0

Προδιαγεγραμμένο Έγκλημα στο Ναυάγιο!

Γράφει ο Τζανέτος Πομόνης
Μηχανικός Η/Υ – Σύμβουλος Ανάπτυξης
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ζακύνθου

Βλέποντας το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση του Ναυαγίου, επιβεβαιωνόμαστε όσοι λέγαμε εδώ και μήνες πως συντελείται ένα έγκλημα, καθώς επιχειρείται ωμά η κλοπή της περιουσίας της Ζακύνθου!
Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου για να μη μείνει και καμιά αμφιβολία για το μεγάλο φαγοπότι που επιχειρείται να στηθεί στις πλάτες της Ζακύνθου

Παράγραφος 1.
Ανώνυμη Εταιρεία που θα εδρεύει σε δήμο εντός της περιφέρειας Αττικής!
– Και που αλλού θα ήταν η έδρα μιας εταιρείας που θα έχει σαν αποκλειστικό αντικείμενο τη Ζάκυνθο; Στην ίδια τη Ζάκυνθο; Αν είναι δυνατόν. Μόνο στην πρωτεύουσα ξέρουν από τέτοιες μπίζνες.
– Δε διευκρινίζεται σε ποιο Δήμο της Αττικής ακριβώς γιατί μάλλον δεν έχουν καταλήξει αν τη θέλουν στα βόρεια ή στα νότια προάστια!
– Αλήθεια, οι Ζακυνθινοί που θα είναι και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ θα πηγαίνουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ ή θα νοικιάζουν βανάκι;

Παράγραφος 3.
– Η εταιρεία δε θα διαχειρίζεται μόνο το ναυάγιο, αλλά μια τεράστια ακτή περίπου 4,5 χιλιομέτρων.
– Επίσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση του ίδιου του ναυαγίου (πλοίου), υπέρ της εταιρείας και ΟΧΙ υπέρ του Δημοσίου!

Παράγραφος 9.
Το μεγάλο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
– Η κατά τα άλλα κρατική εταιρεία θα έχει 1000 μετοχές! Αν την ήθελαν αποκλειστικά κρατική τότε θα την έφτιαχναν μόνο με 1 μετοχή.
– Ποιο πριν στο ίδιο νομοσχέδιο (άρθρα 7-14) συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας», όμως στο άρθρο 7 αναφέρεται ρητά πως «Η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εταιρία δεν μπορεί να είναι κατώτερη σε ποσοστό από το 50% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου πλέον μιας ακόμη μετοχής».
– Άραγε γιατί για την Ανώνυμη Εταιρεία «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.» δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη;

Παράγραφος 11.
7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας:
– Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού. Προφανώς θα έχει κάποιους υπόψη του που θα έχουν κι άλλες δουλειές στην Αθήνα και γι’ αυτό παίρνουν και την εταιρεία μαζί τους.
– Ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Έτσι σκέτο. Μπορεί να είναι από εδώ, μπορεί από πέρα, μπορεί από πάρα πέρα…
– Ένας εκπρόσωπος εκ των υφιστάμενων τοπικών συλλόγων ξενοδόχων με κριτήριο εντοπιότητας. Εδώ ξαφνικά μπαίνει και ένα κριτήριο εντοπιότητας. Γιατί άραγε; Και με δεδομένη την πολυδιάσπαση των συλλόγων της Ζακύνθου ποιος θα ορίσει αυτόν το εκπρόσωπο; Κάποιο ανώτερο όργανο; Και ποια θα ορίσουν άραγε;
Αν και βασικά τι δουλειά έχουν εδώ οι ξενοδόχοι; Από πότε έχουν αποκτήσει επίσημο λόγο στα κοινά της Ζακύνθου;
– Ένας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Ορθώς, γιατί ένα σωστό Επιμελητήριο εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες του νησιού.
– Καθώς και οι εκάστοτε πρόεδροι των όμορων Δημοτικών Κοινοτήτων Βολιμών και Αναφωνήτριας. Όπα. Γιατί κατευθείαν οι πρόεδροι και όχι αυτή τη φορά εκπρόσωποι των κοινοτήτων; Και που είναι οι Μαριές; Εκεί δεν υπάρχουν κάτοικοι και επαγγελματίες που ζουν από το Ναυάγιο;
Και βασικά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ;
Μήπως επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά λόγω της σύνθεσης του Δ.Σ. τον πέταξαν εκτός ανερυθρίαστα;

Και τέλος, Παράγραφος 13 και Παράγραφος 2.
Ποια κρατική εταιρεία και κουραφέξαλα;
-Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.
-Αναθέσεις, προμήθειες και αγορές χωρίς κανένα έλεγχο και καμία λογοδοσία.
-Κοινώς μαύρο χρήμα, εργασιακοί εκβιασμοί και πελατειακές σχέσεις!

Με τις υγείες μας!