gototopgototop

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό Υλικό
"Τα νέα της Τούμπας"
Ιστορικό Συλλόγου
Διοικητική Διάρθρωση
Πρακτικά Συνεδριάσεων
Downloads
 
 

Εφημερίδα ΝΕΑ της Τούμπας

 

κλικ εδώ

 

Τελευταία νέα της ιστοσελίδας του Συλλόγου
Πρακτικό Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας 14.7.2016 ημέρα Πέμπτη στα γραφεία του συλλόγου ιβήριδος 9 στην Θεσσαλονίκη 8-11 μμ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 06:45

800x600

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

Πρακτικό Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας 14.7.2016 ημέρα Πέμπτη στα γραφεία του συλλόγου ιβήριδος 9 στην Θεσσαλονίκη 8-11 μμ

O πρόεδρος Ανεστης Αναστασιάδης αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία μελλών του Δ.Σ. εφόσον από τα 11 μέλη ήταν παρών 1ον Αναστασιαδης Ανέστης- Αχιλλέας Μεταλούλης, Νίκος Ματθαίου, Μπαντής Βασίλειος, Μάκης Κυφοκέρης, Ανέστης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της Ε.Ε.Γιασκουλιδης Χρηστός .

Απόντες Μητσιάλης, Όχονος ,Πλαγάκος ,Σαμάνδης και Γούναρης

1ο θέμα ήταν αποτελέσματα της επίσκεψης στα λουτρά του ξενοδοχείου MIRAGGIO TERME στο Παλιούρι Χαλκιδικής .και 2ον θέμα αν πραγματοποιηθεί ημερίδα στο παραπάνω ξενοδοχείο .

Σχετικά με την επίσκεψη ήταν θετικά από τα παρόντα μέλη ως προς το μέρος της ανάπτυξης της νέας λουτρόπολης εκτός του προέδρου που είχε μερικής επιφύλαξης σχετικά με την λειτουργία των λουτρών για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Σχετικά με την ημερίδα τονίστηκε ότι θα περιμένουμε την απάντηση από την παραπάνω επιχείρηση και αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση

3ον θέμα επιστολή προς τον Δήμο για παραχώρηση STANT στην παραλία και εδώ εκφραστικέ άποψη όταν μας έρθει η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο μιας και πάρθηκε απόφαση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εκεί θα πάρουμε και την ανάλογη απόφαση αλλά και την θέση μας αν δεν μας το παραχωρήσουν

4ον θέμα ήταν η παρουσίαση από τον πρόεδρο η αναγνώριση ακόμη 5 Κύθνος κλπ λουτροπόλεων από την αρμόδια επιτροπή Τουρισμού και τονίστηκε ότι πρέπει να συνεχιστή αυτή η προσπάθεια και να αναγνωριστούν και οι υπόλοιπες λουτροπόλεις .

6ον Ενημερωτική επιστολή από τον ΟΓΑ για κοινωνικό τουρισμό και στις ιαματικές πηγές σχεδόν για 55.000 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα .

Ο πρόεδρος τόνισε ότι πολλές λουτροπόλεις διαμαριρονται μονό για τις 5 λούσεις που προτείνεται από πλευράς ΟΓΑ και αν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς και αντί για 5 λούσεις να δίνετε 15 λούσεις που θα πρέπει να κάνει ο κάθε λουόμενους. . Σχετική επιστολή προς τον ΟΓΑ για το παραπάνω θέμα .

7ον σχετικά με την πρόταση του Προέδρου για επίσκεψη στις λουτροπόλεις 1ον του δήμου Αβδήρων 2ον του δήμου Αλεξανδρούπολης και του δήμου Σαμοθράκης έγινε έντονη αντιπαράθεση από πλευράς Αντιπροέδρου σχετικά με τα έξοδα και από τον κύριο Μπαντή βασίλειο ότι αυτήν την εποχή είναι αδύνατον να ταξιδέψουμε σε αυτές τις λουτροπόλεις με έξοδα δικά μας που δεν υπάρχουν .

