ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

0

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Οι Αμερικάνοι και κυρίως οι Νατοϊκοί παρέδωσαν ξανά στους Ταλιμπάν την εξουσία στο Αφγανιστάν.
Ασφαλώς είχαν δικαίωμα οι άνθρωποι να παλεύουν για την δικιά τους χώρα αλλά με το απλό που θα μπορούσαν  να κάνουν οι Αμερικανοί φεύγοντας ήταν τουλάχιστον να συμφωνήσουν για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα
Το BBC σήμερα έδειξε σκηνές όπου διαμαρτύρονται οι γυναίκες ότι δεν τους επιτρέπουν να πάνε ούτε στο Λύκειο αλλά στα Πανεπιστήμια και να φοράνε τα γνωστά μαύρα ρούχα για να μην φαίνονται τα πρόσωπα τους.
Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν αναγνώρισε τη σημερινή κατάσταση στο Αφγανιστάν αλλά το θέμα ξανά συνεχίζεται νά μήν υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θα μου πείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν στο σημερινό πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουνε να καταστρέφουν τα πάντα
Και το ερώτημα είναι πού είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και τί αξία έχει η διαμαρτυρ
ία όταν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Για αυτό επιβάλλεται οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αλλάξει που σημαίνει ότι οι αποφάσεις  και αν περνει καμια απο αυτες δεν  υλοποιούνται και όχι να είναι μόνο ένας διαμαρτυρόμενος οργανισμός όπως είναι σήμερα.
Θέλω να πω στους Ταλιμπάν και στους κάθε ταλιμπάν σε όλη την ανθρωπότητα ότι δεν έχει αξία η ζωή αν δεν υπάρχουνε δικαιώματα και αυτό η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα δεν τα κατάφερε.
Όσοι περάσαμε τα δύσκολα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα καταλάβαμε τι θα πει Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα
Σήμερα δεν ξέρω αν οι Αμερικανιά στέλνουν βοήθεια στους πεινασμένους αφγανούς .
Θα πρέπει όλοι να υψώσουμε για μια ακόμη φορά μια φωνή ότι επιτέλους αυτή η τραγωδία της γυναικείας ζωής θα πρέπει να σταματήσε.
.Κσιι αυτά που γράφω σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων είναι μία κραυγή κατά των καθεστώτων που τους ανεχόμαστε όλοι δυστυχώς.
Και σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι μπροστάρης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.
Καλή μας χρονιά
Και ναι στην Δημοκρατία στις γυναίκες του Αφγανιστάν και όχι μόνο.