gototopgototop

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό Υλικό
"Τα νέα της Τούμπας"
Ιστορικό Συλλόγου
Διοικητική Διάρθρωση
Πρακτικά Συνεδριάσεων
Downloads
 
 

Εφημερίδα ΝΕΑ της Τούμπας

 

κλικ εδώ

 

Τελευταία νέα της ιστοσελίδας του Συλλόγου
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 19:06

Θεσσαλονίκη 26/09/2017

Προς δήμο Βόλβης

Γραφείο δημάρχου κ. Διαμαντή Λιάμα

Κύριε δήμαρχε,

Μετά την ορκωμοσία σας στην θέση του δημάρχου Βόλβης με επιστολή μας στις 25 Αυγούστου 2014 σας θυμίσαμε την υπόσχεση που δώσατε προεκλογικά για την νέα λουτρόπολη της Απολλωνίας.

Σημειώνουμε ότι η νέα λουτρόπολη παρότι στοίχισε στο ελληνικό κράτος και την Ε.Ε. πάνω από 24 εκ ευρώ δεν έχει αξιοποιηθεί προς όφελος της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόσφατα επισκεφτήκαμε για πολλοστή φορά την νέα λουτρόπολη με καλεσμένο τον βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Μάρδα, προκειμένου να αναδείξουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Κατά την συνάντηση πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ δήμου και Τράπεζας Πειραιώς και ότι πλέον η νέα λουτρόπολη ανήκει στην πλήρη κυριότητα του δήμου Βόλβης.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να μας ενημερώσετε για την ακριβή νομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νέα λουτρόπολη, καθώς και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα εκφράζουμε τη βούληση μας να συνδράμουμε το δήμο και να παλέψουμε από κοινού για αυτό το μεγάλο έργο, που αν λειτουργήσει θα δώσει νέα πνοή στο θεραπευτικό τουρισμό της περιοχής και σε όλο το δήμο.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης Αχιλλέας Μεταλούλης

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 19:29
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ 22 3 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 11:21

ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΡΕΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .Μ.Μ.Ε.

Σκέψεις και απόψεις του επιστημονικού μας συνεργάτη που εργάστηκε επί 30 χρόνια σε μονάδες ιαματικού τουρισμού ως γενικός διευθυντής

Οργή και αγανάκτηση αισθανόμαστε, όταν μαθαίνουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ακόμα και αυτό το φυσικό αγαθό το ιαματικό νερό έχουν βάλλει στον κατάλογο προς πώληση, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δυναστών μας

Οι ιαματικές πηγές είναι γνωστές για τις θεραπευτικές ιδιότητες από την αρχαία Ελλάδα. Αναφέρονται στις ιαματικές πηγές ο ιστορικός Ηρόδοτο τον Ιπποκράτη, που θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης και πατέρας της υδροθεραπείας, όμως και πολλοί γιατροί ασχολήθηκαν με την υδροθεραπεία και την Ιαματική Λουτροθεραπεία όπως ο Ηρόφιλος, ο Ερασίστρατος , ο Ασκληπιάδης , Αγάθινος, ο Γαληνός , ο Ορειβάσιος , ο Παύλος ο Αιγινήτης κ.α.

Η Ιαματική Λουτροθεραπεία βρίσκει ευρύτερη εφαρμογή τους δύο τελευταίους αιώνες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ( Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία , Ιταλία , Ουγγαρία ,Τσεχία, Σλοβακία)

Στην Ελλάδα οι χημικές αναλύσεις του νερού των πηγών άρχισαν να γίνονται από την εποχή του Καποδίστρια και του ΄Όθωνα (1830 – 1833).

Η αρχή στην οργάνωση των λουτροπόλεων έγινε στις αρχές του αιώνα μας. Το 1918 έγινε για πρώτη φορά ιδιαίτερη υπηρεσία ιαματικών πηγών στο τότε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το 1936 οι ιαματικές πηγές της χώρας μας μπήκαν στην αρμοδιότητα του τότε Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού .

Το 1945 περιήλθαν στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού και από το 1950 μέχρι σήμερα υπάγονται στις αρμοδιότητες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),

Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες σε φυσικές πηγές. Οι περισσότερες πηγές βρίσκονται στα νησιά, στην Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, ΄Ήπειρο και Θράκη.

Η λουτροθεραπεία πλέον σε όλη την Ευρώπη σε παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα κέντρα ιαματικής θεραπείας είναι προσβάσημα σε κάθε πολίτη αφού η συνολική δαπάνη για προγράμματα λουτροθεραπείας επιχορηγείτε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην Ελλάδα η κάλυψη της δαπάνης για λουτροθεραπεία από τα ασφαλιστικά ταμεία δυστυχώς τείνει να μηδενιστεί και η πρόσβαση των ατόμων κυρίως ηλικιωμένων που η λουτροθεραπεία είναι απαραίτητη για την υγεία τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Όλες αυτές τις λουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα τις επισκέπτονται για κούρα κυρίως άτομα με χαμηλά εισοδήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών

Δυστυχώς τα μόνα προγράμματα λουτροθεραπείας που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα μας καλύπτουν μέρος της δαπάνης και γίνονται από τα υπουργεία πρόνοιας και άμυνας για συγκεκριμένες λουτροπόλεις.

Το κόστος της λουτροθεραπείας σε όλα τα σύγχρονα κέντρα ευεξίας έγινε υπερβολικά υψηλό, χωρίς όμως την πρόβλεψη από το κράτος για την πρόσβαση των ατόμων που η λουτροθεραπεία είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση όλων των υποδομών με τις λουτροπηγές στο νομό Φθιώτιδας είναι απαράδεκτη και σε βάρος όλων των πολιτών που χρόνια τώρα κάνουν λουτροθεραπεία σε αυτές τις πηγές

Είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε επένδυση στο όνομα του ιαματικού τουρισμού στόχο έχει μόνον το κέρδος.

Η πρόσβαση σε σύγχρονες μονάδες ιαματικού τουρισμού γίνεται μόνο από υψηλού βιοτικού επιπέδου επισκέπτες και άρα απαγορευτική για αυτούς που 10ετίες τώρα έκαναν χρήση των ιαματικών υδάτων.

Η κυβέρνηση με λίγα λόγια θα απαγορεύσει σε όλους τους ντόπιους και μη πολίτες να κάνουν λουτροθεραπεία στην Φθιώτιδα

Σε αυτή την απόφαση του ΤΑΥΠΕΔ πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί πριν το κράτος καταφέρει να επιδοτεί χωρίς περιορισμούς την λουτροθεραπεία σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Ηλίας Σαχπατζίδης

Επιστημονικός συνεργάτης του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας πράων μέλος του Δ.Σ.

Σιδηρόκαστρο 22.3.2017

 


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 11:26
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς ΤΑΙΠΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:45

Θεσσαλονίκη 20-03-2017

Προς ΤΑΙΠΕΔ

Κοινοποίηση: Υπουργείο Τουρισμού

 

Κύριε Πρόεδρε

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την αξιοποίηση έξι (6) λουτροπόλεων, και ειδικότερα των λουτροπόλεων Καμένων Βούρλων, Αιδηψού, Πλατύστομου, Υπάτης και Κύθνου.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην συνεδρίαση του στις 16-3-2017 συζήτησε το θέμα σχετικά με την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ για τις παραπάνω λουτροπόλεις και ευρύτερα το ζήτημα της ανάπτυξης του θεραπευτικού μας τουρισμού και τον τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης των παραπάνω λουτροπόλεων.

Το Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου μετά από ώρες συζήτησης και μεγάλο προβληματισμό κατέληξε στα εξής:

1ον Κρίνουμε κατ αρχήν ως θετική την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ για την ΑΞΙΟΠΟΙΉΣΗ όλων των λουτροπόλεων που έχει στη δικαιοδοσία του.