Το όλο θέμα αργότερα θα το συζητήσουμε μετά από έρευνα έξοδα κλπ και σε μια άλλη συνεδρίαση θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε ημερησία επίσκεψη κυρίως στα λουτρά Ποταμιάς του δήμου Αβδήρων .

 

Τέλος ο Πρόεδρος ζήτησε για το αν υπάρχει άλλο θέμα εκτός από την επιστολή προέδρου προς τον πρόεδρος του συνδέσμου και αυτό τονίστηκε θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση ..τέλος ομόφωνα το Δ,Σ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την νέα τραγωδία στην Νίκαια της Γαλλίας για ένα νέο κτύπημα με 80 νεκρούς και εκανοταδες τραυματίες τέλος συνεδρίασης μη υπάρχοντος άλλο θέμα

για τον δ.ς. το πρακτικό σύνταξε ο Πρόεδρος και ο ειδικός αγράμματες απουσία του Γενικού αγράμματες Αναστασιάδης Ανέστης και Μάκης Κυφοκερης

Υπογραφές μελών στην συνεδρίαση -------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:37
 
Άποψη του Πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη και συμπεράσματα από την επίσκεψη στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων με τη φιλοξενία του ξενοδοχείου Γαλήνη στις 28.5.2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 19:36

800x600

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Άποψη του Πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη και συμπεράσματα από την επίσκεψη στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων με τη φιλοξενία του ξενοδοχείου Γαλήνη στις 28.5.2016

Η πρώτη μου επίσκεψη σε αυτήν την λουτρόπολη ήταν το 1981 και στο ίδιο ξενοδοχείο, σαν Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια ημερίδα με ξένους επιστήμονες και αρκετούς δημάρχους που είχαν λουτρά στην επικράτειά τους. Το θέμα ήταν τα «λουτρά της Ελλάδας και αν πρέπει να τα αξιοποιήσουμε». Εκεί ιδρύσαμε το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Από αυτήν τη μικρή τουριστική πόλη, που ήταν μαζί με την Αιδηψό, η Μέκκα των Ιαματικών Πηγών στη χώρα μας, ξεκίνησαν όλα σχετικά με την ανάπτυξη του θεραπευτικού μας τουρισμού και μάλιστα σε όλες του τις μορφές.

Από το 1981 και μέχρι σήμερα με διάφορα αξιώματα επισκέφτηκα πολλές φορές τα λουτρά των Καμένων Βούρλων. Πρωταγωνιστής αυτής της πανελλήνιας προσπάθειας ήταν το Γνωστό συγκρότημα Γαλήνη που όλες σχεδόν οι φιλοξενίες γίνονταν εκεί....

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:37
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Μάιος 2016 20:36

800x600

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜHΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

28.5.2016

Θεσσαλονίκη 12/05/2016

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας να παραστούν σε τακτική συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28/5/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Galini στα Καμένα Βούρλα.

Πρόγραμμα της επίσκεψης

1. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Καμένα Βούρλα, το πρωί του Σαββάτου και ώρα 07:00 π.μ. Η διαδρομή είναι περίπου 400 χιλιόμετρα. Για τις στάσεις που μπορεί να γίνουν ενδιάμεσα, υπεύθυνος είναι ο Αντιπρόεδρος και γραφείο τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης.

2. Καθοδόν, στάση και επίσκεψη στα λουτρά Θερμοπυλών, περίπου στις 11:00 π.μ. Ξενάγηση κ.λπ.

3. Άφιξη στα Καμένα Βούρλα και στο ξενοδοχείο Galini γύρω στις 12:30. Τακτοποίησή μας στα δωμάτια και επικοινωνία – καλωσόρισμα από τον διευθυντή του ξενοδοχείου Ανδρέα Θεολόγου.

