Χριστίνα Μήτση: Το project Afandou,οι νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία πόλης και το project στον Πειραιά

0

Χριστίνα Μήτση: Το project Afandou,οι νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία πόλης και το project στον Πειραιά

«Στόχος μας η συνεχής ανάπτυξη του Ομίλου με εμβάθυνση των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου και αμοιβών», τονίζει η πρόεδρος του Ομίλου Μήτση

Για τα νέα επενδυτικά σχέδια του Ξενοδοχειακού Ομίλου «Mitsis Hotels», ύψους 500 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το «project Afandou», ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Μεσογείου, τη δημιουργία ξενοδοχείου στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά αλλά και την επέκταση του μοντέλου των Business Ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Ελλάδα μιλά σε συνέντευξή της στο iefimerida.gr η πρόεδρος του Ομίλου Χριστίνα Μήτση.

Μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, ο τουρισμός ανακάμπτει και «η Ελλάδα είναι ένα brand που αναπτύσσεται στην παγκόσμια αγορά», τονίζει η Χριστίνα Μήτση στο iefimerida.gr. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Όμιλος συνεχώς αναβαθμίζεται με όραμα και στόχο τη διαρκή βελτίωση της φιλοξενίας και των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας αλλά και την επέκταση της δραστηριότητας και εκτός Ελλάδος.

Ο Όμιλος Μήτση δρομολογεί επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη 5ετία, ανάμεσα σ’ αυτά και το «project Afandou», ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Μεσογείου. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού;

Το Project Afandou είναι ένα παράδειγμα ολιστικής ανάπτυξης, ήτοι σύνδεσης του ξενοδοχειακού κλάδου με άλλες τουριστικές δραστηριότητες όπως golf, marina, εμπορικό κέντρο, real estate και σύνδεσης με την τοπική οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο τόσον οι φορείς όσον και οι τεχνικοί σύμβουλοι και τα στελέχη μας είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Όμιλος Μήτση αναπτύσσεται και ένα από τα νέα project είναι η δημιουργία ενός ξενοδοχείου στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά. Μιλήστε μας για τη σημασία αυτής της επένδυσης; Γιατί επιλέξατε τον Πειραιά ως τόπο επένδυσης;

Η επιλογή έγινε με τη λογική της παρουσίας μας στις δύο βασικές πύλες εισόδου στη χώρα μας. Υπάρχει ήδη η παρουσία μας στο αεροδρόμιο Αθηνών με το ξενοδοχείο Sofitel ενώ με τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου εξασφαλίζεται η παρουσία μας στην από θαλάσσης είσοδο στη χώρα μας. Λήφθηκε φυσικά σοβαρά υπόψη μας η σημαντική, τα τελευταία χρόνια, προοπτική συνεχούς διεύρυνσης της διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων μέσω του λιμένα του Πειραιά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πληθώρας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Επίσης, στόχευση μας είναι η επέκταση σε νέα κατηγορία ξενοδοχείων πόλεως 4* (χαμηλότερου budget) για την εξυπηρέτηση business πελατών. Το μοντέλο αυτό των Business Ξενοδοχείων θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Μετά από δυο δύσκολα χρόνια λόγω πανδημίας, ο τουρισμός ανακάμπτει. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το μέλλον;

Η Ελλάδα είναι ένα brand που αναπτύσσεται στην παγκόσμια αγορά, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Είναι ένα brand που μπήκε και αναπτύσσεται σε μακρινές πολυπληθείς και υψηλού οικονομικού επιπέδου ηπείρους και έχει υπερκεράσει τα μέχρι πρότινος όρια επέκτασης του.

