Αποχώρηση δήμου Θεσσαλονίκης από μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας με  έδρα Θεσσαλονίκη γραφεία Καλαμαριά

0

 Προς  Δήμο Θεσσαλονίκης  γραφείο Δημάρχου Ζέρβα Κώστα. 

Θέμα:  Αποχώρηση δήμου Θεσσαλονίκης από μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας με  έδρα Θεσσαλονίκη γραφεία Καλαμαριά . 

Κύριε Δήμαρχε  

Θέλουμε  να σας ενημερώσουμε  ότι αυτόν τον πανελλαδικό Σύνδεσμο Δήμων  Ιαματικών πηγών τον ίδρυσε το 1983 ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί   με ελάχιστους άλλους δήμους και τότε Κοινότητες που στην περιοχή τους είχαν ιαματικές πήγες   με στόχο το πέρασμα όλων των λουτροπόλεων από τον ΕΟΤ και τους ιδιώτες στην τοπική αυτοδιοίκηση .

 Ο Δήμος κύριε δήμαρχε συμμετέχει διότι είχε σε λειτουργιά τα Λουτρά της Θέρμης των 500 στρεμμάτων που εδώ και αρκετά χρόνια πλέων δεν λειτουργούν, αλλά ούτε υπάρχει και αναγνώριση  του Ιαματικού νερού από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού η και αν έχει ο δήμος καταθέσει τέτοιο φάκελο.

 Άρα μπαίνει ένα απλό ερώτημα αν ο δήμος δεν σκοπεύει να αναπτύξει την λουτρόπολη Θέρμη του δήμου Θεσσαλονίκης  είναι άδικο και άχρηστο να συμμετέχει στον παραπάνω οργανισμό και μάλιστα με πέντε αντιπροσώπους και αρκετά έξοδα με αυτήν του  συμμετοχή, όπως και δήμος θέρμης δεν πρέπει να συμμετέχει με τα νερά της Σουρωτής Α.Ε. όταν αυτή η μονάδα είναι πλέων είναι στα χεριά ιδιώτη Ιβάν Σαββίδης  .

 Άρα πρόταση του συλλόγου μας είναι να αποσυρθεί ο Δήμος από τον παραπάνω οργανισμός όπως και άλλη δήμοι που έχουν κλείσει τα λουτρά τους για διάφορους μέλλον οικονόμους λογούς . 

Να σας θυμίσω ότι στον  Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας  ο πρώτος πρόεδρος ήταν ο Αναστασιάδης Ανέστης , 2ΟΣ Ο Ζορπίδης Μιχάλης  και τελευταία και ο Γιάννης Μουτάρης .

 Ο δικός μας σύλλογος θέλουμε να σας ενημερώσουμε , έχει μια ιστορία 14 ετών με έδρα την Θεσσαλονίκη που  στόχο την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού μας Τουρισμού και που εδώ και χρόνια πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό του δήμου Θεσσαλονίκης αν ποτέ σκεφτεί να ανάπτυξη τα λουτρά της Θέρμης των  500 στρεμμάτων που είναι μια τεράστια περιουσία του Δήμου μας. 

Εμείς    κατά καιρούς κύριε δήμαρχε  έχουμε κάνει προτάσεις ανάπτυξης αυτής την περιουσίας όπως πρόσφατα την κατασκευή του Νοσοκομείου Παίδων  στον παραπάνω χώρο και όχι στον Φύλιρο  που σήμερα προτείνουν άλλοι φορείς , αλλά  και την μεταφορά νερού σε αγροτικές αναπτύξεις θερμοκήπια  στην περιοχή των λουτρών αλλά και παλαιότερε που είχαμε πρωτεΐνη  την μεταφορά της Έκθεσης στον παραπάνω χώρο κ.λπ 

Με εκτίμηση 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                Ο Γενικός Γραμματέας 

Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης               Μάκης Κιφοκέρης 

Θεσσαλονίκη 4.9.2019

 

Υ.Γ. Στα γραφεία του δήμου υπάρχει μελέτη ανάπτυξης της λουτρόπολης  Θέρμης.