ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ SPA

0

Σύνοδος Κορυφής Βιομηχανίας Τουρισμού Υγείας: Η πανδημία μας δίδαξε ένα μάθημα για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την προώθηση της πανευρωπαϊκής προσφοράς τουρισμού υγείας, επιπλέον σε περιόδους πανδημίας που θέτουν την υγεία στο επίκεντρό μας.

Δεκ 9,2021

Διάσκεψη κορυφής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό υγείας που φιλοξενείται από τον κ. Istvan Ujhelyi – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργανώνεται bei Health Tourism Industry και υποστηρίζεται από την European Spa Association και τη Σλοβενία ​​(χώρα εταίρος)

Στη συζήτηση συμμετείχαν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ενώσεων, αξιωματούχοι και ειδικοί στον τομέα του τουρισμού υγείας σχετικά με το θέμα της πρόληψης σε ευρωπαϊκούς προορισμούς υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε από την Elina Pendolovska και τον Thomas Secretan, τη ΓΔ Sante και τη ΓΔ Grow. Το κοινό με χαρά έλαβε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και τις τρέχουσες δραστηριότητες, τις ευκαιρίες συνεργασίας και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, για τη δομή των νέων προσφορών της ΕΕ.

Γνώμη #EuropeanSpas: χρειαζόμαστε εκκλήσεις από την Επιτροπή για παροχή πρόσθετων επιστημονικών ευκαιριών χρηματοδότησης, καθώς ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης μέσω προληπτικών μέτρων και χαμηλότερης κατανάλωσης φαρμακευτικών προϊόντων – αυτό θα βελτιώσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την ποιότητα της εργασίας.

Ο ομιλητής επεσήμανε ότι για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πρόληψης υγείας, λουτρών, καθώς και του ορεινού ιατρικού τουρισμού, απαιτούνται πρόσθετες επενδύσεις για τη βελτίωση της τουριστικής υποδομής και τη σημασία των ευρωπαϊκών θέρετρων για τον τουρισμό spa και ευεξίας.

Απαιτούνται νέες λύσεις και εναλλακτικές λύσεις στα εμβόλια για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και της ψυχικής υγείας των ατόμων που πάσχουν από Covid-19.

«Χρειαζόμαστε ευκαιρίες να επικεντρωθούμε στην πρόληψη και την παρακολούθηση των ασθενών με COVID-19 στα ευρωπαϊκά θέρετρα υγείας. Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας – στην ιατρική τεχνογνωσία σε βιώσιμα και πράσινα θέρετρα υγείας, στη δημιουργία μιας επωνυμίας για την ευρωπαϊκή υγεία προορισμούς.

 

Δηλώσεις από τον ομιλητή:

 

István Ujhelyi, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

«Η πανδημία μας δίδαξε ένα μάθημα για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Δεν πρόκειται μόνο για τεράστιες διαφορές και ανισότητες στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Ευρώπη, αλλά έχει φέρει νέες προκλήσεις, όπως το σύνδρομο μακράς διάρκειας μετά τον κορωνοϊό ή τις ασθένειες ψυχικής υγείας. Ωστόσο, ο τουρισμός υγείας μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη των πολιτών μας και τα φυσικά θεραπευτικά μέσα και τα ιατρικά ιαματικά λουτρά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς υγείας είναι αυτά που προσφέρουν το πιο βιώσιμο μοντέλο πρόληψης, δίνοντας έμφαση στο μοναδικό τουριστικό προϊόν της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, έφτασε η ώρα να συμφωνήσουμε για κοινές τουριστικές στρατηγικές, πολιτικές και πλαίσιο που θα μας οδηγούσαν επιτέλους να δημιουργήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού».

Eduardo Santander, Διευθύνων Σύμβουλος & Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την προώθηση της πανευρωπαϊκής προσφοράς τουρισμού υγείας, επιπλέον σε περιόδους πανδημίας που θέτουν την υγεία στο επίκεντρό μας. Όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση της εποχικότητας και στη διατήρηση των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών υγείας, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης την παράδοση και τον τρόπο ζωής στην Ευρώπη και παρέχει ένα πλαίσιο για περαιτέρω βιώσιμη και πιο διάσπαρτη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών και προορισμών».

Thierry Dubois, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Spas:

«Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Spas προσφέρουν προγράμματα Long Covid και ιατρικές μελέτες αποδεικνύουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των φυσικών θεραπειών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ευχόμαστε στην ιατρική έρευνα ουσιαστική υποστήριξη από προγράμματα της ΕΕ. Η χρήση της λουτροθεραπείας (ιατρική ιαματικών λουτρών) στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής υγείας, των ευρωπαϊκών θέρετρων υγείας και των ιαματικών πόλεων ως παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα πρέπει να αναγνωριστεί περισσότερο από τους εταίρους σε επίπεδο ΕΕ τόσο στην πολιτική υγείας όσο και στον τουριστικό κλάδο. Η ESPA είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τόσο εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο στρογγυλό τραπέζι όσο και τη Σλοβενία ​​ως χώρα εταίρο με εξαιρετικές υπηρεσίες στον τουρισμό υγείας».

Leila Krešić-Jurić, Διευθύνουσα Σύμβουλος HTI και διοργανώτρια Ευρωπαϊκών εκδηλώσεων Τουρισμού Υγείας:

«Για άλλη μια φορά, το HTI είναι περήφανο που συγκεντρώνει εξέχοντες φορείς του τουρισμού υγείας σε όλη την Ευρώπη και ενισχύει την