Θεωρείτε ότι περνάμε πλέον σε μια νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό; Ποιες κινήσεις θα πρέπει να γί

νουν από πλευράς πολιτείας;

Η Ανάπτυξη ακόμα περισσοτέρων Υποδομών στα αεροδρόμια η λειτουργία των οποίων παραμένει στην ευθύνη του κράτους. Επίσης η ανάγκη ασφάλειας στα λιμάνια και ιδιαίτερα στα λιμάνια προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων.
Δημιουργία σύγχρονων οδικών αξόνων με στόχο τη συντόμευση του χρόνου των διαδρομών αλλά και την ασφαλέστερη μετακίνηση και μείωση των ατυχημάτων. Συναφές με το εν λόγω θέμα και αυτό των καλύτερων Αεροπορικών και θαλάσσιων συγκοινωνιών με ανάλογη έμφαση στις εντός των μεγάλων πόλεων συγκοινωνίες.
Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στις δομές υγείας με πρόβλεψη αλλά και δυνατότητα παροχής όλων των μορφών υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Σήμερα, η έλλειψη που υπάρχει αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα επισκέψεως για άτομα μεγάλων ηλικιών και για άτομα που κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έχουν την ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης για ειδικές μορφές ασθενειών που χρήζουν περιοδικών ανά διήμερο θεραπειών.

Οι πελάτες μας ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το θέμα της ασφάλειας και προστασίας στον τόπο διακοπών τους. Κάτι που επιβάλλει τη σημαντική βελτίωση της αστυνόμευσης στους τουριστικούς προορισμούς. Επιτακτική είναι η ανάγκη ύπαρξης και Δημοτικής αστυνομίας κατά τόπους, κάτι που θα έχει ευεργετικές συνέπειες σε θέματα αποφυγής των κάθε μορφής επιχειρηματικών αυθαιρεσιών, τη καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, σωστή στάθμευση τους και την καθαριότητα των πόλεων.

Επιτακτική από αρμόδιους του τουρισμού, είναι επίσης η ανάγκη για την εκ βάθρων αναθεώρηση της τουριστικής εκπαίδευσης. Απαιτείται η αναβάθμιση της σημερινής εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακού επιπέδου με διατήρηση και βελτίωση των κατωτέρω επιπέδων εκπαίδευσης.

Ίσως ηχεί παράξενα η πρόταση μου αλλά με την παρουσιαζόμενη στενότητα υπάρχει ανάγκη για προσέλκυση προσωπικού από ξένες χώρες και κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού.

Με βάση την υπάρχουσα εμπειρία επιβάλλεται η ενίσχυση του κλάδου των αερομεταφορών (χαμηλού και μεσαίου κόστους) σε περισσότερους προορισμούς. Επιβάλλεται επίσης καλύτερη οργάνωση και ιδιαίτερη εντατικοποίηση της προώθησης του τουρισμού μας σε νέες αγορές (Κίνα, Μέση Ανατολή, Ινδία).

Ένα από τα βασικά θέματα που πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία, σε συνεργασία και ανάληψη ευθύνης από τον κλάδο του τουρισμού είναι ανάπτυξη συνδεδεμένων κλάδων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα. Είναι μείζονος σημασίας θέμα ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε και την ανασφάλεια επισιτιστικής επάρκειας.

Ποιο είναι το όραμα σας σε επιχειρηματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο;

Η στόχευση είναι η συνεχής ανάπτυξη του Ομίλου με εμβάθυνση των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου και αμοιβών. Επίσης, στους στόχους μας είναι η επέκταση της δραστηριότητας και εκτός Ελλάδος.

Σε προσωπικό επίπεδο βλέπω τη συνέχεια του πατέρα μου Κώστα στο πρόσωπο της μητέρας μου Τζένης και του αδερφού μου Σταύρου. Δεν παραβλέπω τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η μητέρα μου στις μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες του, κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Αυτή, με αφοσίωση και αγάπη, υπήρξε το στήριγμα του πατέρα μου αλλά και του αδερφού μου που συνεχίζει επάξια την παράδοση της οικογένειας, βάζοντας διαρκώς υψηλότερα τον πήχη. Αισθάνομαι τυχερή που παράλληλα με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες απέκτησα τρία υπέροχα παιδιά, τα οποία με αντιπροσωπεύουν επάξια στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση τα όνειρά μου δεν θα μπορούσα να τα υλοποιήσω αν δεν είχα κοντά μου καλούς φίλους και συνεργάτες.

Πηγή iefimerida.gr