0

11ο Συνέδριο των Αγράφων της Πίνδου: «Ιαματικά νερά, Ιαματικός και Θρησκευτικός Τουρισμός»

Το Σάββατο 25 Μαΐου στην Δ.Ε. Ρεντίνας και την Κυριακή 26 Μαΐου στα Λουτρά Σμοκόβου, του Δήμου Σοφάδων.

Ο Δήμος Σοφάδων και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωρίων Καρδίτσας & Ευρυτανίας συνδιοργανώνουν το 11ο Συνέδριο των Αγράφων της Πίνδου και την 2η θεματική ενότητα: ‘‘Ιαματικά νερά, Ιαματικός και Θρησκευτικός Τουρισμός’’, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 6.00 μ.μ. στην Δ.Ε. Ρεντίνας και την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. στα Λουτρά Σμοκόβου, του Δήμου Σοφάδων.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου στη Ρεντίνα ξεκινάει, μετά την προσέλευση του κοινού, με την ξενάγηση στα Μουσεία και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και τους επίσημους χαιρετισμούς. Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των: Κρυσταλλία Μαντζανά, Αρχαιολόγο, Διεθύντρια ΕΦΑ Τρικάλων με θέμα: «Τα θρησκευτικά Μνημεία Ρεντίνας», π. Ευάγγελο Φεγγούλη, Πρωτοπρεσβύτερο, Θεολόγο, Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Χ. με θέμα: «Ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός», κ. Βασίλη Τσαντήλα, Πρόεδρο Ε.Α.Χ., π. Δήμαρχο με θέμα: «Η ίδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ρεντίνας και Αγράφων», κ. Μάγια Τσόκλη δημοσιογράφος, π. Ευρωβουλευτής με θέμα: «Η συμβουλή του τουρισμού στην τοπική οικονομία», από την πρόεδρο του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου,  και τέλος πρόεδρο ΑΧΕΠΑ Ν. Υόρκης, κ. Λάμπρο Λαμπράκο. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακή γιορτή, με χορούς και τραγούδια των Αγράφων.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στα Λουτρά Σμοκόβου, το συνέδριο θα ξεκινήσει με την περιήγηση στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Σμοκόβου και το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο Λουτροπηγής κ. Ι. Κατσαρό. Εισηγητές της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου θα είναι οι: κ. Δημοσθένης Κατσής, Δήμαρχος Σοφάδων, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπία Α.Ε. Ο.Τ.Α. με θέμα: «Ο σχεδιασμός αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών του Δήμου Σοφάδων», κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός Πρόεδρος Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρο Ακαδημίας Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής με θέμα: «Ιαματικός Τουρισμός: Ιαματική Ιατρική – Οικονομική Πρόοδος», κ. Αναστασίου Ιωάννης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας με θέμα: Ο ιαματικός τουρισμός ως πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλίας, εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την κ. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρο Ε.Ο.Τ., την κ. Όλγα Γκορτσή, Καθηγήτρια Γωοπονικών Σχολών Παν. Θεσσαλίας με θέμα Αγροτουρισμός.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