4. Πρόταση μας είναι, πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ., να γίνει από τον διευθυντή του ξενοδοχείου ξενάγηση στους χώρους των λουτρών με το ιαματικό νερό των Καμένων Βουρλών ξενοδόχοι, που είναι μια από τις πρώτες ιστορικές λουτροπόλεις πανελλαδικά. Η ώρα αυτής της περιήγησης είναι στις 02:00 – 04:00 μ.μ.

5. Πρώτη μας συνεδρίαση περίπου στις 05:00 μ.μ., με τα θέματα της ημερήσια διάταξης να έχουν ως εξής:

i. Ενημέρωση από τον διευθυντή του ξενοδοχείου για την λειτουργία και τυχόν προβλήματα της λουτρόπολης (αναγνώριση κ.λπ.), αλλά και πως βλέπει γενικά τον θεραπευτικό τουρισμό στην πατρίδα μας.

ii. Ενημέρωση από το προεδρείο για τις δραστηριότητες του συλλόγου μας, για τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουτροπόλεων που μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί (ΦΕΚ κ.λπ.) και θέση του Συλλόγου για το όλο θέμα.

6. Δείπνο στο ξενοδοχείο, 07:00 – 09:00 μ.μ.

7. Την Κυριακή πλέον, μετά το πρωινό και αν έχουμε χρόνο, θα κάνουμε νέα συνεδρίαση με θέματα: το έντυπο του συλλόγου και εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στις Θερμοπύλες και το ξενοδοχείο Galini

8. Αργότερα, και με την συνδρομή του Ανδρέα Θεολόγου, θα επισκεφτούμε τα λουτρά Κονιαβίτη που έχουν ήδη αναγνωριστεί, για να δούμε πώς λειτουργεί αυτή η λουτρική μονάδα. Η γνωριμία μας με αυτήν την λουτρόπολη θα είναι μια καλή εμπειρία για τον Σύλλογό μας.

9. Την Κυριακή το μεσημέρι δεν προβλέπεται στο «πακέτο» κάποιο γεύμα. Για φαγητό θα πάμε κάπου έξω ή μέσα στο ξενοδοχείο με χρέωση 15 € το άτομο.

10. Λήξη της επίσκεψής μας μετά το γεύμα και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη στις 04:00 μ.μ.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Galini και τον διευθυντή Ανδρέα Θεολόγου εκ των προτέρων για την φιλοξενία της αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας και τους ευχόμαστε καλές δουλειές.

Η προσφορά τους είναι τέσσερα (4) δίκλινα, και αν χρειαστούμε επιπλέον δωμάτια θα τα χρεωθούμε με μια καλή προσφορά προς το σύλλογο μας.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου μας

Ο πρόεδρος : Αναστασιάδης Ανέστης

Ο Γενικός Γραμματέας  : Πλαγάκος Γεώργιος

Ο Αντιπρόεδρος και γραφείο τύπου : Μεταλλούλης Αχιλλέας

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:37
 
ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Μάιος 2016 15:44

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

Αναλυτικά αναγνωρίσθηκαν ως ιαματικές :

Α) ο φυσικός πόρος "νερό πηγής Μπανιώτη – Χέλωβα Λυσιμαχίας, Ζωγοπούλου", που βρίσκεται στη περιοχή Χέλωβα – Λυσιμαχίας στον οικισμό Λυσιμαχία στο Δήμο Αγρινίου. (ΦΕΚ 1114/2016 τ. Β’)

B) o φυσικός πόρος "νερό πηγής Λουτρών Θερμών Νιγρίτας", που βρίσκεται στον οικισμό Θερμά Νιγρίτας στο Δήμο Βισαλτίας (ΦΕΚ 1114/2016 τ. Β’)

Γ) ο φυσικός πόρος "νερό γεώτρησης Δημαρχείου Μώλου", που βρίσκεται στη περιοχή Καμένων Βούρλων του Δήμου Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου (ΦΕΚ 1113/2016 τ. Β’)

