0

Πορτογαλία: Ιαματικά λουτρά για τους επιβιώσαντες από τον κορωνοϊό

Πορτογαλία: Ιαματικά λουτρά για τους επιβιώσαντες από τον κορωνοϊό

Νέες θεραπείες που θα βοηθήσουν στην ανάρρωση και την αποκατάσταση των ασθενών που επέζησαν του κορωνοϊού ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών της Πορτογαλίας (ATP), σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του συνδέσμου,  João Pinto Barbosa.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Wellnessbinar για την παρουσίαση του νέου brand Termas Porto e Norte de Portugal,ο κ. Barbosa δήλωσε ότι o πορτογαλικός σύνδεσμος ετοιμάζεται να επανεργοποιήσει όχι μόνο τα συνηθισμένα θεραπευτικά προγράμματα, αλλά και ένα σύνολο νέων θεραπειών για ασθενείς που επέζησαν από τον κορωνοϊό και υπέφεραν ή υποφέρουν από διάφορα συμπτώματα και κατάλοιπα της νόσου.

‘Ηδη, τα ιαματικά λουτρά της Πορτογαλίας προετοιμάζονται για τη μετά τον κορωνοϊό ζήτηση, δημιουργώντας νέες θεραπευτικές προτάσεις, οι οποίες σχεδιάζονται για να ανταποκρίνονται στην ανάρρωση και αποκατάσταση των ασθενών που επέζησαν από τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του προγράμματος ανέφερε ότι το Porto e Norte de Portugal έχει 21 ιαματικά λουτρά και ότι από αυτό το σύνολο υπάρχουν ήδη 14 με τη σφραγίδα ποιότητας του υπουργείου τουρισμού «Καθαρά και ασφαλή» , προκειμένου να υποδεχτούν τους πελάτες με την απαιτούμενη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το νέο brand Termas do Porto e Norte de Portugal επιδιώκει να προωθήσει τα ιαματικά λουτρά τόσο στις διαδικασίες θεραπειών, αλλά και στον τομέα της ευημερίας και του ελεύθερου χρόνου, ώστε να μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προϊόν προστιθέμενης αξίας, ευεργετώντας τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, την πολιτιστική κληρονομιά, τη φύση, τη γαστρονομία και τον οινοτουρισμό.