Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ

0
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Κόκκινη Βραδιά στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Στις 19 Ιουλίου στο Μεταξοχώρι της Λάρισας, θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Κόκκινη Βραδιά.

Η Κόκκινη Βραδιά, περιλαμβάνει εκδηλώσεις ποικίλου χαρακτήρα, που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της ευεργετικής ιδιότητας των ιαματικών πηγών αλλά και την προβολή της γύρω περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, κάτοικοι και επισκέπτες θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές υπηρεσίες υγείας και ευεξίας. Εξάλλου, το ιαματικό κόκκινο νερό της περιοχής, χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Τα νεότερα χρόνια, από το 1905 σε ιατρικό συνέδριο του Παρισιού, οι συμμετέχοντες ιατροί τόνισαν ότι το εν λόγω ιαματικό νερό ενδείκνυται για την αναιμία, τις νευρικές παθήσεις, την ατονία, τη δυσπεψία, τις παθήσεις του εντέρου και του στομάχου, αλλά και για παθήσεις γυναικολογικής φύσεως, ενώ παράλληλα είναι εξόχως τονωτικό και πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, Θα πραγματοποιηθούν και μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά κυρίως σχήματα και χορωδίες.