Τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια υποδέχθηκε ο
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στο περίπτερο του Δήμου στη Philoxenia
Με στρατηγικό στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προφίλ της πόλης και στον απόηχο της παγκόσμιας διάκρισης που επιτεύχθηκε με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκαν απόψε (12/11), παρουσία και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη, στο περίπτερο με το οποίο συμμετέχει ο Δήμος στη φετινή Philoxenia.
Εύσημα από Κικίλια για την παγκόσμια διάκριση της Θεσσαλονίκης
Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε εκτενή αναφορά στη σημαντική επιτυχία που κατακτήθηκε με την αναγνώριση της Θεσσαλονίκης από την Unesco ως γαστρονομικού προορισμού.
“Εκφράζω τα συγχαρητήριά μας από όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού σε μια πολύ όμορφη πόλη, που έχει έναν πολύ δραστήριο Δήμαρχο και Δήμο, και όλοι μαζί καταφέρατε μια πολύ ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη διάκριση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και γεύσεων, είναι μια πόλη που αξίζει να την επισκέπτονται όλοι.
Κ. Ζέρβας: Παράσημο για τη Θεσσαλονίκη η διάκριση από την Unesco
“Παράσημο για τη Θεσσαλονίκη” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας το λογότυπο της Unesco που θα συνοδεύει πια την πόλη σε κάθε δραστηριότητά της και σε κάθε τουριστική έκθεση σε Ελλάδα και εξωτερικό.
“Η πόλη μας αναδεικνύεται σε γαστρονομική πρωτεύουσα, πλέον και με τη σφραγίδα της Unesco. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, για ακόμη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που ισχυροποιεί τη θέση της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια τουριστική αγορά”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι “χρειάζεται πολλή δουλειά με ενωμένες δυνάμεις, ώστε όλοι μαζί να προωθήσουμε την πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, αναφέρθηκε και στους ευρύτερους στόχους του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα του τουρισμού, προσδιορίζοντάς τους στο τετράπτυχο “ανάπτυξη τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο – αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη – άνοιγμα της πόλης σε νέες αγορές – προσέλκυση νέων επενδυτών”.