gototopgototop

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό Υλικό
"Τα νέα της Τούμπας"
Ιστορικό Συλλόγου
Διοικητική Διάρθρωση
Πρακτικά Συνεδριάσεων
Downloads
 
 

Εφημερίδα ΝΕΑ της Τούμπας

 

κλικ εδώ

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05.10.2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 09:39

ΠΡΟΣΟΧΗ Νέα αναβολή της συνεδρίασης για την Τρίτη 18.10.2011 στα γραφεία του Συλλόγου και ώρα 7.30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. σε τακτική του συνεδρίαση στα γραφεία του Συλλόγου στην Ιβηρίδος 9 και ημέρα Τέταρτη 5.10.2011 και ώρα 7.30 μ.μ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1ον Ενημέρωση από το προεδρείο για τα τρέχοντα θέματα κατά την διάρκεια των διακοπών και τις διάφορες εξελίξεις σχετικά με τις λουτροπόλεις και από το Υπουργείο Πολιτισμού .

2ον Τηλεφωνική πρόσκληση του δήμαρχου Παρανεστίου να επισκεφτούμε τον Δήμο και ίσως ξανά τα λουτρά μιας και υπάρχουν νέες εξελίξεις για την όλη κατάσταση.

3ον Νέα από τον Σύνδεσμο για προγράμματα και θέση του συλλόγου .

4ον Καμία απάντηση από τις Ρουμανικές λουτροπόλεις και 2η πρόταση του Γραμματέα Αχιλλέα Μεταλούλη να επισκεφτούμε τις λουτροπόλεις στην Προπόνηση και στην γύρω περιοχή.

5ον Πρόταση του προέδρου για εκλογή νέου προεδρείου στις εκλογές που πρέπει να κάνουμε και προτάσεις για πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν.

6ον Προτάσεις από τα μελή του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Σε περίπτωση που συμβεί κατι το έκτακτο η συνεδρίαση θα αναβληθεί ..


 

Προτάσεις προς το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας από τον Πρόεδρο Α. Αναστασιάδη.

Πέρασαν 3 χρόνια για την σημερινή διοίκηση του συλλόγου και εκείνο που νομικά χρειάζεται είναι η εκλογή νέας διοίκησης .

2ον Ένας απολογισμός θα ήταν καλός, αν μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάνει πάνω από 5 απολογισμούς σχετικά με την δραστηριότητα μας.

3ον Το μεγάλο πρόβλημα του συλλόγου δεν είναι η παλιά ή η νέα διοίκηση, αλλά αν τα μέλη που απαρτίζουν την διοίκηση μπορούν να προσφέρουν σε αυτό το μεγάλο θέμα που ξεκινήσαμε και που μπορεί να είναι η καλύτερη ανάπτυξη για την χώρα μας.

4ον Στα χρόνια που λειτουργεί ο σύλλογος μας, με τις τεράστιες οικονομικές αδυναμίες εκείνο που κατάφερε ήταν 1ον η τεράστια προβολή που έγινε από όλα τα μέσα ενημέρωσης και 2ον η καταξίωση αυτού του φορέα μέσα σε αυτόν τον χώρο πανελλαδικά, αλλά και ευρωπαϊκά αφού αρκετές εφημερίδες της Ευρώπης μας φιλοξένησαν.

5ον Αυτό που δεν καταφέραμε ήταν να μπορέσουμε να εχουμε μια άμεση επαφή με την κάθε κυβέρνηση πανω σε αυτό το θέμα. Η εντύπωσή μου είναι ότι το γεγονός αυτό ξεκινά από άλλους παράγοντες που δεν θέλησαν και δεν θέλουν αυτός ο φορέας να παίζει ρολό, κόντρα στα δικά τους συμφέροντα.

6ον Οι εκατοντάδες επισκέψεις σε διάφορες λουτροπόλεις με τις αντίστοιχες προτάσεις και παρατηρήσεις μας για κάθε λουτρόπολη ξεχωριστά, προβλημάτισε αλλά και βοήθησε αρκετούς από τους διοικούντες των λουτροπόλεων σχετικά με τον ανταγωνισμό τους με αποτέλεσμα την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν.

7ον Ο σύλλογος μας με όλες του τις αδυναμίες πάντα ήθελε να έχει μια άμεση επαφή με τους κρατούντες στις λουτροπόλεις, αλλά δεν τα κατάφερε τόσο καλά διότι πολλοί από αυτούς δεν θέλησαν να υποβαθμίσουν τον σύνδεσμο όπου λειτουργικά ανήκουν.

8ον Η Απόκτηση ενός αυτοκίνητου ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου μας σε καθημερινή βάση. Θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε πολύ περισσότερους φορείς, αλλά και λουτροπόλεις αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε γιατί απλά κόλλησε το όλο θέμα 1ον στην οδήγηση και 2ον στα οικονομικά του συλλόγου μας.

9ον Αν θελουμε από εδώ και στο εξης να συνεχίσουμε την δραστηριότητα του συλλόγου μας θα πρέπει στο νέο Δ.Σ. να υπάρχουν μέλη που θα έχουν χρόνο να κάνουμε αυτό το μέσον, εννοώ το αυτοκίνητο, λειτουργικό. Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε επαφές με όλους όσους ασχολούνται με τις λουτροπόλεις και με όλους αυτούς που στο έξης θα πρέπει να ασχοληθούν, επιμελητήρια, περιφέρεια κλπ.

10ον Θα πρότεινα στο νέο Δ.Σ. να μην είναι πλέον 9μελες, αλλά σύμφωνα και με το καταστατικό να είναι 7μελες και πιο λειτουργικό, αυτό δείχνει και η πείρα των τόσων ετών από την ίδρυση του.

11ον Ο σύλλογος μας χρειάζεται επιστημονικούς συνεργάτες και αν υπάρχουν να τους εντάξουμε σαν συνεργάτες αλλα να μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

12ον Αρκετές φορές πήραμε αποφασεις για επίσκεψη σε λουτρόπολης και άλλες δραστηριότητες, αλλά τα μελή του Δ.Σ. είναι τόσο δυσκίνητα που αυτές οι αποφάσεις ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και παραμένουν στα χαρτιά όπως π.χ. ημερίδα που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

13ον Ένα τεράστιο σφάλμα ήταν και είναι η μη συμμετοχή μας στις διάφορες κλαδικές εκθέσεις ή και στην Διεθνή Έκθεση με το απλό επιχείρημα ότι δεν έχουμε το κατάλληλο έντυπο υλικό για την διακίνηση μέσα στον χώρο.

14ον Θα πρότεινα να δούμε με μεγάλη προσοχή το πώς θα στελεχώσουμε το επόμενο Δ.Σ. 1ον σαν μελή του Δ.Σ. και 2ον αν υπάρχουν συνεργάτες, αλλά και το ποιο σοβαρό είναι να έχουμε κάποια πάγια έσοδα για τις λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου μας .

Αυτές είναι μερικές απλές προτάσεις και προβληματισμοί σχετικά με την δραστηριότητα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στα χρόνια που λειτουργεί ο σύλλογος μας ..

Αναστασιάδης Ανέστης

Πρόεδρος

Θεσσαλονίκη 8.10.2011

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 18:26