ΑΙΠΕΔ: Πλειοδότης για την Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων ο Όμιλος Μήτση με προσφορά 16,2 εκατ. ευρώ Ο Όμιλος Μήτση ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως ο πλειοδότης για την Ιαματική Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα με την συνολική προσφορά του να ανέρχεται στα 16,2 εκατ. ευρώ με το ποσό να διαμορφώνεται στο 1 εκατ. ευρώ εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα και 380 χιλιάδες ευρώ ετήσιο μίσθωμα για 40 έτη.

0

ΑΙΠΕΔ: Πλειοδότης για την Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων ο Όμιλος Μήτση με προσφορά 16,2 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος Μήτση ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως ο πλειοδότης για την Ιαματική Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα με την συνολική προσφορά του να ανέρχεται στα 16,2 εκατ. ευρώ με το ποσό να διαμορφώνεται στο 1 εκατ. ευρώ εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα και 380 χιλιάδες ευρώ ετήσιο μίσθωμα για 40 έτη.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που ξεκίνησε στα τέλη του  Ιουνίου του 2022 με την Κοινοπραξία ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC να δίνει τη μοναδική προσφορά και το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων να ζητά βελτιωμένη πρόταση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, στη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση της Βελτιωμένης Οικονομικής Προσφοράς που υπέβαλε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC, για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων» και ανακήρυξε ως Πλειοδότρια την ως άνω κοινοπραξία.

Η Βελτιωμένη Οικονομική Προσφορά που υπεβλήθη περιλαμβάνει Εφάπαξ Καταβλητέο Αντάλλαγμα ύψους 1.050.000 ευρώ και Ετήσιο Μίσθωμα 380.000 ευρώ. Το κοινοπρακτικό σχήμα θα αναλάβει μέσω της σύμβασης μίσθωσης να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Ειδικότερα, η μισθώτρια εταιρεία θα κληθεί να πραγματοποιήσει τις εξής επενδύσεις:

  • Την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», όπως επίσης του εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία. Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΕΣΧΑΔΑ χρήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, με στόχο την επαναλειτουργία και αξιοποίηση των ξενοδοχείων και του υδροθεραπευτηρίου.
  • Τη βελτίωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου (πάρκων) και πεζοδρόμων.
  • Τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, σε αντικατάσταση του προβλεπόμενου από το ισχύον εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1994 υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, ίδιου εμβαδού.
  • Τη διαμόρφωση περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου οδών ήπιας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Τη διατήρηση των λειτουργικών προδιαγραφών του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο υφιστάμενο επίπεδο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προδιαγραφών λειτουργίας ξενοδοχείων της κατηγορίας του, καθώς επίσης την ανακαίνιση και αξιοποίηση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης». Το ξενοδοχείο και το υδροθεραπευτήριο είναι εν λει
  • τουργία.

Η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις εντός τεσσάρων (4) ετών από την έκδοση της ΚΥΑ χωροθέτησης, ενώ η προθεσμία δύναται να παραταθεί για ένα (1) έτος κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 474.524 τμ, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το επίσης χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.