρας αλλά και στους Αντιδημάρχους και πρόεδρο της Λουτρόπολης που φέρει την ευθύνη 100% ενώ είχε ενημερωθεί για αυτήν την επίσκεψη.

Μετά την επίσκεψη προσπαθήσαμε άμεσα να προβάλλουμε τα λουτρά στο site και από τον πρόεδρο αλλά  και από τον Γενικό Γραμματέα, έγινε τεράστια προβολή και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι διοικούντες την κάθε  λουτρόπολη.
Επειδή πολλές φορές επισκεφτήκαμε  Ευρωπαϊκές λουτροπόλεις,  εκείνο που είχα διαπιστώσειήταν και είναι η άψογη  συμπεριφορά σε αυτούς που επισκεπτόντουσαν  την  κάθε Λουτρόπολη κάτι που στην Ελλάδα δεν υπάρχει και αυτό θέλω να το τονίσω για μια ακόμη φορά .

Εάν κάποια κάποιος Δήμος δεν θέλει  μία επίσκεψη ενός πανελλαδικού κοινωνικού φορέα οφείλει από πριν  να ενημερώσει τον φορέα που θέλει να επισκεφτεί τη Λουτρόπολη

Δικό μας καθήκον σαν  πανελλήνιος  σύλλογος  ιαματικών πηγών και  λουτροπόλεων  Ελλάδας που αγωνιζόμαστε εδώ και 18 χρόνια για την προβολή και την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού μέσα και έξω από την Ελλάδα και με την  συνεργασία του ευρωπαϊκού συνδέσμου είναι να κάνουμε άψογα τη δουλειά μας, και την κάνουμε και μακάρι σε όλη την Ελλάδα να  υπάρχουνε και άλλοι  σύλλογοι.

Τέλος, θέλω να τονίσω σαν πρόεδρος του συλλόγου ότι εμείς θα  συνεχίσουμε τον αγώνα  όσο μπορούμε  και θα  κάνουμε τις παρατηρήσεις που πρέπει, προκειμένου να  προωθήσουμε το θεραπευτικό τουρισμό και την κάθε Λουτρόπολη για μια σωστή ανάπτυξη,  γιατί τα λουτρά δεν ανήκουν μόνο σε Δήμους η και σε ιδιώτες  αλλά σε όλο τον Ελληνικό λαό και αφορούνστην Υγεία,  την ανάπτυξη,  την καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως τον τουρισμό.

  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14/5/2022