Δ) ο φυσικός  πόρος "νερό από πηγάδι οικισμού Θερμών Καλύμνου", που βρίσκεται στην Κάλυμνο (ΦΕΚ 1113/2016 τ. Β’)

Ε) ο φυσικός πόρος  "νερό Λίμνης Βουλιαγμένης", που βρίσκεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης ΦΕΚ 1113/2016 τ. Β’

ΣΤ) ο φυσικός πόρος "νερό πηγής Λουτρών Γερανίου Καιάφα", που βρίσκεται στο Δήμο Ζαχάρως. (ΦΕΚ 1043/2016 τ. Β’)

Ζ) ο φυσικός πόρος "νερό πηγής Καλλυντικά Κονιαβίτη - Καμμένα Βούρλα", (ΦΕΚ 1134/2016 τ. Β’)

Η) ο φυσικός πόρος "νερό ιαματικών πηγών Λάκκου Αδάμαντα Μήλου". (ΦΕΚ 1131/2016 τ. Β’)

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:37
 
Προσκληση επίσκεψης στο Άγγιστρο, νερό Μπέλλες την 18-04-2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 18:42

800x600

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. και μέλη των επιτροπών να συμμετέχουν την ΠΕΜΠΤΗ 21η του Απρίλιου, σημαδιακή μέρα για την δημοκρατίας στην χώρα μας, να συμμετέχουν στην επίσκεψη στα λουτρά του δήμου Σιντικής, λουτρά Σιδηροκάστρου και Αγγίστρου, καθώς και στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού «Νερά Μπέλες» στο Άγκιστρο.

Σημείωση, η πρόσκληση είναι από τον επιχειρηματία και μέλος του Συλλόγου Παναγιώτη Άκογλαν, να επισκεφτούμε την μονάδα εμφιάλωσης νερού «Νερά Μπέλλες», στο Άγκιστρο Σερρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΑ

- Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου ώρα στις 9 το πρωί

- Άφιξη στο Σιδηρόκαστρο, ώρα 10:30 π.μ., και επίσκεψη στα λουτρά Σιδηροκάστρου Ενημέρωση από την διεύθυνση και αναχώρηση γύρω στις 12 για Άγκιστρο.

- Άφιξη στο Άγκιστρο, ώρα 12:30 μ.μ. και επίσκεψη στην βιομηχανική μονάδα «Νερά Μπέλλες». Ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιχείρησης Παναγιώτη Άκογλαν (ιστορικό επένδυσης –παραγωγή κλπ).

- Αμέσως μετά, γύρω στις 1.30 μ.μ., επίσκεψη στα λουτρά του Αγκίστρου ενημέρωση για τα τρέχοντα περιβλήματα της λουτρόπολης, την διαδικασία αναγνώρισης, κλπ

Γεύμα σε κοσμική ταβέρνα του Αγκίστρου, ώρα 2.30 μ.μ., πρόσφορα του Παναγιώτη Ακογκαν και με την συμμετοχή και του προσωπικού της βιομηχανίας.

Φεύγοντας να μην ξεχάσουμε να πάρουμε νερά γιατί είναι τα καλύτερα νερά της Ελλάδας, όπως λέει ο Παναγιώτης.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης Γεώργιος Πλαγάκος

Υ.Γ. Νερά Μπέλες
Το νερό μας βγαίνει από τα βουνά του Μπέλες και ειδικότερα από την περιοχή του Αγκίστρου. Η περιοχή είναι γνωστή από την περίοδο του Βυζαντίου το 980 μ.Χ. και φημίζεται για τις πηγές θερμών και κρύων νερών και ειδικότερα για τα χαμάμ.

Γεωγραφικά είμαστε στα σύνορα με την Βουλγαρία και σε απόσταση 500 μέτρων από αυτά.


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:37
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Today: Απρ 25, 2018