2ον Οι λουτροπόλεις είναι χώροι ίασης των πολιτών και η ανάπτυξη τους θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την υγεία των πολιτών και τα χαρακτηριστικά ίασης της κάθε λουτρόπολης, όπως αυτά αναγνωρίζονται μέσα από της σχετική διαδικασία που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.

3ον Να διασφαλίζεται η πρόσβαση στις λουτρικές εγκαταστάσεις, με χαμηλό κόστος, σε όλους τους πολίτες και να διαχωρίζεται σαφώς από την πρόσκληση ενδιαφέροντος, η λειτουργία των λουτρικών εγκαταστάσεων από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν σε κάθε λουτρόπολη, όπως π.χ. ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γήπεδα αθλοπαιδιών, χώροι καλλωπισμού και ομορφιάς κ.α.

Τέλος ζητούμε να έχουμε και εμείς ως πανελλαδικός φορέας ενημέρωση για τις εξελίξεις προκειμένου να μπορέσουμε να συμβάλουμε με τις δίκες μας προτάσεις στην ανάπτυξη του εθνικού αυτού πλούτου.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Ο Γενικός Γραμματέας

Αχιλλέας Μεταλούλης


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:54
 
ΦΕΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ / ΦΕΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 09:59

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΦΕΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 10:05
 
Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης - Κύριο Παναγιώτη Αβραμόπουλο PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 09:42

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Κύριο Παναγιώτη Αβραμόπουλο

Θεσσαλονίκη 23.2.2017

Κύριε Πρόεδρε

Επανερχόμαστε στο θέμα της παραχώρησης ενός κλειστού stand στην παραλία της πόλης μας, καθώς αυτά πλέον είναι περιουσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην προηγούμενη επιστολή μας για αυτό το θέμα, πήραμε ως απάντηση μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπου παραπέμπει το αίτημα μας στο γραφείο δημάρχου για τα περαιτέρω.

Δυστυχώς, κύριε πρόεδρε, μέχρι σήμερα απάντηση δεν πήραμε και επειδή πληροφορηθήκαμε ότι ενδέχεται ο δήμος ορισμένα από αυτά τα stand να τα βγάλει προς ενοικίαση, επανερχόμαστε στην πρόταση μας, καθώς υπάρχει πρόταση του κ. δημάρχου μερικά να δοθούν και σε φορείς της πόλης για κοινωφελείς χρήσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεως Ελλάδας εδώ και 13 χρόνια με πολλές δυσκολίες και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από κάποιο δημόσιο φορέα προβάλει τον θεραπευτικό μας τουρισμό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για αυτό το λόγο επανερχόμαστε στην πρόταση μας για την παραχώρηση ενός stand στην παράλια για την συνεχή προβολή από αυτόν τον χώρο του θεραπευτικού μας τουρισμού. Στο χώρο θα διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις και συναντήσεις του συλλόγου μας, κάτι το οποίο θα στηρίξει την δουλειά που κάνει ο σύλλογος μας σε πανελλαδικό και τώρα ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέλουμε να τονίσουμε κύριε Πρόεδρε ότι η παραχώρηση θα είναι εντελώς δωρεών από πλευράς του δήμου προς τον σύλλογο μας.

Μην ξεχνάτε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης το 1983 ίδρυσε τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Επίσης, ότι τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας τον ιδρύσαν πολίτες αυτής της πόλης και με συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, με επικεφαλή τον πρώην Αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης, και ιδρυτή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Ανέστη Αναστασιάδη.

Καθώς, και ότι το 1995 με τη συμμέτοχη του κ. Αναστασιάδη και άλλων Ευρωπαϊκών λουτροπόλεων ιδρύθηκε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος SPA με έδρα τις Βρυξέλες, όπου για 4 χρόνια ήταν αντιπρόεδρος αυτού του Ευρωπαϊκού φορέα.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Ο Αντιπρόεδρος

Αχιλλέας Μεταλούλης

Ο Γραμματέας

Γεώργιος Πλαγάκος

 

Υ.Γ. Κοινοποιείτε στο γραφείο Δημάρχου.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 09:50
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Today: Οκτ 15, 2018