Προτάσεις του συλλόγου σε όλες τις  ιαματικές πηγές στους Δήμους και στις Περιφέρειες για την προβολή και την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.WWW.LOYTROPOLEIS.COM THESSALONIKH

 anestis_anastasiadis@yahoo.gr

======================================================

Προτάσεις του συλλόγου σε όλες τις  ιαματικές πηγές στους Δήμους και στις Περιφέρειες για την προβολή και την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων
===============================================================

1ον Πρώτη πρόταση είναι κάθε χρόνο κάθε Ιαματική Πηγή να κάνει μία μαζική εκδήλωση με χορευτικά κλπ προκειμένου να προβάλει την ιαματική πηγή της περιοχής. Η εκδήλωση αυτή πάντα να γίνεται με τη συνεργασία αν είναι δυνατόν του δήμου και της περιφέρειας της περιοχής.

2ον Σε όλες τις Ιαματικές Πηγές, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, να υπάρχουν οι τρεις σημαίες σε εμφανές σημείο. Η ελληνική, η ευρωπαϊκή και η σημαία της λουτρόπολης είναι ό,τι καλύτερο για την προβολή της για κάθε  Ιαματική Πηγή. Και επίσης  να υπάρχει σε εμφανές σημείο η  αναγνώριση της ιαματικής πηγής.

3ον Άλλη πρόταση που την κάνουμε κάθε χρόνο κυρίως στις Περιφέρειες, είναι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες σε κεντρικούς δήμους ότι υπάρχει η  τάδε λουτρόπολη και  αυτό είναι κάτι αναγκαίο  που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και αφορά και τους τουρίστες που έρχονται από έξω.

4ον Η κάθε λουτρόπολη να έχει έντυπα σε όλα τα καταστήματα της περιοχής και να μοιράζονται σε περαστικούς ή και πελάτες είναι μία καλή προβολή και διαφήμιση.

5ον Άλλη πρόταση την οποία προτείνουμε εδώ και 20 χρόνια είναι σε κάθε λουτρόπολη  να υπάρχει Γιατρός και σωστό παραϊατρικό  προσωπικό.

6ον Επίσης άλλη πρόταση και την προτείναμε σε όλους έιναι όλα τα κοινωνικά προγράμματα από όλους τους φορείς να είναι η 15 λούσεις  για 15 μέρες και  το λουτρικό επίδομα να είναι 300€ το λιγότερο και αυτό κυρίως να αφορά τους συνταξιούχους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

7ΟΝ Ένα άλλο που δεν μας βοηθάει καθόλου είναι ο ιατροί με ειδικότητες που θα πρέπει να στέλνουν τον κόσμο στις ιαματικές πηγές και δεν το κάνουνε αλλά προτείνουν  περισσότερο στους ασθενείς να πάνε για φυσιοθεραπεία παρά για λουτροθεραπεία.

8ΟΝ Επίσης καλούμε τους διευθυντές των ελληνικών λουτροπόλεων και των προέδρων να καλούνε για λόγους γνωριμίας όλους τους μαζικούς συλλόγους να περνάνε από τις ιαματικές πηγές και να έχουν εκεί έναν κωδικό οικονομικό για τη φιλοξενία αυτών των παραγόντων είναι ό,τι καλύτερο για τη διαφήμιση της ιαματικής πηγής στην Ελλάδα.

9ΟΝ Τέλος καλούμε το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες, όπου αρκετές λουτροπόλεις για λόγους χρεοκοπίας έχουνε κλίσει, να βρούνε τρόπο  και να ανοίξουν αυτές οι ιαματικές πηγές διότι τα νοσοκομεία δεν κλείνουνε και οι ιαματικές πηγές δεν θα πρέπει να κλείνουνε. είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Π.Χ. λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης. Λουτρά Πλατύστομο δήμου Μακρακώμης. Τα λουτρά Σιδηροκάστρου. Τα Λουτρά Θερμοπυλών κλπ
Ελπίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις να βρούνε ανταπόκριση σε όλους τους παράγοντες που ασχολούνται με τον θεραπευτικό τουρισμό και όχι μόνο.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου                  Ο Γενικός Γραμματέας

 

    O Πρόεδρος                                  Νίκος Κωτσιόπουλος

 

Ανέστη Αναστασιάδη

SAIT  LOYTROPOLEIS.COM . 231090164 -6948948426