Δελτίο Τύπου 21-07-2019

0
ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Δελτίο Τύπου 21-07-2019

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό και η εικόνα πολλών Ελληνικών λουτροπόλεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του πανελληνίου συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του πανελληνίου συλλόγου, την έναρξη λειτουργίας της ανανεωμένης ηλεκτρονικής σελίδας του πανελληνίου συλλόγου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. loutropoleis.com.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Αναστασιάδης, στη χορήγηση του λουτρικού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, για την λουτρική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου 2019, σημειώνοντάς ότι είναι το χαμηλό ποσό των 150 ευρώ που δίνεται στους ασφαλισμένους – δικαιούχους.

Στη συνέχεια το διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τις λουτροπόλεις των λουτρών Αμουδάρας του δήμου Άργους Ορεστικού, των λουτρών Λαγκάδα του δήμου Λαγκάδα και των λουτρών Κυλλήνης.

Εξέτασε, επίσης την κατάσταση των λουτρών του «Κόλπου του Γέρα» του δήμου Μυτιλήνης, των λουτρών της Λήμνου και τέλος των λουτρών Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, όπου αναλύθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη στην παραπάνω λουτρόπολη και ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή με αίτημα την συνάντηση των δύο πλευρών, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, επισκέψεις σε λουτροπόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα προκειμένου να διαπίστωση από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να αναζητήσει λύσεις.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση από τον νέο Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις απόψεις του Πανελλήνιου Συλλόγου σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών λουτροπόλεων και τις προτάσεις του για την ανάπτυξή τους.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@gmail.com